چالش‌ها و راهکارهای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیربنایی استان بررسی شد

پروژه‌های راهبردی در انتظار مدل‌های نوین مالی

نشست تخصصی سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ملی و زیرساختی با حضور نمایندگان دولت، مدیران اقتصادی و فعالان بخش خصوصی توسط بنیاد نصف جهان در حاشیه رویداد ایزینکس برگزار شد. مهمانان این نشست با تأکید بر اهمیت نگاه اقتصادی و مدل‌های نوآورانه تأمین مالی، پروژه‌هایی همچون قطار پرسرعت، بندر خشک، طرح‌های آبی و توسعه زیرساخت‌های لجستیک را به‌عنوان محورهای حیاتی توسعه کشور…
پروژه‌های راهبردی در انتظار مدل‌های نوین مالی

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در این نشست مسئولان بر ضرورت هم‌افزایی منابع داخلی و خارجی، تکمیل زنجیره‌های صنعتی، انتقال فناوری‌های نوین و تقویت قطب‌های صنعتی کشور تأکید داشتند. همچنین توسعه دهکده لجستیک شرق اصفهان و اجرای فاز دوم انتقال آب دریا به استان، از جمله طرح‌هایی عنوان شد که نیازمند سرمایه‌گذاری جدی و پایدار هستند.

ضرورت نگاه اقتصادی در پروژه‌های ملی

مهدی حیدری، معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و‌کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: وظیفه ما تسهیلگری است؛ یعنی اتصال منابع داخلی و خارجی به پروژه‌های کشور، نه تأمین مستقیم منابع.

وی با تأکید بر لزوم نگاه عملیاتی در جلسات افزود: پروژه‌هایی مانند قطار پرسرعت، بندر خشک و طرح‌های آبی اهمیت راهبردی دارند، اما اجرای آن‌ها بدون مدل مالی شفاف و نگاه اقتصادی دشوار است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران خاطرنشان کرد: کل سرمایه‌گذاری خارجی کشور در سال گذشته حدود یک میلیارد دلار بوده و منابع محدودی در دسترس است، بنابراین باید از ابزارهای نوآورانه برای تأمین مالی استفاده کرد.

توسعه قطب‌های صنعتی در اولویت برنامه‌های اقتصادی

حمیدرضا فولادگر، نماینده ادوار مجلس و مشاور هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های موجود، اعلام کرد: ارائه تأمین مالی و حمایت از طرح‌های کلیدی می‌تواند مسیر توسعه اقتصادی کشور را هموار کند.

وی با اشاره به چند حوزه مهم اظهار داشت: در چند موضوع اصلی از جمله حمل و نقل، تأمین آب کشاورزی و صنایع دانش‌بنیان می‌توانیم اقدامات موثری انجام دهیم. هدف ما تکمیل زنجیره‌های صنعتی و تقویت قطب‌های صنعتی کشور است .

فولادگر با اشاره به فرصت‌های تازه ایجاد شده در عرصه اقتصادی گفت: تفاهم‌نامه با چین یکی از اولویت‌های اصلی ما است و پروژه‌هایی مانند قطار پرسرعت جزو مفاد این تفاهم‌نامه محسوب می‌شوند.

تمرکز بر توسعه زیرساخت‌ها و انتقال فناوری در ایران

علیرضا صلواتی، مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان با تأکید بر اهمیت پیگیری پروژه‌های زیرساختی، اعلام کرد: چهار محور اصلی برنامه‌ریزی شامل حمل‌ونقل، مترو و خطوط ریلی، فناوری و انتقال تکنولوژی، و توسعه استان‌های صنعتی و اقتصادی کشور است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود و اتصال استان‌ها به شبکه‌های حمل و نقل، نقش مهمی در ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی دارد و برای کشور حیاتی است.

صلواتی اظهار داشت: یکی از اولویت‌های اصلی، انتقال فناوری‌های جدید و بهره‌برداری از خطوط پرسرعت ریلی است.

راه‌اندازی دهکده لجستیک شرق اصفهان

حمیدرضا کریم‌نژاد، رئیس شرکت دهکده بین‌المللی لجستیک راه ابریشم اذعان کرد: دهکده لجستیک شرق اصفهان با دسترسی به فرودگاه و شبکه ریلی راه‌اندازی می‌شود. این پروژه اصفهان را به نقطه تلاقی کریدورهای ترانزیتی شمال–جنوب و شرق–غرب تبدیل کرده و با کاهش هزینه حمل‌ونقل، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع وابسته، جایگاه رقابتی ایران را در عرصه بین‌المللی ارتقا خواهد داد.

فاز دوم انتقال آب دریا به اصفهان نیازمند سرمایه‌گذاری جدی

سید فرهاد قادریان، مدیرعامل شرکت تأمین آب صفه، از بهره‌برداری فاز نخست طرح انتقال آب دریا به اصفهان خبر داد و گفت این پروژه علاوه بر تأمین بخشی از نیاز آبی استان، به رونق اقتصادی منطقه کمک می‌کند.

وی با اشاره به پیشرفت طرح و اخذ مجوزهای محیط‌زیستی، افزود: اجرای فاز دوم نیازمند تأمین مالی داخلی و خارجی است.