رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان گفت: این کمیسیون برای توسعه صادرات استان در سال ۱۴۰۴ از ابزار هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، فرشته امینی، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان در آخرین جلسه این کمیسیون در سال ۱۴۰۳، افزود: ابزار هوش مصنوعی برای توسعه صادرات استان در اختیار همه اعضای اتاق بازرگانی اصفهان قرار میگیرد.
وی گفت: هوش مصنوعی به صادرکنندگان این امکان را میدهد تا بر اساس دادههای به روز بتوانند در بازارهای بینالمللی حضور یابند.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان افزود: فعالان اقتصادی استان از سال آینده میتوانند به جای تمرکز بر صادرات کالای خود، بخشی از خطوط تولیدشان را به دیگر کشورها منتقل کند و اتاق بازرگانی اصفهان این طرح را از ابتدای سال ۱۴۰۴ در کشور عراق اجرا خواهد کرد.
امینی گفت: کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان زیرساخت را در سال ۱۴۰۳ ایجاد کرد تا در سال ۱۴۰۴ بر اساس آنها حرکتهای جدیتری را انجام دهد.
وی افزود: یکی از اصلیترین رسالتهای کمیسیونهای اتاق بازرگانی اصفهان شبکهسازی بین بخش خصوصی و بخش دولتی است تا مدیران بخش دولتی با دغدغههای فعالان اقتصادی آشنا شوند و حل آنها را در تصمیمگیریها مدنظر قرار دهند.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برپایی رویداد «ایران اکسپو» از ۸ تا ۱۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ گفت: اتاق بازرگانی اصفهان در سه پاویون صنایعدستی و فرش، مواد غذایی و کشاورزی و صنعت حضور مؤثری خواهد داشت.
همچنین ابراهیم شهیر، نایبرئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان با ارائه گزارشی از فعالیتهای این کمیسیون در سال ۱۴۰۳ گفت: این کمیسیون متشکل از ۴ کمیته رفع موانع تجارت بینالملل، کمیته توسعه تجارت با کشورهای هدف صادراتی، کمیته توسعه و توانمندسازی بینالملل و کمیته حملونقل و زنجیره تحویل بینالملل است.
وی با بیان این که اهداف این کمیسیون، هدفمندی، برنامهریزی، عملیاتی بودن، همکاری و کلنگری است، افزود: این کمیسیون در یک سال گذشته ۱۷ جلسه هیئترئیسه، ۳۸ همایش و نشست، ۱۰ جلسه میز تجاری، ۱۰ جلسه کارگروه و ۵ جلسه برگزار کرد.
وی گفت: کمیته توسعه تجارت با کشورهای هدف صادراتی کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان، جلسهای در رابطه با منطقه آزاد انزلی برگزار کرد و این کمیسیون در سال ۱۴۰۴ جلسه تخصصی در رابطه با منطقه آزاد انزلی برگزار خواهد کرد.
همچنین رسول کوهستانی پزوه، مدیرکل گمرکات استان اصفهان با بیان این که گمرکات استان متشکل از ۷ گمرک است، گفت: به جز ترانزیت خارجی که در مرزها انجام میشود، همه رویههای گمرکی همچون صادرات، واردات، ترانزیت و ورود موقت در گمرک اصفهان اجرا میشود. از سال آینده واردات نیز در گمرک کاشان انجام خواهد شد.
وی گفت: اداره کل گمرکات استان اصفهان از سال ۱۳۹۸ تاکنون بستههای حمایتی از تولید، صادرات و شرکتهای دانشبنیان ارائه داده است.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان با بیان این که گمرک بیشترین تسهیلات را به شرکتهای مجاز اقتصادی ارائه میدهد، افزود: تاکنون بیش از ۶۰۰ شرکت مجاز اقتصادی در کشور شناسایی شده که ۵۹ شرکت متعلق به استان اصفهان است.
کوهستانی پزوه گفت: اداره کل گمرکات استان اصفهان از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۲ میلیارد تومان حقوق ورودی دریافت شده بابت کالاهای وارداتی به کار رفته در محصولات صادراتی، به صادرکنندگان مسترد کرده است.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان با بیان این که صدور مصوبه رفع تعهد ارزی در بهمنماه ۱۴۰۲ موجب کاهش ۷ درصدی صادرات استان اصفهان در ۱۱ماهه امسال شد، گفت: این کاهش به دلیل اُفت ۸۰ درصدی صادرات ذوبآهن اصفهان رقم خورده است.
کوهستانی پزوه با اشاره به این که تبصره یک و دو قانون بودجه ۱۴۰۴ بر سرنوشت واردات در سال آینده تأثیرگذار است، گفت: برای نمونه، واردات کالاهای اساسی و دارو در سال آینده با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان وارد خواهد شد؛ ولی مالیات بر ارزش افزوده آن ۱۰ درصد است.
همچنین کریم سلیمی، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: اگر میزان صادرات شرکتهای دانشبنیان از ۵۰ هزار دلار تا ۵۰۰ هزار دلار باشد علاوه بر بهرهمندی از بالاترین تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز خود، واردات کالاهای مشابه آنها نیز ممنوع خواهد شد.
احسان شهیر، مدیرکل سرمایهگذاری و اشتغال استانداری اصفهان نیز گفت: در شورای اقتصاد استان ۵۰ کلان برنامه برای اصفهان تعریف شده که یکی از آنها در حوزه صادرات است.
وی افزود: برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد استان اصفهان باید صادرات استان ۴۰ درصد افزایش یابد.
همچنین محمدجواد بگی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان با بیان این که در دوره قبل، مطالعات ساخت شهرک صنعتی تخصصی در استان برای تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات صادراتی انجام شد، گفت: مطالعات فنی، اقتصادی و زیستمحیطی این شهرکهای تخصصی ۵ سال زمان برد و علیرغم این که ساخت آنها به تصویب هیئت دولت رسید؛ ولی به دلیل تغییر مدیریت در کشور اجرای آنها متوقف شد اما ساخت آن در این دوره آغاز خواهد شد.
وی افزود: شهرک صنعتی تخصصی نمک آران و بیدگل برای استحصال املاح معدنی دریاچه نمک به منظور تولید کودهای شیمیایی و زنجیره ارزش لیتیوم، شهرک تخصصی تولید دارو در شهرستان تیران و کرون و شهرک تخصصی فرایندهای شیمیایی در محور ارتباطی اصفهان - شیراز از جمله شهرکهای تخصصی استان اصفهان است.
وی با بیان این که در حال حاضر بخش زیادی از بنزن تولیدی پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان صادر میشود گفت: با توسعه چهار زنجیره تولید این فرآورده نفتی، میتوان پیش ساز ماده موثره تولید داروهای مُسکن را تولید کرد که ارزش افزوده آن ۸ برابر است و ارزش صادراتی آن قابل مقایسه با میزان سرمایهگذاری تولید محصولات فولادی نیست.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان افزود: اخلاقمداری خط قرمز ما در شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان است.
همچنین رئیس بانک توسعه صادرات شعبه اصفهان با بیان این که این بانک از فعالان اقتصادی استان حمایت میکند، گفت: در حال حاضر این بانک طرح «الماسان» را در دست اجرا دارد تا صادرکنندگان بتوانند از این بانک تسهیلات اعتباری دریافت کنند. این بانک فقط به فعالان اقتصادی که کارت بازرگانی دارند خدمات ارائه میدهد، اگر اتاق بازرگانی و یا نهادهای متولی، منابعی را به بانک توسعه صادرات تخصیص دهند، بانک نیز معادل آن برای پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی اختصاص میدهد و نیازی به گردش حساب نیست.
محمد گیوی، معاون امور نمایشگاهها و برنامهریزی و توسعه بازار نمایشگاه بینالمللی اصفهان نیز با بیان این که امسال بیش از ۴۳ عنوان نمایشگاهی در اصفهان برگزار شد، گفت: پذیرش هیئتهای تجاری در سال جاری ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. همچنین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف ایران از سال آینده به مرکزیت اصفهان برگزار خواهد شد.