سلسله نشست‌های افق زرین انجمن طلا استان اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد

نشست «افق زرین»؛ آغاز نگاه نو به طراحی و تولید طلا

سلسله نشست‌های «افق زرین» با هدف دریافت دیدگاه‌ها، انتقادات و پیشنهادهای فعالان صنعت طلا در اصفهان برگزار شد؛ نشستی که با رویکرد گفت‌وگومحور و مشارکت‌محور طراحی شده و نقطه آغاز برنامه‌ریزی برای آینده صنعت طلا و جواهر استان محسوب می‌شود.
نشست «افق زرین»؛ آغاز نگاه نو به طراحی و تولید طلا

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان در این برنامه، طراحان، متخصصان و اعضای صنف موضوعاتی از جمله نوآوری در طراحی، روایت‌گری در محصول، ضرورت پژوهش‌های هنری، چالش‌های دانشگاهی، و نقش فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی در بازار جهانی را مطرح کردند.

تشکیل نخستین کمیته بانوان صنعت طلا در کشور

ابراهیم حبیب‌الهی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان اصفهان با بیان اینکه این برنامه بدون مشارکت مستقیم فعالان صنعت کامل نخواهد شد، اعلام کرد: «سلسله نشست‌های افق زرین» با هدف دریافت نظرات، مشکلات، انتقادات و پیشنهادهای فعالان صنف طراحی شده است و این نشست‌ها برای اولین‌بار در اصفهان و ایران با محوریت گفت‌وگو و بدون سخنرانی طولانی برگزار می‌شود؛ به‌گونه‌ای که بخش عمده زمان در اختیار اعضای صنف خواهد بود.

وی با اشاره به نقش پراهمیت بانوان در حوزه طراحی طلا و جواهر، از برگزاری نخستین نشست همزمان با روز زن خبر داد و افزود: به دلیل حضور گسترده بانوان در بخش طراحی، این جلسه به احترام آنان و با محوریت طراحان برگزار شد.

رئیس انجمن همچنین از راه‌اندازی اولین «کمیته بانوان صنعت طلا» در کشور خبر داد و توضیح داد: این کمیته محدود به طراحان نیست و قرار است توانمندی بانوان را در تمام رسته‌های صنف سامان‌دهی و تقویت کند. به گفته او، این اقدام گامی جدید در توجه رسمی و ساختاری به جایگاه بانوان در صنعت طلاست.

حبیب‌الهی با اشاره به تجربیات گذشته کمیته طراحان گفت: روند فعالیت این کمیته طی سال‌ها با فراز و فرود همراه بوده اما هیئت‌مدیره جدید مصمم است با رویکردی دقیق‌تر و اثربخش‌تر، جایگاه آن را تقویت کند.

وی تأکید کرد: رویکرد هیئت‌مدیره جدید، میدانی، عملی و بر پایه امانت‌داری نسبت به میراث سه‌هزارساله صنعت طلا در اصفهان است که حفظ این میراث و انتقال منظم و مستند آن به نسل‌های آینده تنها با حضور و حمایت فعال صنف، به‌ویژه بانوان و طراحان، امکان‌پذیر است.

نوآوری از طراحی آغاز می‌شود

ریتا نیک‌فرجام، مدیر و مؤسس گالری و مدرسه جواهرات و عضو رسمی سازمان جهانی جواهر GSI درباره نقش طراحی در تولیدات این صنعت گفت: نوآوری در صنعت طلا باید از طراحی آغاز شود. نبود توجه حرفه‌ای به طراحی باعث شده بازار زیورآلات به سمت تکرار حرکت کند و خلاقیت واقعی کاهش یابد. نیک‌فرجام بیان کرد که زیورآلات صرفاً محصول نیستند، بلکه حامل هویت، روایت و احساس‌اند و طراحی زمانی مؤثر است که نگاه طراح، تولیدکننده و مخاطب را به هم پیوند دهد.

وی با اشاره به اهمیت روایت‌گری در محصول افزود: اگر نتوانیم داستان یک اثر را منتقل کنیم، زیورآلات به کالایی صرفاً تزیینی تبدیل می‌شوند؛ اما با طراحی صحیح می‌توان آن را به یک اثر هنری ماندگار بدل کرد. توجه به گلوبال مارکت و شناخت سلایق و فرهنگ‌های مختلف سبک مینیمال اروپایی تا سلیقه لوکس خاورمیانه برای موفقیت طراحان ضروری است. آینده بازار جهانی طلا و جواهر با تغییر الگوهای مصرف و رقابت شدید همراه است و طراحان، تولیدکنندگان و جامعه باید با همکاری و به‌روزرسانی مستمر، آثار ماندگار و قابل رقابت در سطح بین‌المللی خلق کنند.

انجمن‌های تخصصی محور اصلاحات اقتصادی

سیدرضا صفوی، مدیر امور کمیسیون‌ها و تشکل‌های اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان، سه محور اصلی فعالیت این اتاق را «مطالبه‌گری»، «توانمندسازی فعالان اقتصادی» و «توسعه بازار» اعلام کرد.

صفوی ادامه داد: انجمن‌های تخصصی «مهم‌ترین ابزار اصلاح رویه‌های نادرست» است و از فعالان اقتصادی خواستاریم موارد و مقررات اشتباه را برای اصلاح پیشنهاد کنند. توسعه بازارهای داخلی و خارجی از برنامه‌های جدی اتاق بازرگانی اصفهان است.

صفوی با بیان اینکه «قدرت اتاق‌های بازرگانی در حال افزایش است» از فعالان اقتصادی خواست برای پیشبرد اصلاحات حکمرانی اقتصادی با اتاق همکاری بیشتری داشته باشند.