جلسه شورای راهبردی توسعه روابط بینالملل اتاق با حضور روشنعلی یکتای قرابائی، نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با موضوع بررسی راهکارهای توسعه تجارت با کشور روسیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست ضمن خوشآمدگویی به نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار کرد: در اتاق بازرگانی اصفهان مطالعات کاملی جهت تعیین کشورها و کالاهای هدف استان صورت گرفته و شش کشور هدف برای توسعه تجارت بینالملل استان اصفهان مشخص شدهاند که روسیه یکی از شش کشور هدف استان اصفهان بوده و اتاق در حال برنامهریزی توسعه صادرات به این کشور است.روشنعلی یکتای قرابائی، نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: دروازههای روسیه برای تجارت با ایران باز است و فرصتها و ظرفیتهای بسیار زیادی موجود است که از آنها استفاده نشده است. با توجه به وجود نیروی کار متخصص و باسواد در ایران فرصت صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران به روسیه وجود دارد.
وی ادامه داد: استفاده از ایرانیانی که در روسیه مشغول به زندگی هستند با هدف صادرات و شناخت بازار میتواند اقدامی راهگشا باشد، اتاق مشترک ۱۲ پروتکل همکاری با فدرالهای مختلف روسیه داشته و آمادگی دارد با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با اتاق بازرگانی اصفهان تمام ظرفیت خود را جهت ورود تجار اصفهان به بازار روسیه به کار گیرد. وظیفه اتاقهای مشترک بازرگانی تسهیل صادرات و هموار کردن راه برای تجار است و در این راستا بخش حقوقی اتاقها باید تقویت شود.
محمدرضا گل احمد، عضو هیئت نمایندگان و رئیس شورای بینالملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به زیرساختهای قوی استان اصفهان به خصوص در صنعت نمایشگاهی به درخواست از اتاق مشترک برای هماهنگی حضور هیئتهای تجاری روس در نمایشگاههای بینالمللی اصفهان اشاره کرد.
وحید دزفولی، عضو هیئت نمایندگان اتاق نیز عنوان کرد: باید تلاش کنیم صادرات استان اصفهان به مناطق جدید و بازارهای بکر روسیه توسعه یابد. اصفهان استان صنعتی است و تولیدکنندگان این استان دارای ظرفیتهای خالی بسیاری جهت صادرات محصولات به روسیه هستند. لبنیات، شیر و خامه، آبزیان، سیب و خوراک دام برخی از محصولات استان هستند که در بازار روسیه حضور دارند و پتانسیل بسیاری جهت توسعه بازار این محصولات وجود دارد.
فرشته امینی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی نیز با اشاره به مشکلات بازرگانان جهت صادرات به روسیه عنوان کرد: نبود زیرساختهای مناسب حملونقل، مراودات بانکی و مشکلات روسیه در زمینه استاندارد، میطلبد برنامهریزی ترویجی و آموزشی برای بازرگانان در حوزه روسیه شکل گیرد و شناسایی کانالهای معتبر حمل و نقل در بازار روسیه و معرفی به اعضای اتاقها انجام شود.