تاریخ : سه شنبه 2 ارديبهشت 1404
کد 8438

اثرگذاری در سیاست‌گذاری‌های دولت، هدف اصلی دوره جدید اتاق بازرگانی اصفهان

چانه‌زنی اقتصادی به‌عنوان راهکاری مؤثر برای اثرگذاری بر سیاست‌های دولتی

در نشست هم‌اندیشی دبیران کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان، نقش تشکل‌ها و هیئت نمایندگان در سیاست‌گذاری‌های دولت و راهکارهای تقویت ارتباطات بین انجمنی مورد بررسی قرار گرفت. مدیران و کارشناسان حاضر در این نشست بر اهمیت انسجام تشکل‌ها، افزایش اثرگذاری بر سیاست‌های اقتصادی و لزوم جریان‌سازی در بخش خصوصی تأکید کردند.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، سید رضا صفوی، مدیر امور کمیسیون‌ها و تشکل‌های اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان، از برنامه‌های کلیدی این دوره برای ایجاد هم‌افزایی میان تشکل‌ها و اعضای هیئت نمایندگان خبر داد. وی تأکید کرد که مهم‌ترین هدف، افزایش اثرگذاری در سیاست‌گذاری‌های دولت است.
 صفوی با اشاره به همکاری‌های اتاق بازرگانی، اظهار داشت: با تلاش‌های انجام‌شده، از ۱۳ بخش‌نامه مخل کسب‌وکار جلوگیری شده است. این بخش‌نامه‌ها که مانع جدی برای فعالیت‌های اقتصادی بودند، با بررسی دقیق و شناسایی نهادهای مرتبط، لغو شدند.
 حمایت از فعالان اقتصادی؛ اولویت انجمن‌ها
 صفوی همچنین به اهمیت نقش انجمن‌ها در حمایت از فعالان اقتصادی اشاره کرد و افزود: در دنیا، چانه‌زنی برای منافع فعالان اقتصادی امری رایج است. انجمن‌ها باید مدافع منافع اعضای خود باشند و فضایی فراهم کنند که صدای فعالان شنیده شود.
 وی از تشکل‌ها خواست تا گزارش‌های تخصصی و کاربردی ارائه دهند و تأکید کرد: برخی از انجمن‌ها فعالیت‌های خود را به حداقل رسانده‌اند. ما به دنبال تقویت این انجمن‌ها و پیگیری مطالبات جدی از دستگاه‌های دولتی هستیم.
جهانی‌شدن، هدف اصلی انجمن نساجی اصفهان
 حبیب‌الله شاه‌کرمی، رئیس انجمن نساجی اصفهان، سه هدف اصلی این انجمن را مطالبه از حاکمیت، تقویت ارتباطات بین انجمنی و زنجیره‌های داخلی و حرکت به سمت جهانی‌شدن عنوان کرد. وی با اشاره به سابقه ۷۰ساله این انجمن، اظهار داشت: ارزش اصلی ما، تلاش برای سهم حداکثری در تولید ثروت مردم اصفهان است.
 هادی حدادی: زمان تغییر در دولت فرارسیده است
 هادی حدادی، مشاور اتاق ایران، با تأکید بر اهمیت نقش بخش خصوصی در تغییرات دولتی، گفت: ما اکنون ۲۵۰ شبکه تشکلی داریم که هر روز در حال نقد و بررسی هستند. ابزارهای رسانه‌ای موجود، دسترسی به فشار رسانه‌ای را افزایش داده‌اند و زمان آن رسیده که بخش خصوصی نقش خود را در تغییرات ایفا کند.
 وی افزود: شبکه‌های بخش خصوصی می‌توانند با همکاری و فشار بر دولت، تغییرات مثبتی ایجاد کنند. مهم‌ترین شریک سیاسی دولت‌ها، بخش خصوصی است و باید با همکاری یکدیگر مسائل استانی را حل کنیم تا قدرت اجتماعی بی‌نظیری در کشور ایجاد شود.