تاریخ : دوشنبه 29 دي 1393
کد 91

استاندار اصفهان در بیستمین جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی اصفهان :

آموزش و ترویج ،مهمترین رویکرد بخش کشاورزی باید باشد

بیستمین جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان اصفهان به بررسی مسایل و مشکلات تولید در بخش کشاورزی و ارایه راهکارهای پیشنهادی اختصاص داشت.

بیستمین جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان اصفهان به بررسی مسایل و مشکلات تولید در بخش کشاورزی و ارایه راهکارهای پیشنهادی اختصاص داشت.

در این جلسه از بین 20 بند مسایل و مشکلات  بخش کشاورزی  استان تعداد 10  بند پس از بررسی و اظهار نظر اعضای شورا به تصویب رسید.تاکید بر افزایش بهره وری تولیدات کشاورزی با اولویت محصولات صادراتی ،پوشش مناسب و کافی بیمه ،استفاده از مزیت های نسبی مناطق ،تقویت آموزش مهارت های علمی و تخصصی و کاربردی بهره برداران توسعه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی ،تشدید برخورد با قاچاقچیان وارد کننده دام ،وضع تعرفه متناسب با هزینه های تولید و بازار داخل از جمله مهمترین  مصوبات این جلسه بود.   

آموزش و ترویج ،مهمترین رویکرد بخش کشاورزی باید باشد

«رسول زرگرپور» رییس شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در این جلسه گفت:براي اولين بار موضوع  مسایل و مشكلات كشاورزي در شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي استان مورد بررسي قرار گرفت و اميدواريم با پيگيري هايي كه در اين شورا انجام مي شود مشكلات اين بخش كاهش يابد.

استاندار اصفهان بررسي مسایلي مربوط به بالا بودن هزينه هاي توليد برخي از محصولات كشاورزي، بالا بودن هزينه ريسك فعاليت هاي كشاورزي و پايين بودن سطح علمي توليدكنندگان برخي از محصولات را از جمله مشکلات  اين بخش عنوان كرد.

زرگرپور در ادامه كاهش حاصلخيزي اراضي كشاورزي و ناكافي بودن سيستم هاي اطلاع رساني و ترويجي در حوادث غير مترقبه و شيوع بيماري هاي گياهي را از چالش های این بخش در استان برشمرد و گفت:مهمترین رویکرد بخش کشاورزی استان باید آموزش و ترویج به بهره برداران  باشد تا علاوه بر افزیش تولیدات شاهد افزایش صادرات این بخش باشیم.

استاندار اصفهان با اشاره به اينكه عمده ي مشكلات بخش كشاورزي به حمايت ها ، برنامه ريزي ها و هماهنگي هايي كه بايد بين دستگاه هاي انجام شود، مربوط مي شود، تصريح كرد: بخشي از مصوبات كه بايد در استان پيگيري شود، از سوي مديريت استان و بخش ملي اين مصوبات نيز از طريق نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دنبال خواهد شد.

وي اضافه كرد: همانطور كه بيش از90 درصد مصوبات شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي اجرایی شده است و  اميدواريم اين امر در بخش كشاورزي نيز محقق شود.

زرگر پور خواستار تنظیم تفاهم نامه هایی بین دستگاههای اجرایی استان نظیر سازمان جهادکشاورزی،ادارات کل مالیاتی ،تامین اجتماعی،تعاون،کار و رفاه اجتماعی با صدا وسیمای مرکز اصفهان با هدف تهیه و پخش برنامه های آموزشی عمومی بویژه برای فعالان اقتصادی شد.

کشاورزی استان در مسیر مکانیزه شدن باید گام بردارد

«خسرو کسائیان»رییس اتاق و دبیر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در خصوص بررسي مسایل و مشكلات توليد در بخش كشاورزي برگزار شد، گفت: تا سه  سال پيش اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ، فعاليت هاي كشاورزي را تحت پوشش قرار نمي داد ولي با تصويب مجلس شوراي اسلامي بخش كشاورزي نيز به اين اتاق اضافه گرديد.

وی مکانیزه شدن کشاورزی استان را عامل افزایش بهره وری و تولیدات این بخش برشمرد و گفت:متاسفانه در برخی از مناطق کشاورزان به کشت سنتی مشغول اند و علاقه ای به تغییر کشت خود ندارد و بایستی آنان را توجیح کرد که با تغییر کشت می توانند محصولاتی  با ارزش افزوده بیشتر و هزینه کمتری تولید کنند.

وی خواستار تقویت بخش آموزش و ترویج کشاورزی استان شد و گفت:ارایه برنامه الگوی کشت در هر منطقه متناسب با شرایط مجود ان می تواند  از هدر رفتن منابه آبی و خاکی جلوگیری کند.

تعدادی از مواد الحاقی لایحه رفع موانع تولید رقابت‌پذیر بررسی و تصویب  شد

«حمیدرضا فولادگر» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با اشاره به تصویب بخش های از لایحه رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در مجلس گفت:مجلس با اضافه کردن بندهایی به این لایحه خواستار تقویت تولید در همه بخش های اقتصادی از جمله کشاورزی است.

وی افزود:در ادامه رسیدگی مجلس به لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، تعدادی از مواد الحاقی مربوط به این لایحه بررسی و تصویب کردند .

وی افزود:بر اساس ماده یک الحاقی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف شد به منظور تامین سرمایه در گردش پایدار برای واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی، حمل و نقل، صنوف تولیدی، بنگاه های دانش بنیان و شرکت های صادراتی در حال کار حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون دستورالعمل اجرای افتتاح حساب ویژه تأمین سرمایه در گردش را در چارچوب قانون عملیات بانکی بدون ربا با شرایط و الزامات مشخص شده در این قانون تدوین و به شبکه بانکی کشور ابلاغ نماید .

خرده مالکی بزرگترین مشکل بخش کشاورزی است

«سید عبدالوهاب سهل آبادی»نایب رییس اتاق اصفهان و عضو شورای گفتگو در این جلسه فاصله منطقی بین خرده فروشی و عمده فروشی محصولات کشاورزی  را 30 درصد عنوان کرد و گفت:این میزان سود در برخی مکان ها به بالای 50 درصد هم می رسد و به همین دلیل شاهد رشد واحدهای توزیع میوه در سطح استان هستیم.

وی از استاندار اصفهان خواست که با تشکیل کمیسیون نظارت ضرایب عمده و خرد فروشی محصولات کشاوری بویژه میوه و سبزیجات را با حضور تولید کننده و توزیع کننده بررسی کند.

سهل آبادی بزرگترین مساله بخش کشاورزی را خرده مالک بودن این بخش عنوان کرد و گفت:شورای گفتگو با همکاری سازمان های مرتبط می تواند با تشکیل کارگروه ویژه مسایل و مشکلات تجمیع اراضی کشاورزی را برطرف کند .

تاکید بر مبارزه با قاچاق دام در سر منشا

«مصطفی حجه فروش»رییس کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان و عضو مدعو شورای گفتگو در این جلسه خواستار برخورد با سرمنشا قاچاق دام در کشورهای همسایه شد و گفت:تفاوت قیمت گوشت در ایران و کشورهای همسایه باعث قاچاق دام زنده به استان های مرزی کشور و حتی استان اصفهان شده است و در این راستا باید در مرزها قرنطینه ایی برای ورود دام های زنده ایجاد شود.

 حجه فروش خواستار ایجاد سیستم اطلاع رسانی پیامکی به کشاورزان استان شد و گفت:ارسال اخبار  ویژه کشاورزی،وضعیت آب و هوا ،خرید وفروش محصولات و سایر گزارشات مورد نیاز کشاورزان می تواند در قالب این سیستم به اطلاع آنان رسیده شود.

کمترین سود چرخه مصرف محصولات کشاورزی به  تولید کنندگان این بخش تعلق دارد

«قدرت الله قاسمی»رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و عضو شورای گفتگو در این جلسه گفت:استان با 500 هزار هکتار اراضی کشاورزی سالانه 6 میلیون تن محصول تولید می کند .

وی با اشاره به اینکه عموم بخش ها دارای کارگروه تخصصی در استان می باشند و بخش کشاورزی و آب فاقد کارگروه تخصصی است ،گفت:پیگیری مسایل و مشکلات بخش کشاورزی توسط مدیریت کلان استان می تواند تاثیرگذار باشد.

وی خواستار نقش آفرینی تولید کننده بخش کشاورزی  در نرخ گذاری محصولات این بخش شد و گفت:تولید کننده محصولات کشاورزی همواره در فرایند قیمت گذاری برای مصرف کننده هیچ نقشی ندارد و مجبور است قیمت های مصوب سایر بخش ها را بپذیرد و این در حالیست در چرخه سوداوری محصولات کشاورزی کمترین سود به تولید کننده تعلق دارد.

  قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خرده مالکی و تغییرات گسترده در کاربری های کشاورزی اشاره کرد و گفت:این موضوع  همکاری جدی دستگاههای مرتبط را می طلبد ولی در بخش دامداری ها این موضوع امکان پذیر نیست .

  رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از دایر بودن 60 مرکز خدمات کشاورزی با هدف ترویج و آموزش کشاورزان استان خبر داد و گفت:بیش از دو هزار و 500 نفر مروج در مراکز تحقیقاتی و آموزشی  کشاورزی استان مشغول فعالیت می باشند و تاکنون 140 شرکت خدمات کشاورزی با مشارکت فارغ التحصیلان این بخش برپا شده است.
آلبوم تصاویر گالری خبر 7-28