تاریخ : چهارشنبه 15 اسفند 1403
کد 8302

به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان

سومین رویداد ماراتون صادرات با هدف تربیت صادرکننده برگزار شد

سومین رویداد ماراتون صادرات به میزبانی کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان با حضور مدیر توسعه بازار سازمان صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی ایران، مدیرکل گمرکات استان و حدود ۲۵۰ نفر شرکت‌کننده با هدف آموزش در زمینه تربیت صادرکننده و ارتقای استانداردهای صادراتی برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در مراسم اختتامیه این رویداد سه روزه که به‌صورت فشرده در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، حدود ۲۵۰ نفر در قالب ۶۷ تیم حضور داشتند که پس از بررسی داوران، ۱۰ تیم انتخاب شدند و به رقابت پرداختند و سرانجام ۳ تیم برگزیده در مرحله نهایی، معرفی شدند و از آنها تقدیر شد.
احسان خیام باشی، مدیرعامل شتاب‌دهنده تجارت بردار در آیین اختتامیه سومین رویداد ماراتون صادرات، با اشاره به استقبال خوب شرکت‌کنندگان در این دوره، گفت: در سومین رویداد تعداد متقاضیان به حد قابل توجهی نسبت به دو دوره قبل افزایش یافت و اگر به دلیل محدودیت‌ها نبود، شاهد حضور افراد بیشتری بودیم که این نیز متأثر از توجه به ارزش مفهوم صادرات است.
وی، حضور متقاضیان از استان‌های تهران، بوشهر، آمل و حتی خارج از کشور را اتفاق جالبی عنوان کرد و یادآور شد: از ۲۴۷ نفر، ۵۰ نفر به‌صورت تیمی و ۴۸ نفر به‌صورت انفرادی در این رویداد شرکت کردند که نشان‌دهنده استقبال از فعالیت تیمی است.
 او سنین شرکت‌کنندگان را از ۱۹ سال تا ۵۷ سال اعلام کرد و گفت: 64 درصد شرکت‌کنندگان از آقایان و 36 درصد شامل بانوان است که پس از تشکیل تیم‌ها، آموزش‌ها به‌صورت فشرده اجرا شد و ۵۶ بوم صادراتی از نظر داوران مورد بررسی قرار گرفتند.
 به گفته خیام باشی، انتخاب این ۵۶ بوم صادراتی توسط سه گروه داوری ۶ تا ۱۰ نفری انجام شد که پس از انتخاب ۱۰ تیم برتر با عناوین گروه رشد و توسعه، پازل، نکسوز، گلدن ویژن، فیروزه آریا برتر، مستر اچ، راه ابریشم، آریا اکسپورت، هارمونی، ایران نوا، هر کدام از تیم‌ها به معرفی طرح‌های صادراتی خود می‌پردازند و با رأی‌گیری و امتیازدهی توسط داوران، سه تیم برتر معرفی می‌شوند.
او با ابراز قدردانی از اسپانسرها، منتورها و به‌ویژه اساتید به لحاظ تمرکز بر موضوع صادرات خدمات مهندسی در این دوره، عنوان کرد: کیفیت ارائه خدمات در این دوره قابل‌پذیرش است.
 خیام باشی با بیان آنکه صادرات یک فعالیت حرفه‌ای است، از تمرکز بر آموزش صادرات خدمات فنی مهندسی در دوره پنجم شتاب بردار خبر داد و گفت: تا ۱۵ اسفندماه برای ثبت‌نام در رویداد بردار تجارت فرصت باقی است.
 
*برای پایداری اقتصادی باید به بازارهای جهانی متصل شد
در ادامه، علی صفرنورالله، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان با ابراز قدردانی از فعالیت فشرده این تیم‌ها، اظهار کرد: زمانی یک کشور می‌تواند رشد و توسعه یابد که به بازارهای جهانی متصل شود.
 وی در خصوص اهمیت حفظ و توسعه بازار، گفت: متأسفانه بازار ما کوچک است و اگر تنها متکی به همین بازار باشیم، تاب‌آوری نخواهیم داشت؛ بنابراین، برای تداوم و پایداری اقتصادی باید به بازارهای جهانی وصل شویم و تقویت صادرات مبتنی بر علم، چانه‌زنی، چابک‌سازی، آشنایی با فرهنگ و ادبیات مذاکره در بقیه فرهنگ‌ها و کشورها را دنبال نماییم.
 عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان با تأکید بر رشد دانایی و دانستن، افزود: زمانی که نمی‌دانیم که نمی‌دانیم در راه خود موفق نخواهیم شد؛ لذا، آشنایی با ادبیات صادرات، نحوه برقراری ارتباط و ارتقای کیفیت صادرات بسیار مهم است.
 
*تلاش برای افزایش صادرات استان با برگزاری رویدادهای تخصصی
 در بخش دیگری از این رویداد، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان در صحبت از تلاش فشرده همکاران و ابراز اطمینان برای ادامه این رویدادها در نتیجه پشتکار و عزم گروه‌های شرکت‌کننده، اعلام کرد: اکنون برخی از شرکت‌کنندگان دوره‌های قبل عضو تیم‌های شتاب‌دهنده و اسپانسر شده‌اند.
 فرشته امینی توضیح داد: توجه به ابعاد آموزشی و جذابیت فعالیت تیمی در موفقیت شما مؤثر است، ضمن آنکه طبق تجربه، لازم نیست پیش آگاهی و اطلاعات زیادی در مراحل اولیه داشته باشید. زیرا ثابت شده است که افراد در انتخاب تصادفی و صرفاً بر اساس نگرش عادی بدون توجه به ریسک‌ها و پیش‌داوری، موفق‌تر هستند.
 او، علاقمندی تیم‌ها به فعالیت صادراتی را حاصل تلاش اساتید باتجربه و متبحر دانست و توصیه کرد: ارتباط خود را با اساتید حفظ کنید و بدانید همه افرادی که در این رویداد شرکت کرده‌اند، برنده محسوب می‌شوند.
 
*اهمیت صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد را باید جدی گرفت
 احمد جوانمرد، مدیر توسعه بازار و امور بین‌الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اقدامات اتاق بازرگانی اصفهان در زمینه برنامه‌های آموزشی و رویداد ماراتون صادرات را ارزشمند خواند و گفت: کسانی که در این دوره آموزش دیده‌اند، از هم‌اکنون به راه‌اندازی یک شرکت ساختاری و فعالیت‌های صادراتی بیندیشند.
وی با اشاره به اجرای برنامه آمار میدانی توسط سازمان شهرک‌های صنعتی کشور، اعلام کرد: طبق این آمار، شرکت‌های صنعتی مستقر در سراسر کشور سالانه حدود ۳.۷ تا بیش از ۴ میلیارد دلار صادرات داشته‌اند و بخش‌بندی این صادرات نیز در ۴ مقوله شامل شرکت‌های بزرگ، متوسط، کوچک و خرد مستقر در شهرک‌های صنعتی انجام گرفته است.
 جوانمرد با بیان آنکه تعاریف متفاوتی درباره وسعت شرکت‌ها در دنیا مطرح می‌شود، گفت: در ایران شرکت‌ها با ۱۰ نفر و کمتر شامل شرکت‌های خرد، کمتر از ۵۰ نفر شرکت‌های متوسط و بالای ۱۵۰ نفر شرکت‌های بزرگ هستند.
 او ادامه داد: طبق بررسی‌های مستند به اظهارنامه‌های گمرکی، شرکت‌های بزرگ ما سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار، شرکت‌های متوسط ۷۰۰ میلیون دلار، شرکت‌های کوچک با میانگین ۱.۲ میلیارد دلار و شرکت‌های خرد حدود ۲۵۰ میلیون دلار سالانه صادرات دارند.
 جوانمرد، بیان این آمار را به دلیل اهمیت اقتصادی شرکت‌های کوچک و متوسط عنوان کرد و افزود: در همه کشورها، شرکت‌های کوچک و متوسط در جایگاه ستون فقرات کشورها محسوب می‌شوند. چنانچه، آلمان با رتبه سوم صادرات، بالغ بر ۱.۷ تریلیون صادرات آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ لذا، اهمیت صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد کشور را باید جدی گرفت.
 مدیر توسعه بازار و امور بین‌الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، میانگین اشتغال صنایع کوچک در ایران را ۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: با این روند، امکان ایجاد دپارتمان تخصصی وجود ندارد و همه بار به مدیرعامل و دو مدیر دیگر تحمیل می‌شود؛ بنابراین، ما نیاز به شرکت‌های تخصصی خدمات‌رسان داریم.
 او توضیح داد: شرکت‌های مدیریت صادرات در کنار خدمات‌رسان‌های مؤثر قرار می‌گیرند که می‌توانند عملیات صادرات را برای شرکت‌ها هدایت و راهبری نمایند. اکنون در کشور ما حدود ۴۰ شرکت شناسایی شده‌اند.
 جوانمرد با اذعان به ثبت کمیسیون و فعالیت انجمن‌های تخصصی مدیریت صادرات در اتاق‌های بازرگانی، بیان کرد: نقش این انجمن‌ها در مدیریت و تسهیل فرایند صادراتی قابل توجه است. شرکت تولیدی کوچک بخشی از ارزش افزوده حاصل از صادرات را به تولید بازمی‌گرداند و تأمین مالی می‌شود و رشد می‌کند؛ بنابراین، مشتریان آتی شما نزد سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی هستند.
 او با بیان آنکه از همکاری با این شرکت‌ها در جهت رشد و توسعه صادرات، استقبال و اعلام آمادگی می‌کنیم، افزود: با هر نهادی که به توسعه این مجموعه‌ها کمک کند، همکاری می‌کنیم، ضمن آنکه اولین نهادی هستیم که از سال ۹۴، دستورالعمل مدون و بسته‌های حمایتی در این زمینه داریم و یک بسته حمایتی حدود ۲ ونیم میلیارد تومان را در فایل‌های مختلف توسط یکی از این شرکت‌ها ارائه می‌دهیم که شامل حضور در نمایشگاه، لیبلینگ، تبلیغات، ایجاد وب‌سایت، استارتاپ‌ها، دفاتر فروش، انبارها و همه موضوعات مرتبط را در این رویداد سه روزه آموختید، در بسته حمایتی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و ۳۱ شرکت شهرک‌های صنعتی استانی ارائه می‌شود.
 گفتنی است در سومین رویداد ماراتون صادرات در اتاق بازرگانی اصفهان، هر یک از تیم‌ها به بیان طرح و ایده‌های صادراتی خود بر اساس قوانین و مقررات، استانداردها، تبلیغات، حمل‌ونقل و لجستیک، مزایای رقابتی، شناسایی بازار، پتانسیل‌های نمایشگاهی و... در کشور هدف پرداختند که بر اساس نظرات کارشناسی و رای داوران، گروه گلدن ویژن حائز رتبه اول، گروه هارمونی رتبه دوم و دو گروه فیروزه و مستراچ در جایگاه سوم قرار گرفتند.