رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در اتاق بازرگانی اصفهان باور داریم که علیرغم مشکلات بانکها در تأمین مالی بخش صنعت و شرکتها، ولی با همکاری بانکها میتوانیم مشکل تأمین مالی بخش صنعت را حل کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، علی صفرنورالله، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق اصفهان در هفدهمین نشست کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی افزود: این کمیسیون بر همکاریهای اقتصادی خارج از کشور و جذب سرمایهگذاران از نقاط مختلف دنیا نیز اهتمام دارد.
وی گفت: شرکتهای موفق، شرکتهایی هستند که ابتدا از جایگاه خود مطلع باشند و در عین سادگی و چابکی در کار خود نیز سرعت داشته باشند و از فناوریهای نوین نیز استفاده کنند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی اصفهان افزود: فناوری نسل پنجم در آستانه ورود به کشور است و این فناوری نیازمند فکر و اندیشه جدید و بهروز بودن است.
همچنین رشید ساعدی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان اصفهان و مدیر شعب بانک ملی استان نیز گفت: در حال حاضر بانکها با مشکلاتی روبرو هستند و نمیتوانند همه منابع مالی مورد نیاز شرکتها را تأمین کنند و بنگاههای اقتصادی باید به سمت روشهای دیگر تأمین مالی که زیرساختهای آن در کشور وجود دارد حرکت کنند.
در ادامه، شهبازی، معاون اعتباری اداره کل بررسی طرحهای بانک ملی ایران نیز با بیان این که در سالهای اخیر درخواست تسهیلات از بانکها افزایش یافته؛ ولی به دلیل محدودیت عرضه، بانکها پاسخگوی این حجم از تقاضا نیستند، گفت: برای تأمین مالی شرکتها و بنگاههای اقتصادی میتوان از ابزارهای دیگر پر کاربرد مانند اوراق بازار سرمایه، گواهی سپرده خاص و اوراق مُرابحه ارزی استفاده کرد.
وی افزود: اوراق بازار سرمایه انواع مختلفی دارد؛ ولی اوراق اجاره و اوراق مُرابحه بیشترین کاربرد را در بازار سرمایه دارد و نیاز مالی بنگاههای اقتصادی برای سرمایه ثابت و سرمایه در گردش را پوشش میدهد. در آینده نهچندان دور درخواست تأمین مالی به سمت بازار سرمایه میرود و لازم است متقاضیان تأمین مالی بستر استفاده از ابزار اوراق بازار سرمایه را در مجموعههای خود فراهم کنند.
همچنین کمیل طیبی، مسئول بنیاد علمی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) با بیان این که مقر این بنیاد در اسلامآباد پاکستان است، گفت: از اهداف این بنیاد، شناسایی و ارتقای روابط اقتصادی برای توسعه اقتصادی و توسعه کسبوکار است.
وی افزود: بنیاد علمی اکو اهداف توسعه پایدار در منطقه اکو را از طریق ظرفیتسازی منابع انسانی، تقویت ظرفیتهای نهادی، همکاری علمی فناوری و مبادله اطلاعات پیگیری میکند.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس اقتصاد جهانی دیجیتال در پکن چین در سال ۲۰۲۳ میلادی گفت: در آن اجلاس، اصفهان در بین ۲۶ شهر دنیا به عنوان شهر پیشرو در دیجیتال سازی اقتصاد معرفی شد و کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی اصفهان میتواند این موضوع را پیگیری کند و بنیاد علمی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) دراینرابطه آماده همکاری است.
مسئول بنیاد علمی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) با اشاره به خواهرخواندگی اصفهان و لاهور پاکستان افزود: مسئولان شهر لاهور پاکستان علاقهمند به ارتباط بیشتری با اصفهان هستند و اتاق بازرگانی اصفهان میتواند دراینرابطه نقش مؤثری ایفا کند.
همچنین محمدجواد بگی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان، از فعالسازی ساخت پارک شیمی - معدنی برای استحصال عناصر معدنی دریاچه نمک در شهرستان آران و بیدگل، پارک سیلیکون، پارک هیدروژن و همچنین پارک تولید پیشسازهای شیمی معدنی دارو در استان خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از پارک شیمی - معدنی و پارک سیلیکون، امکان تولید مواد اولیه ساخت پنلهای خورشیدی و ساخت باتریهای لیتیومی به منظور ذخیره انرژی برق فراهم خواهد شد.
وی افزود: امروز تولید فولاد علاوه بر سرمایهگذاری زیاد، ارزش افزوده بالایی ندارد و اگر انرژی و آب از این تولیدات سلب شود امکان ادامه تولید نخواهند داشت.
بگی با بیان این که تبدیل شدن اصفهان به عنوان هاب فناوری یک ضرورت است، گفت: اگر بهجای ۱۵۰۰۰ هکتار شهرک صنعتی در استان اصفهان، ۵ پارک تخصصی بزرگ در این استان ساخته میشد علاوه بر ارزش افزوده زیاد، امروز به مشکل تأمین انرژی برای شهرکهای صنعتی دچار نبودیم.
همچنین محسن ایروانی، سرپرست معاونت اقتصادی سازمان برنامهوبودجه استان اصفهان به مقایسه شاخصهای استان در پاییز امسال نسبت به پاییز پارسال پرداخت و گفت: نرخ تورم استان در پاییز ۱۴۰۲، ۵۰.۶ درصد بود که این نرخ در پاییز امسال به ۳۵.۳ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در مدت زمان یاد شده از ۴۳ درصد به ۴۰ درصد کاهش یافته است که معنای آن کاهش میل نسل جوان به کار کردن است و این مسئله سبب خواهد شد تا فعالان اقتصادی در آینده برای تأمین نیروی کار با محدودیت بیشتری روبرو شوند.
وی گفت: نرخ بیکاری استان اصفهان در پاییز پارسال ۸.۶ درصد بود که در پاییز امسال به ۷.۱ درصد کاهش یافته است که این موضوع ناشی از کاهش نرخ مشارکت اقتصادی است.
سرپرست معاونت اقتصادی سازمان برنامهوبودجه استان اصفهان افزود: فعالان اقتصادی استان در حالی از شبکه بانکی در کاهش پرداخت تسهیلات گلایه دارند که میزان پرداخت تسهیلات شبکه بانکی استان در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۰.۸ درصد افزایش یافته است.
ایروانی گفت: طی پاییز پارسال تا پاییز امسال ۱۶۶۳ گردشگر خارجی به اصفهان سفر کردهاند.