تاریخ : جمعه 5 ارديبهشت 1404
کد 8445

صد و چهل و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اصفهان با هدف بررسی اشتغال برگزار شد

هم‌اندیشی برای رفع چالش‌های اقتصادی و اشتغال

نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اصفهان با محوریت بررسی راهکارهای استفاده از ظرفیت زندانیان، سربازان و بازنشستگان برای اشتغال در واحدهای تولیدی و صنعتی، رونمایی از سامانه اطلاعات اقتصادی استان و ارائه پیشنهادهای مسئولان برای توسعه پایدار برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، صد و چهل و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان با حضور مسئولان و نمایندگان بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی برگزار شد. 


 اهمیت واگذاری اختیارات به استان‌ها
 سید علی لطفی‌زاده، مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت، تأکید کرد: هدف دشمنان ایجاد اختلال در نظام اقتصادی کشور است، به‌گونه‌ای که محصولات صادر شود؛ اما عواید آن بازنگردد. واگذاری اختیارات به استان‌ها می‌تواند تولید و صادرات را تسهیل کند. موضوع ناترازی انرژی از مشکلات اصلی تولید است و کاهش صادرات و درآمد ارزی را به دنبال دارد. دولت بر توسعه انرژی خورشیدی و اولویت تأمین برق صنایع تمرکز دارد.

 اصفهان نیازمند توجه ویژه اقتصادی
 مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، گفت: اصفهان به توجه ویژه‌ای در شاخص‌های اقتصادی نیاز دارد. برگزاری اجلاس ایران و آفریقا و دیگر رویدادهای بین‌المللی می‌تواند به رونق بین‌المللی شهر کمک کند. ائتلاف مهارت‌آموزی برای تقویت توان شغلی و طرح‌هایی برای میزبانی رقابت‌های مهارتی در حال انجام است.

 لزوم واگذاری اختیارات بیشتر به قطب صنعتی کشور
 امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، اظهار داشت: اصفهان با ۱۰ هزار واحد صنعتی و ۲۰ هزار واحد تجاری، قطب صنعتی کشور است. اما توجه و اختیارات بیشتری باید به این استان داده شود. همچنین در صنایع سخت و زیان‌آور باید توجه به کرامت نیروی کار و بهبود شرایط کاری در اولویت باشد.

 استفاده از ظرفیت زندانیان و سربازان
 کوروش خسروی، معاون اقتصادی استانداری، گفت: مشکل کمبود نیروی انسانی در صنایع وجود دارد. کنسرسیوم مهارت برای آموزش سربازان تشکیل شده و سازمان زندان‌ها ظرفیت مناسبی برای ایجاد کارگاه‌ها و بهره‌گیری از توان زندانیان دارد که نیازمند مشارکت بخش خصوصی است.

 حفظ کرامت زندانیان در اشتغال
 سید محمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان، با تأکید بر اهمیت اشتغال زندانیان گفت: اشتغال زندانیان نه‌تنها هزینه‌های نگهداری آن‌ها را برای دولت کاهش می‌دهد، بلکه از بروز آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی برای خانواده‌های آنان جلوگیری می‌کند. واحدهای تولیدی باید توانایی اسکان یا انتقال زندانیان به زندان را داشته باشند و بر فعالیت آن‌ها مطابق ضوابط نظارت شود. همچنین لازم است شأن این افراد در محیط کار حفظ شده و با برچسب زندانی مواجه نشوند، اگرچه دستمزد آن‌ها کمتر از نیروی کار آزاد است.

 نذر اشتغال و اشتغال زنان سرپرست خانوار
 اصغر اخوان مقدم، رئیس کمیسیون بهبود کسب‌وکار و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، به اقدامات خیریه نذر اشتغال اشاره کرد و اظهار داشت: در این خیریه، ۲ هزار خانم سرپرست خانوار مشغول به کار هستند. با حضور نمایندگان استانداری و دستگاه قضایی می‌توان موانع موجود را رفع کرد و در زمینه تجهیز کارگاه‌های زندان‌ها و بازسازی آن‌ها اقدامات مؤثری انجام داد.

 چالش‌های قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور
 محمدرضا گل احمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به چالش‌های موجود در قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: باید به تغییرات فناورانه در صنایع توجه شود. مثلاً در صنعت نساجی، برخی مشاغل بدون درنظرگرفتن پیشرفت‌های جدید همچنان به‌عنوان سخت و زیان‌آور شناخته می‌شوند. بهتر است نظرسنجی‌هایی از فعالان صنایع انجام شود تا قوانین با شرایط روز تطبیق یابد.

 اصفهان و آسیب‌های زیست‌محیطی ناشی از صنعت
 زهرا سعیدی، نماینده مبارکه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اصفهان به‌اشتباه قطب صنعتی کشور شده است، اظهار داشت: مشکلات زیست‌محیطی و کمبود منابع آب از پیامدهای این موضوع است. وزیر صمت باید با دیدگاهی همدلانه در راستای جبران خسارات ناشی از صنعتی‌شدن استان گام بردارد.

 چالش بازنشستگی زودهنگام در صنایع
 مسعود محمدی، رئیس تأمین اجتماعی اصفهان، گفت: سن بازنشستگی در برخی موارد به ۴۶ سال رسیده است. با رعایت قوانین اشتغال بازنشستگان، این افراد می‌توانند تا یک‌سوم ساعت کاری قانونی در صنایع فعالیت کنند. رعایت این قوانین از ایجاد موانع برای استفاده از تجربه و تخصص بازنشستگان جلوگیری می‌کند.

 ضرورت توسعه مهارت‌آموزی برای بازار کار
 فریده روشن، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان، با تأکید بر اهمیت حرکت به سمت آموزش تقاضامحور گفت: کنسرسیوم مهارت که با ریاست معاونت اقتصادی استانداری تشکیل شده است، هدف تأمین نیروی انسانی ماهر برای صنایع را دنبال می‌کند. اتاق بازرگانی می‌تواند با ترغیب اعضا برای مشارکت در این کنسرسیوم، نقش مؤثری در رونق بازار کار ایفا کند.

 پیشنهاد بازنگری در قوانین و ارزیابی مشاغل
 رضا برزوییان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند شرایط جدیدی را برای استانداردها و شاخص‌های مشاغل سخت و زیان‌آور پیشنهاد کند. این موضوع باید مورد بررسی وزارت تعاون قرار گیرد تا در صورت موافقت، اصلاحاتی در قوانین صورت پذیرد.

 استفاده از سربازان برای رفع کمبود نیروی کار
 سرهنگ اکبر معادلی، معاون وظیفه عمومی فراجا استان اصفهان، با اشاره به ظرفیت‌های سربازان در تأمین نیروی انسانی صنایع گفت: پیشنهاد شده است سربازان دو ماه پایانی خدمت خود را در محیط‌های صنعتی سپری کنند. همچنین، با معرفی سامانه اشتغال به واحدهای پلیس +۱۰، می‌توان اطلاعات مشمولان را ثبت و به واحدهای صنعتی معرفی کرد.
 در این جلسه، سامانه اطلاعات اقتصادی استان اصفهان توسط اداره کل امور اقتصادی و دارایی رونمایی شد. این سامانه اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی استان ارائه می‌دهد و به تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کمک می‌کند.