تاریخ : پنجشنبه 30 اسفند 1403
کد 8381

در کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مطرح شد

ناترازی مدیریتی باعث ایجاد ناترازی‌ در بخش‌های دیگر شد/ تولید از قطعی برق خسارات زیادی دید

نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان به منظور بررسی موضوعات و مسائل بخش صنعت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدرضا برکتین، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت اتاق اصفهان در این نشست عنوان کرد: متأسفانه ناترازی به ویژه در تأمین برق، صنایع را در سال ۱۴۰۳ بسیار آزار داد و بر اساس شنیده‌ها، از اردیبهشت سال آینده نیز قطعی‌ها مجدداً آغاز می‌شود که خسارات زیادی به تولید وارد می‌کند.
 وی ادامه داد: باید گفت ناترازی مدیریتی باعث ایجاد ناترازی‌های متعدد در بخش‌های دیگر شده است، صنعتگران در بخش‌های مختلف همچون موضوعات تأمین اجتماعی، مالیات و... با مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مشکلات بسیار است؛ اما ما هنوز هم به اصلاح وضعیت و رفع مسائل امید داریم.
برکتین اضافه کرد: در این شرایط اقتصادی ضروری است واحدهای صنعتی نسبت به ایجاد انضباط مالی قوی در واحدها اقدام کنند، مسیر حرکت هر واحد تولیدی مشخص باشد و با دقت و رصد شرایط، فعالیت‌ها ادامه یابد، امروز بسیاری از صنایع در زمینه تأمین نیروی انسانی توانمند و ماهر نیز با معضل روبرو هستند، لذا ضروری است به معیشت و مسائل روحی و روانی کارکنان نیز توجه ویژه شود.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق اصفهان بیان کرد: با همه این اوصاف، امید داریم سال ۱۴۰۴ برای صنعت و تولید، سال بهتری باشد و در شرایط بهتری بتوانند فعالیت کنند، از همه افرادی که در این سال به کمیسیون صنعت برای پیشبرد اهداف کمک کردند تشکر می‌کنم و امیدواریم بتوانیم در سال آینده برنامه‌های بیشتری توسط کمیسیون صنعت اجرا کنیم.
محمد اطرج، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی نیز گفت: در زمینه هوش مصنوعی تلاش داریم شرایط را به نحوی رقم بزنیم که تأثیرگذاری مناسبی داشته باشیم، خوشبختانه استاندار اصفهان نیز یکی از سه محور توسعه استان را، هوش مصنوعی اعلام کرد، در همین راستا مقرر شد میز هوش مصنوعی در اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد شود و همه بخش‌های دخیل در این موضوع در آن حضور داشته باشند.
 وی ادامه داد: به‌طورقطع هوش مصنوعی می‌تواند در میزان تولید ناخالص داخلی تأثیر داشته باشد و به افزایش آن کمک شایانی خواهد داشت، در حوزه پروژه‌های نرم‌افزاری سه همت بودجه پیش‌بینی شده و استاندار اصفهان نیز دستگاه‌های مختلف را به منظور مشارکت در این بخش مکلف کرده‌اند. کشورهای همسایه با قدرت در زمینه هوش مصنوعی وارد شده‌اند و درصورتی‌که در این بخش ورود پیدا نکنیم، نخبگان خودمان را هم از دست می‌دهیم.
اطرج با بیان ضرورت ورود بخش‌های مختلف به مقوله هوش مصنوعی تصریح کرد: اصفهان در صنعت دارای ظرفیت‌ها و توانمندی است و جایگاه بالایی در این زمینه به خود اختصاص داده است و به‌طورقطع با کاربردی کردن هوش مصنوعی میزان بهره‌وری در صنایع استان نیز با رشد چشمگیری روبرو خواهد شد.
نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، شناسایی مشکلات صنایع را ضروری دانست و عنوان کرد: بنگاه‌های اقتصادی بزرگ استان در زمینه هوش مصنوعی وارد میدان شده‌اند و امیدواریم سایر واحدها نیز در این زمینه فعالانه ورود داشته باشند، در ناترازی انرژی مسائل بسیاری وجود دارد و هیچ‌کس منکر مشکلات متعدد در این حوزه نیست؛ ولی با کمک گرفتن از هوش مصنوعی می‌توان بخشی از مشکلات را کاهش داد. اصفهان توانایی تبدیل شدن به هاب هوش مصنوعی را دارد.
رحمان قهرمان پور، پژوهشگر مسائل بین‌الملل و نویسنده چندین کتاب نیز عنوان کرد: در شرایط فعلی نااطمینانی در فضای اقتصادی کشور افزایش یافته و شرایط منطقه‌ای نیز بر آن تأثیر داشته است، اگر بخواهیم نگاهی به شرایط منطقه داشته باشیم می‌توان دریافت که حمله نظامی تمام عیار زمینی و هوایی از دستور کار سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه خارج شده است. حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز تا یک سال آینده بدون همراهی آمریکا عملی نیست.
 وی ادامه داد: حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران نمی‌تواند ناگهانی باشد؛ بلکه نیازمند زمینه‌سازی است، آمریکا از چنین جنگی به دلایل متعدد دوری می‌کند تا از بروز یک جنگ منطقه‌ای جلوگیری کند، آمریکا زمانی ممکن است با حمله به ایران موافقت کند که اطمینان پیدا کند ایران توانایی پاسخگویی گسترده ندارد.
قهرمان پور تصریح کرد: اختلافات ایران و امریکا ریشه ۴۰ساله دارد و لذا رسیدن به یک توافق جامع که باعث حل همه اختلافات بین آنها شود در سال ۱۴۰۴ دور از ذهن است. باید توجه داشت که ترامپ به توافق هرچند محدود با ایران نیاز دارد و آن را به توافق نکردن ترجیح می‌دهد، توافق با ایران، خاورمیانه را با ثبات کرده و اعتماد به قدرت و سیاست ترامپ در بین دولت‌های ثروتمند عربی را فزایش می‌دهد و می‌تواند سرمایه‌گذاری آنها را در امریکا افزایش دهد.
پژوهشگر مسائل اقتصادی در خصوص چشم‌انداز سال آینده نیز گفت: به‌احتمال زیاد یک توافق محدود میان ایران و امریکا در تابستان ۱۴۰۴ ایجاد می‌شود که مانع از مکانیسم ماشه خواهد شد. توافق محدود از بدتر شدن وضعیت کنونی جلوگیری می‌کند؛ اما باعث بهبود چشمگیر وضع فعلی نمی‌شود، چون روندهای داخلی نظیر ناترازی‌ها، امکان اعتراضات و بی‌ثباتی همچنان اثرگذار است. سال ۱۴۰۴ را می‌توان سال همپوشانی عدم قطعیت‌ها خارجی و داخلی در ایران دانست، لذا فعالان کسب‌وکار نیازمند رصد مستمر شرایط هستند.