امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت با حضور رئیس‌ جمهور

در جریان یکصد و هجدهمین نشست شورای عالی استاندارد و با حضور رئیس‌جمهور، تفاهم‌نامه‌ای جامع میان سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت با حضور رئیس‌ جمهور

این توافق، نقطه عطفی در هم‌افزایی نهادی و حذف فرآیندهای موازی در حوزه نظارت بر کیفیت و سلامت فرآورده‌های غذایی و تجهیزات پزشکی محسوب می‌شود.

این سند همکاری توسط فرزانه انصاری، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، و محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، امضا شد و بر تقویت همکاری‌های علمی، فنی و اجرایی میان دو نهاد حاکمیتی کشور تأکید دارد.

رئیس سازمان ملی استاندارد در این مراسم اعلام کرد: این تفاهم‌نامه در راستای سیاست‌های کلان کشور و با هدف ایجاد همگرایی در نظام نظارتی کشور به امضا رسیده است. استاندارد تنها یک ابزار کنترل نیست، بلکه تضمینی برای سلامت جامعه، اعتماد عمومی و حمایت از تولید ملی به شمار می‌رود.

به گفته وی، اجرای این تفاهم‌نامه موجب کاهش موازی‌کاری‌ها، تسهیل فرآیندها، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و افزایش سرعت و دقت در نظارت بر محصولات غذایی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی خواهد شد.

از سوی دیگر، وزیر بهداشت نیز این تفاهم‌نامه را آغازگر فصل جدیدی در همکاری‌های نظام سلامت و نظام استاندارد کشور دانست و تأکید کرد: سلامت مردم مهم‌ترین اولویت وزارت بهداشت است و تحقق این مأموریت بدون همکاری نزدیک با سایر نهادهای مسئول ممکن نیست.

بر اساس مفاد توافق، دو طرف متعهد شدند:

  • کارگروه‌های مشترک برای تسریع در ثبت کالا و برندها ایجاد کنند.
  • نتایج آزمون‌های آزمایشگاه‌های مورد تأیید طرفین را به رسمیت بشناسند.
  • بازرسی‌های مشترک انجام دهند تا از نمونه‌برداری‌های تکراری جلوگیری شود.

این تفاهم‌نامه برای مدت سه سال اعتبار خواهد داشت و قرار است ظرف دو هفته آینده با تشکیل کارگروه‌های تخصصی وارد مرحله اجرا شود.
🔹 لازم به ذکر است تحقق این دستاورد، حاصل دو سال تلاش کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان، انجمن صنایع غذایی اصفهان، شورای گفتگوی اتاق و همراهی سایر اتاق‌ها و تشکل‌های صنایع غذایی کشور بوده است که سرانجام به پایان یکی از مهم‌ترین معضلات این حوزه یعنی موازی‌کاری میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد انجامید.