تاریخ : دوشنبه 21 آبان 1403
کد 7991

در پنجمین رویداد آموزشی صنعتیار در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

برنامه توسعه فردی مبتنی بر انتخاب چشم‌انداز نتیجه‌بخش است

در پنجمین رویداد آموزشی صنعتیار که در اتاق بازرگانی اصفهان با موضوع برنامه چارچوب توسعه فردی برگزار شد، اصول تعریف «چشم‌اندازی» برای کار و زندگی و چگونگی توانمندسازی در جهت دستیابی به اهداف چشم‌انداز تشریح شد.
 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، کوروش خسروی، استاد دانشگاه و فعال در زمینه کارآفرینی و مدرس برنامه‌های توسعه فردی در پنجمین رویداد صنعتیار به موضوع «برنامه توسعه فردی» پرداخت و گفت: برنامه توسعه فردی، مجموعه اقداماتی است که انجام آنها باعث می‌شود رؤیایی که برای زندگی خود تعریف کرده‌اید، محقق شود.
 او توضیح داد: در نتیجه آموزش و اجرای برنامه توسعه فردی، قادر خواهید بود که چشم‌اندازی را برای کار و زندگی خود تعریف و آن را به برنامه روزانه و معمول خود تبدیل نمایید.
 این استاد دانشگاه و کارآفرین به معرفی کتاب «صفحه‌ای برای کسب‌وکار» (نویسنده: جیم بوران با ترجمه علیرضافیض بخش) پرداخت و افزود: با مطالعه این کتاب می‌توانید بدون نیاز به مشاور، برنامه کاربردی برای خود تهیه و اجرا کنید.
 خسروی در ادامه سخنان خود گفت: نخستین عامل در برنامه توسعه فردی، داشتن یک چشم‌انداز و سپس چگونگی تبدیل آن به برنامه روزانه بر اساس اصول مورد نیاز در هر حرفه‌ای است که از جمله می‌توان به کسب‌وکار انتقال فناوری اشاره کرد. ازآنجایی‌که یکی از اهداف صنعتیاران این است که بروکر و واسطه تکنولوژی باشند، می‌توان نمونه‌هایی از فعالیت بروکرها را مورد بررسی قرار داد تا بروکرها در هر صنعتی که وارد می‌شوند، بتوانند استفاده کنند.
 او با اذعان به اهمیت داشتن رؤیایی بزرگ و چشم‌اندازی برای زندگی، گفت: این عامل می‌تواند بر میزان موفقیت، سلامتی و احساس خوب به شما در پیشبرد اهداف تأثیرگذار باشد. افرادی که بی‌هدف زندگی می‌کنند، غالباً از پوچی و بیهودگی صحبت می‌کنند، اما افراد دارای هدف و چشم‌انداز همیشه تلاش می‌کنند و خسته نمی‌شوند.
 رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه اصفهان، یکی از چالش‌های افراد در برنامه توسعه فردی و تبیین چشم‌انداز را، «انتخاب» نامید و توضیح داد: گاهی افراد به چند موضوع علاقه‌مند هستند و در انتخاب موضوع مورد نظر خود تردید دارند که براین‌اساس در شرط اول، باید به بررسی توانمندی، دانش تخصصی و مهارت، ارزیابی استعدادها و امکان موفقیت خود در موضوع مورد علاقه، توجه و سپس غربالگری بپردازند.
 وی افزود: شرط دوم این است که اگر نتوانستید با غربالگری اول، موضوعی را انتخاب کنید، این نکته را در نظر بگیرید که کدام موضوع برای جامعه مهم‌تر است و چون احساس توانمندی در خلق ارزش بسیار مهم است، موضوعی را انتخاب کنید که مورد استقبال جامعه و ارزش‌آفرینی بیشتری برای شما به همراه دارد و شرط سوم، توجه به مواردی است که به تثبیت جایگاه شما، ثبت برند، ثبت شرکت و کسب امتیازهای بالاتر کمک می‌کند.
 خسروی به ناپایداری چشم‌انداز اشاره کرد و گفت: از ناپایداری چشم‌انداز نگران نباشید؛ زیرا زندگی یا کسب‌وکاری با یک چشم‌انداز موقت بهتر از موقعیتی بدون چشم‌انداز است. نکته دیگر، تنوع چشم‌اندازها است که به گفته خسروی، در زمینه‌های مختلف و بر اساس علایق می‌توانیم چشم‌اندازهایی را تعریف کنیم و البته سعی بر این است چشم‌اندازهایی که بیشتر کاربردی هستند را تعریف کنیم.
 مدرس برنامه‌های توسعه فردی توصیه کرد: به داشتن رؤیایی بزرگ و دست‌نیافتنی بیندیشید و در راه رسیدن به رؤیا، وحشی باشید، وارد ابرها شوید و بزرگ فکر کنید. ضمن آنکه، موارد به نقد کشیدن رویا با چند معیار، قدرت "نه" گفتن، قدرت پیگیری و اینکه آیا در تحقق رویا باید به شخص دیگری وابسته باشید یا نه را ارزیابی کنید.
 او ادامه داد: تکنیک بیان هر آنچه یاد می‌گیرید و خلق می‌کنید را بیاموزید، قابلیت تصویرسازی از چشم‌انداز و اینکه چه تصوری از آینده خودتان دارید، در موفقیت شما تأثیرگذار است.
 فعال حوزه کارآفرینی در بیان دیگر ویژگی‌های چشم‌انداز اظهار کرد: چشم‌انداز باید پرمحتوا، آرمان‌گرایانه، مهیج و زمان‌دار باشد. ویژگی‌های فرد تحسین‌برانگیز در انتخاب چشم‌انداز و اینکه در این راه چه وعده‌هایی به خودتان می‌دهید نیز مهم است.
 استاد دانشگاه اصفهان از چالش دیگری در تکنیک فایمن نام برد و افزود: معمولاً 20درصد افراد جامعه دارای چشم‌انداز و قادر به بیان آن هستند پس لازم است برای پیشبرد اهداف خود، در جامعه یا جمعی قرار بگیرید که همه دارای چشم‌اندازی بزرگ با تفکری بزرگ هستند. همچنین، 20درصد افراد جامعه بدون چشم‌انداز و 60درصد بقیه دارای چشم‌انداز به‌صورت مخفی هستند.
 او در بخش بعدی، به تشریح نحوه اجرای برنامه توسعه فردی مبتنی بر انتخاب چشم‌انداز پرداخت و یادآور شد: ما باید چشم‌انداز را به گام‌های ریز بشکنیم درعین‌حال، منتور و راهبر داشته باشیم. چون در فاز اجرا، عوامل متعددی می‌توانند روند کار را برای ما دشوار سازند؛ اما با آموزش و راهنمایی منتور متوجه اشتباهات و انجام اصلاح و تغییر می‌شویم.
 کوروش خسروی در سخنان پایانی خود پیشنهاد داد: سعی کنید هر روز یک گام برای چشم‌انداز خود بردارید، برنامه اجرای هفتگی و کارآموزی، مطالعه و شناخت یک فناوری در هفته، حضور در جلسات هفتگی با افراد علاقه‌مند به عضویت در شبکه، تولید محتوا و ارتباط با پارک‌های فناوری کشور را پیگیری کنید.