در کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

خانه معدن در اصفهان تشکیل می‌شود

نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: خانه معدن ایران به این کمیسیون مأموریت داده است تا خانه معدن را در اصفهان تشکیل دهد.
خانه معدن در اصفهان تشکیل می‌شود

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، حسام‌الدین فرهادی نسب، نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان در شانزدهمین جلسه این کمیسیون اظهار کرد: به‌طورقطع، بخش معدن کشورمان تا چند سال آینده دچار کمبود شدید نیروی فنی خواهد شد؛ چون ورودی دانشگاه‌ها در رشته معدن و زمین‌شناسی به شدت کاهش یافته است.
 وی در ادامه گفت: این کمیسیون از سال ۱۳۹۴ به صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون رویدادها و برنامه‌های متعدد و متنوعی را اجرا کرده است.
نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان اهداف این کمیسیون را بهبود مستمر فضای کسب‌وکار و رفع موانع تولید بخش معدن و صنایع معدنی، ترویج فعالیت‌های معدنی پایدار و مسئولانه، حفظ و تقویت روابط جامعه معدنی با سایر نهادهای مرتبط و تحقیق و توسعه فن آوری‌های جدید در بخش معدن برشمرد و افزود: تولید محتوای تخصصی برای اعضاء کمیسیون و کمیته‌ها برای رشد و بهبود عملکرد، توانمندسازی اعضاء از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی و پژوهشی و توسعه ارتباطات بین‌المللی از دیگر اهداف این کمیسیون است.
 فرهادی نسب گفت: مهم‌ترین موضوعاتی که امسال توسط این کمیسیون پیگیری شد شامل حقوق دولتی، تضامین معادن، تأمین سوخت و مواد ناریه برای انفجار معادن، ماده ۴۳ و عوارض یک درصد است.
 
همچنین احمد کریمی، نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با گلایه از هزینه تراشی‌ها برای بخش معدن استان گفت: دولت کمر همت بسته است تا درآمدهای خود را از طریق بخش صنعت و معدن جبران کند.
وی افزود: متأسفانه هیچ‌گونه حمایتی از بخش معدن استان نمی‌شود و در شورای معادن که هفته گذشته در استانداری برگزار شد تمام معادن استان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت و مقرر شد یک درصد عوارض آلایندگی پرداخت کنند.
 
هاجرالسادات محقق، عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان نیز به اقدامات انجام شده توسط کمیته فلزی این کمیسیون در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: برگزاری جلسات کمیته با موضوع هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی، برگزاری همایش ملی توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد کشور، برگزاری کارگاه معدن و صنایع معدنی و تحول دیجیتال از جمله اقداماتی است که امسال توسط کمیته فلزی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی برگزار شد.
 وی افزود: این کمیته برای سال ۱۴۰۴ برنامه‌ای را تدوین کرده است که شامل ارائه گزارش آخرین پایش طرح‌های جامع فولاد، مس، آلومینیوم و طلا با حضور متخصصان و فعالان این حوزه، برگزاری کمیته‌های تخصصی کانی‌های فلزی برای رفع مشکلات فعالان فلزات پایه و فلزات اساسی و ادامه برگزاری جلسات کمیته با موضوع هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی است.
 این عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: تشکیل دبیرخانه دائمی همایش فولاد در محل اتاق بازرگانی و برگزاری دومین رویداد ملی توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد کشور هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه تخصصی فولاد در شهریورماه ۱۴۰۴ و برگزاری دوره‌های آموزشی و بازدید تخصصی مرتبط با معدن و صنایع فلزی از دیگر برنامه‌های کمیته فلزی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان برای سال آینده است.
 
همچنین علی برنجیان، رئیس کمیته سنگ‌های ساختمانی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: مهم‌ترین اقدامات این کمیته در سال ۱۴۰۳، بررسی تأسیس انجمن سنگ اصفهان بود که این انجمن در آذرماه امسال تأسیس شد.
وی افزود: اگرچه حدود ۱۹ تشکل صنفی در حوزه سنگ در استان اصفهان وجود دارد؛ ولی انجمن سنگ اصفهان اصلی‌ترین تشکل صنفی در حوزه سنگ ساختمانی استان است.
وی، بررسی نقاط قوت و ضعف نمایشگاه سنگ ساختمانی، برگزاری جلسه به‌منظور بهره‌وری از معادن سنگ‌های ساختمانی با حضور اساتید دانشگاه، بررسی نقاط قوت و ضعف الزام به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری را از اقدامات این کمیته برشمرد و گفت: قرار است انجمن سنگ اصفهان و کانون کارفرمایان موضوع الزام به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری را از وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری کند تا به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری اختیاری شود.
 
همچنین کامران سیامکی، رئیس کمیته کانی‌های غیر فلزی و مصالح ساختمانی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ناترازی انرژی به‌خصوص کمبود گاز در فصل سرد آسیب زیادی به واحدهای تولید مصالح ساختمانی همچون کارخانجات تولید سیمان، کاشی و سرامیک و آجر استان وارد کرد به‌نحوی‌که این واحدها یا تعطیل بودند یا با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کردند و در تابستان با کمبود برق روبرو خواهند شد.
وی افزود: این کمیته تصمیم دارد در نمایشگاه ساختمان اصفهان که دی‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان بپردازد؛ چون بیشترین انرژی در ساختمان‌های مسکونی به هدر می‌رود و اگر موضوع مبحث ملی مقررات ملی ساختمان در صنعت ساختمان جدی گرفته شود موجب صرفه‌جویی انرژی خواهد شد.
 
 ابراهیم حبیب‌الهی، رئیس کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان نیز با بیان این که این کمیته، امسال نخستین همایش گوهرسنگ‌های ایران را به میزانی اصفهان برگزار کرد و دومین همایش را در سال آینده برگزار خواهد کرد، گفت: با پیگیری‌های اتاق بازرگانی اصفهان ممنوعیت واردات سنگ‌های قیمتی حذف شد.
وی افزود: از برنامه‌های سال آینده این کمیته، تشکیل بازار سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان است؛ چون زیرساخت‌ها و ظرفیت آن در اصفهان وجود دارد.
 وی، بر احداث موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان به‌عنوان یک ظرفیت در حوزه گردشگری تأکید کرد و گفت: این ظرفیت در اصفهان وجود دارد؛ ولی جای موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در دیار نصف جهان خالی است.
رئیس کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان افزود: راه‌اندازی آزمایشگاه استاندارد همکار در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی توسط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حضور در نمایشگاه طلا و جواهر استانبول ترکیه برای ارائه آخرین دستاوردها در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، برگزاری نخستین نمایشگاه استانی گوهرسنگ‌ها در اصفهان از برنامه‌های این کمیته در سال آینده است.
 
 همچنین  علیرضا رستگار، دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: کمیته خدمات فنی و مهندسی و اکتشاف این کمیسیون علیرغم همه مشکلات و تحریم‌ها، امسال سمینار «روش‌های اکتشاف و فراوری طلا» را برگزار کرد. چشم‌انداز این کمیته، استفاده اقتصادی از ذخایر پنهان معدنی و باطله‌ها است.
وی افزود: از جمله برنامه‌های سال آینده این کمیته، برگزاری سمینارهای اکتشافی کانی‌های سرب، روی، ذوب و مس و دیگر کانی‌هایی که ظرفیت اقتصادی دارند و برگزاری همایش بین‌المللی روش‌های علمی اکتشاف با همکاری اساتید دانشگاه‌ها است.