آنچه امروزه به عنوان «تحول خواهی در خدمات دهی اتاق» شناخته میشود، پدیدهای است که از سال 2010 در دنیا، تحت عنوان نسل دوم اتاقها آغاز به کار کرده و در کمتر از ده سال زمینه شکلگیری نسل سوم اتاقها را فراهم کرده است؛ سیر تحول اتاق به صورت زیر است:
اتاق نسل اول | نسل رابطه های مؤثر و کارا:
نسل اول اتاقها با محوریت ایجاد لابی و ارتباط موثر با ارکان حکومت شکل گرفتند. ساختار این نسل کمابیش شبیه ساختار اتاقهای بازرگانی فعلی در ایران بوده و موفقیت آنها در گرو ایجاد لابی مؤثر با دولت است.
اتاق نسل دوم | شبکه کاری و اتصال اعضا:
نسل دوم، اتاقهایی هستند که علاوه بر فعالیتهای مرتبط با نسل اول، خدماتشان را از طریق ایجاد ارتباط کاری میان اعضا رقم میزنند. در این گونه اتاقها، پس از اینکه توانمندیهای اعضا شناسایی شدند، نیازها، کمبودها و تقاضای آنها بررسی میشود و در ادامه کوششی برای ایجاد ارتباط کاری میان اعضا فراهم می گردد. در این حالت اتاق به هاب اقتصادی برای اتصال اعضا تبدیل میشود.
اتاق نسل سوم | ارتقا اقتصاد جامعه:
این اتاق علاوه بر ارائه خدمات مرتبط با نسل اول و دوم، نگرش تازهای به تعامل اتاق و جامعه خواهد داشت. اتاق نسل سوم از یکسو فرصتهای سرمایهگذاری استان و اعضای اتاق را مورد بررسی قرار میدهد و از سوی دیگر اعضا و بازار بینالملل را جهت سرمایهگذاری و کسب و کار در طرحهای سودآور متقاعد میکند؛ در نتیجه اتاق نسل سوم زمینه بهبود کیفیت اقتصادی زندگی مردم را در کشور و استان رقم میزند. به عبارتی دیگر اینگونه اتاقها همچون واحد بازاریابی برای کشور و استان دیده میشوند.



