طلا همچنان گزینه‌ای کم‌ریسک است/پیش بینی مهم بازار

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان گفت: در صورت اجرایی شدن توافق میان ایران و آمریکا، نرخ ارز کاهش پیدا می‌کند، اما به دلیل رشد اونس جهانی، طلا همچنان جایگاه مناسبی برای سرمایه‌گذاری دارد.
طلا همچنان گزینه‌ای کم‌ریسک است/پیش بینی مهم بازار

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان گفت: در صورت اجرایی شدن توافق میان ایران و آمریکا، نرخ ارز کاهش پیدا می‌کند، اما به دلیل رشد اونس جهانی، طلا همچنان جایگاه مناسبی برای سرمایه‌گذاری دارد.

ابراهیم حبیب الهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اخباری درمورد احتمال توافق میان ایران و آمریکا در طول هفته گذشته اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های بین‌المللی که توسط منابع خبری معتبر منعکس شده، به نظر می‌رسد مذاکرات دیپلماتیک به مرحله حساسی نزدیک شده است. خبرگزاری فارس با استناد به وب‌گاه آکسیوس گزارش داده که کاخ سفید معتقد است ایران و آمریکا ممکن است به زودی به یک «تفاهم‌نامه یک صفحه‌ای» برای پایان دادن به درگیری‌ها دست یابند. بر اساس این گزارش، چنین توافقی می‌تواند شامل مواردی همچون توقف غنی‌سازی هسته‌ای، آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران و کاهش محدودیت‌ها در تنگه هرمز باشد.

وی افزود: با این حال، تأکید شده که این تفاهم‌نامه، یک توافق نهایی نیست، بلکه چارچوبی برای یک دوره ۳۰ روزه مذاکرات مفصل‌تر ایجاد می‌کند. در صورت شکست این مذاکرات، احتمال از سرگیری درگیری‌ها وجود دارد. پیش‌بینی می‌شد که پاسخ نهایی ایران در مورد چند نکته کلیدی تا ۴۸ ساعت پس از انتشار این اخبار اعلام شود که می‌توانست مسیر بازار را تعیین کند.

روند نرخ ارز و اثر آن بر بازار

عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر اصفهان گفت: انتشار اخبار مثبت از مذاکرات، تأثیر فوری و مستقیمی بر بازار ارز داشت. بر اساس روند بازار ، بازار ارز در روز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت با «موجی از اصلاح قیمتی و روند نزولی» روبه‌رو شد. این کاهش قیمت‌ها ادامه پیدا کرد تا جایی که نرخ دلار بازار آزاد در روز پنج‌شنبه هفدهم اردیبهشت به ۱۷۳ هزار و ۸۸۵ تومان رسید که نسبت به روز قبل افت ۲,۴۹۵ تومانی را نشان می‌داد.

حبیب‌الهی گفت: در سوی دیگر، قیمت طلا در بازارهای جهانی روند صعودی داشت. هر اونس طلا امروز جمعه هجدهم اردیبهشت با قیمت ۴,۷۰۴ دلار معامله شد. این افزایش اونس جهانی که ناشی از جو ریسک‌گریز است، مانع از ریزش متناسب قیمت طلا در ایران با نرخ کاهشی ارز شد.

قیمت‌های به‌روز طلا و سکه

وی ادامه داد: بررسی قیمت‌ها نشان می‌دهد بازار طلا در روندی نامتوازن قرار دارد؛ بر اساس آخرین داده‌های قیمتی امروز جمعه هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۵، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۹ میلیون و ۴۷۲هزار تومان، سکه امامی (طرح جدید) ۱۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی (طرح قدیم) ۱۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم‌سکه ۱۰۰ میلیون تومان، ربع‌سکه ۵۴ میلیون تومان و سکه گرمی ۲۷ میلیون تومان معامله شده است.

کارشناس بازار طلا تاکید کرد: بر اساس تحلیل‌های اقتصادی، در صورت دستیابی به توافق دیپلماتیک، احتمال کاهش مجدد نرخ ارز و به تبع آن افت محسوس قیمت طلا در بازار داخلی وجود دارد؛ در غیر این صورت، انتظار می‌رود نرخ‌ها روندی به‌نسبت ثابت داشته باشند، اما چنانچه اخباری خلاف جهت مثبت فعلی در بازار منتشر شود، احتمال افزایش دوباره نرخ ارز و رشد قیمت طلا نیز وجود دارد.

وضعیت حباب سکه

وی بیان کرد: در هفته گذشته، حباب سکه به بالاترین سطح خود در یک سال اخیر رسید. حباب تمام سکه نزدیک به پنج میلیون و چهارصد هزار تومان، حباب نیم سکه حدود هفتصد هزار تومان معامله شد. حباب ربع سکه تقریباً از بین رفت. قیمت سکه یک گرمی حدود ۲۷ میلیون تومان و قیمت سکه تمام وزن ۱۹۱ میلیون تومان بوده است.

کارشناس بازار طلا گفت : در صورت وقوع توافق و طی شدن مراحل اداری و اجرایی آن در روزهای یکشنبه یا دوشنبه هفته آینده، احتمال کاهش مجدد نرخ ارز و افت محسوس قیمت طلا وجود دارد. در غیر این صورت، نرخها در هفته آینده به‌نسبت ثابت خواهند ماند. چنانچه اخباری خلاف روند دو روز گذشته منتشر شود، افزایش دوباره نرخ ارز و به تبع آن رشد قیمت طلا محتمل است.

چشم‌انداز و توصیه سرمایه‌گذاری

حبیب‌الهی تاکید کرد: با توجه به فضای مبهم و حساسیت بالای اخبار سیاسی و اقتصادی، قضاوت درباره جهت قطعی حرکت قیمت‌ها در ماه‌های آینده بسیار دشوار است. کارشناسان بازارهای مالی معتقدند رفتار بازار طلا در درجه اول از انتظارات سیاسی و سپس از تحرکات دلار تغذیه می‌کند.

وی افزود: با این حال، برای سرمایه‌گذاران، قیمت فعلی طلا در محدوده‌ای ارزیابی می‌شود که ریسک سرمایه‌گذاری در آن در مقایسه با ماه‌های گذشته، پایین‌تر است. به عبارت دیگر، با توجه به نوسانات شدید ارزی سال‌های اخیر، قیمت طلا در کف نسبی خود قرار دارد و ریسک افت بیشتر آن در مقابل پتانسیل رشدش، کمتر به نظر می‌رسد. به‌طورطبیعی این تحلیل بر مبنای داده‌های فعلی است و هرگونه شوک سیاسی یا اقتصادی می‌تواند معادلات را به طور کامل تغییر دهد.