در پانزدهمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

مجوزهای فرسایشی و قیمت‌گذاری دستوری

فعالان صنعت غذا در پانزدهمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان، نسبت به تداوم روندهای پیچیده اداری، طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها و فشار ناشی از قیمت‌گذاری دستوری هشدار دادند و خواستار تسهیل فرآیندهای اجرایی و بازگشت مشوق‌های حمایتی برای واحدهای تولیدی شدند.
مجوزهای فرسایشی و قیمت‌گذاری دستوری

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در این نشست همچنین بر ضرورت تدوین نسخه‌ای مشخص برای آینده صنعت غذا، کاهش موازی‌کاری میان دستگاه‌های اجرایی و تقویت مطالبه‌گری جمعی بخش خصوصی برای بهبود فضای کسب‌وکار تأکید شد.

مجوزهایی که همچنان در پیچ‌وخم اداری مانده‌اند

مسعود بختیاری، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان با انتقاد از روند طولانی صدور پروانه‌های ساخت در حوزه صنایع غذایی اظهار کرد: این موضوع ارتباطی به تحریم‌ها، کمبود منابع یا شرایط اقتصادی ندارد و کاملاً در حوزه اختیارات دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: با وجود برگزاری جلسات متعدد و تأکید مسئولان بر حل این مشکل، هنوز اقدام مؤثری در زمینه تسهیل صدور مجوزها مشاهده نشده و این مسئله همچنان یکی از دغدغه‌های جدی فعالان صنعت غذا است.

بختیاری همچنین به مشکلات قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان در شرایطی با فشار برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها مواجه هستند که هزینه مواد اولیه، بسته‌بندی و سایر نهاده‌های تولید به شدت افزایش یافته است.

وی ادامه داد: افزایش قیمت ورق فولادی و مواد اولیه بسته‌بندی، هزینه تمام‌شده تولید را به‌طور چشمگیری افزایش داده، اما در مقابل، فشار بر تولیدکنندگان برای جلوگیری از اصلاح قیمت‌ها ادامه دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان در پایان با تأکید بر ضرورت حفظ امید و استمرار فعالیت تولیدکنندگان اظهار کرد: با وجود همه مشکلات و فشارها، فعالان اقتصادی نباید خسته شوند، چرا که حفظ تولید، حمایت از کارگران و پایداری اقتصاد کشور به استمرار فعالیت صنایع وابسته است.

ضرورت تدوین نقشه راه برای صنعت غذا

علی سرشوقی، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی کشور، بر ضرورت همدلی و همفکری میان فعالان بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: در شرایط فعلی، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همراهی و استفاده از ظرفیت‌های مشترک هستیم.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی به‌عنوان یک مجمع خصوصی می‌تواند نقش مؤثری در مدیریت بحران‌ها و پیگیری مطالبات بخش خصوصی ایفا کند، افزود: همه فعالان اقتصادی امروز به نوعی با مشکلات و محدودیت‌های مشابه روبه‌رو هستند و باید با پیش‌بینی شرایط و بهره‌گیری از تجربیات و ایده‌های مشترک، برای عبور از بحران‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

سرشوقی تصریح کرد: اگر پیش از جنگ برای دریافت یک مجوز یا پروانه فعالیت، تولیدکنندگان ناچار بودند ماه‌ها زمان صرف کنند، نباید پس از پایان بحران نیز همان روندهای طولانی و پیچیده ادامه داشته باشد.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: باید نسخه‌ای مشخص برای آینده صنعت غذا تدوین شود تا بدانیم در حوزه‌هایی مانند صدور مجوز تولید، واردات کالا، آزمایش محصولات و استانداردسازی، چه شرایطی مطلوب است و چگونه می‌توان فرآیندها را تسهیل کرد.

وی افزود: هدف این است که با برنامه‌ریزی و مطالبه‌گری مؤثر، فرآیندهایی مانند دریافت مجوزهای تولید یا واردات در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود و فضای کسب‌وکار برای فعالان صنایع غذایی بهبود یابد.

مطالبه برای بازگشت مشوق‌های مالیاتی

مسعود امینی، رئیس کمیته رفع موانع تولید کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی، خواستار بازگشت مشوق‌های مالیاتی برای صنایع تولیدی شد.

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات ناشی از دوران پساجنگ، لازم است این موضوع از طریق انجمن‌های صنایع غذایی، اتاق بازرگانی و استانداری‌ها پیگیری شود تا مجدداً این تخفیف مالیاتی برای صنایع تولیدی اعمال شود.

امینی ادامه داد: در حال حاضر معاونت غذا و دارو، اداره استاندارد و دستگاه‌های بهداشتی هرکدام فرآیندها و الزامات جداگانه‌ای را برای واحدهای صنایع غذایی اعمال می‌کنند که این مسئله موجب افزایش هزینه‌ها و اتلاف زمان شده است.

وی با اشاره به موضوع کارت‌های بهداشت کارکنان صنایع غذایی و چکاپ‌های دوره‌ای افزود: بسیاری از آزمایش‌ها و بررسی‌ها تکراری است و می‌توان با تجمیع فرآیندها، از موازی‌کاری جلوگیری کرد.

رئیس کمیته رفع موانع تولید کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که یا کارت بهداشت و یا همان چکاپ‌های دوره‌ای به‌عنوان ملاک کفایت کند تا فشار اداری بر واحدهای تولیدی کاهش یابد.

وی در پایان گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده از سوی صنایع استان و همکاری دستگاه‌های مرتبط، بخش قابل توجهی از این مشکل برطرف شد و سهمیه‌های مورد نیاز تأمین شد.