تفاهمنامه احیای مثلث گردشگری با حضور استانداران و رؤسای اتاق بازرگانی سه استان یزد، فارس و اصفهان به همت اتاق بازرگانی اصفهان به امضای طرفین رسید.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در جلسه احیای مثلث گردشگری با حضور استانداران و رؤسای اتاق بازرگانی سه استان یزد، فارس و اصفهان که در استانداری اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: امروز در حوزه انرژی جلساتی داشتیم تا تدبیری بیندیشیم که ناترازی انرژی باعث مشکلات برای مردم در حوزه اقتصاد نشود.
وی با اشاره به در دستور کار قرار دادن سه حوزه انرژی، هوش مصنوعی و گردشگری گفت: در تلاشیم انرژیهای نوین و نوظهور را برای استان به کار گیریم و مشکلات را برطرف کنیم. در حوزه گردشگری جلوتر هستیم و مسائل روشنتر است و میتوانیم مشکلات این حوزه را حل کنیم، هوش مصنوعی نیز قابل ارتباط با دیگر بخشهاست و میتوان میان این سه بخش همافزایی ایجاد کرد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: از بسیاری از اقدامات ابتدایی در حوزه زیرساختی غافل شدیم، با ارتباط مستمر با دیگر شهرها و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر میان دو شهر میتوان برای روان کردن جریانات استفاده کرد. باید به این اجماع برسیم که در شرایط اقتصادی کشور راهکاری جز دستبهدست هم دادن نداریم، با استفاده از بازارهای برونمرزی میتوانیم در حوزه گردشگری و اقتصادی پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: با همکاری سه استان با یکدیگر میتوان هزینهها را کاهش داد و درآمدها را بهصورت همافزا افزایش داد تا با استفاده از محتواهای مشترک به برندینگ شهری برسیم. فعالیتهای بخش خصوصی بهخصوص در حوزه بازرگانی برای پیشرفت استان مؤثر بوده است، با درگیر کردن بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت آن میتوان خروجی خوبی به دست آورد.
جمالینژاد تأکید کرد: شهر یزد با نگهداشت بافت تاریخی موفق به جذب گردشگر و مسافر بسیاری شده است که با اشتراک آن میتوان اتفاقات خوبی رقم زد. در استان فارس نیز با استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی میتوان اتفاقات خوبی رقم زد؛ باید مسائل بهصورت جدی و مصداقی و عملیاتی دنبال شود.
محمدرضا بابایی، استاندار یزد نیز گفت: با تغییر ریلگذاری مسیر توسعه استان یزد به یزد پایدار با استفاده از الحاقات این استان در حوزه دیجیتال و گردشگری برنامههای بزرگی داریم در کنار دو استان اصفهان و شیراز میتوانیم از ظرفیتهای آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: استانهای فارس، اصفهان و یزد به اندازه ظرفیتی که دارند در جهان شناخته شده نیستند؛ لذا باید تلاش کنیم از ظرفیتها بهره کافی ببریم.
استاندار یزد افزود: نیازمند گردشگر در استانها و شهرهای مختلف کشور هستیم، استانهای ما به خوبی به جهان معرفی نشده است. با ارسال هیئتهای مختلف به شهرهای یکدیگر میتوان ظرفیتهای هر شهر را به شهرهای دیگر معرفی کرد. با فراهم کردن زیرساختها میتوان به روبنا پرداخت. اتاق فکر اجرایی، دبیرخانه و اتاق برنامهریزی میان سه استان بهصورت چرخشی وجود دارد. باید توجه داشت مردم با شناخت جاذبهها میتوانند به گردشگری رونق ببخشند.
مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در جلسه احیای مثلث گردشگری با حضور استانداران و رؤسای اتاق بازرگانی سه استان یزد، فارس و اصفهان که در استانداری اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: قلب تپنده اقتصاد فرهنگ ایران سه استان اصفهان، فارس و یزد هستند که به استانهای مختلف تسری میکند.
وی افزود: دنیای امروز دنیای روایتها است، به فضاها و حافظههای جانبی برای توصیف ظرفیتهایی هر سه استان نیازمندیم.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: میتوان برای نوروز امسال باتوجهبه قرار گرفتن در آستانه ماه رمضان برای سه استان روایتسازی کرد.
وی عنوان کرد: همکاری و همافزایی دیگر فایده ندارد؛ بلکه باید با همجوشی تلاش کنیم اقدامات مؤثری رقم بزنیم؛ این سه استان با برندسازی میتوانند در اوراسیا نقشآفرینی کنند.
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز عنوان کرد: در جلسهای که داشتیم بررسی شد که دبیرخانهای در بخش خصوصی تأسیس شود و هر سال به صورت گردشی به میزبانی یک شهر پیگیر موارد مختلف باشد. بخش خصوصی قابلیت استقبال و استفاده از ظرفیت گردشگری سه استان اصفهان، یزد و شیراز را دارد و امید میرود با تعامل میان اتاقهای بازرگانی این ۳ شهر بتوان رویدادهای خوبی رقم زد.
وی ادامه داد: با احیای تفاهمنامهای که سال ۹۵ بسته شده است میتوان حوزههای مختلف گردشگری را رونق بخشید و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
مژگان ایزدی، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری، صنایعدستی و فرش اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: صنعت گردشگری یک صنعت پاک و مطابق با توسعه پایدار است.
وی افزود: در جلسه کارشناسی که با حضور مدیران ارشد استان فارس و یزد داشتیم، این استانها امسال در نمایشگاه گردشگری حضور یافتند، در سال ۹۵ تفاهمنامه بسته شده و ما برای احیای آن اینجا هستیم، گردشگری داخلی فرهنگی، گردشگری سلامت و تعریف رویدادها از مواردی است که میتواند جذب گردشگر داشته باشد.
رئیس کمیسیون گردشگری، صنایعدستی و فرش اتاق بازرگانی اصفهان عنوان کرد: با توافق و تفاهم سه استان میخواهیم امروز این رویداد رقم بخورد و با ایجاد دبیرخانه متولیان هر بخش مدیریت کنند و به صورت پایش، موارد رصد شود و با تبلیغات رسانه در این حوزه موفق عمل کنیم.
محمد فرخ زاده، معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس نیز اظهار کرد: تعامل مؤثر با استانهای هم جوار از سیاستهای این دوره از استانداری شیراز است.
وی ادامه داد: در تفاهمنامه باید به این موضوع بپردازیم که تفاهمی که در سال ۹۵ انجام شد در برخی بندها عارضهیابی و مسائل برطرف شود، با تقویت زیرساختها میتوان باعث بهبود ارتباطات سه شهر شد و با برنامهای منسجم هم تأسیسات رفاهی و هم راههای زمینی و هوایی را به هم پیوند زد، این سه استان باید بودجهها را به سمت خودشان هدایت کنند.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: بهرهبرداری از ظرفیتهای ملی نیز باید مورد توجه باشد و از صندوقهای مختلف برای بهبود وضعیت گردشگری استفاده کرد، در این موضوع در صندوق ذخیره ارزی و در حوزه زیرساختها میتوان کار مشترکی رقم زد، اقتصاد گردشگری و توسعه ارتباطات بینالملل ما در کشورهای دیگر ضعیف است. با حضور در حوزه نمایشگاهها میتوان تعاملات را افزایش داد و تفاهمنامهها منجر به عملیاتی شدن اهداف شود.
در پایان این نشست، تفاهمنامه احیای مثلث گردشگری میان مسئولان سه استان به امضا رسید.
آلبوم تصاویر مثلث گردشگری