رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، گفت: تولید و مصرف محصولات کشاورزی، با هوش مصنوعی قابل رصد است؛ اما در اقتصاد تمام تصمیماتمان پدافندی شده و کمبودها را با افزایش قیمت برطرف میکنیم، دولت باید قیمتها را از قبل مدیریت کند و بازار جای مدیریت محصولات نیست.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان در چهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته، اظهار کرد: در دوره دهم اتاق اصفهان، سعی کردیم به بخش کشاورزی که یکی از چهار بخش ویژه اتاق است، توجه ویژهای داشته باشیم. بخشی از تلاش ما مربوط به تعامل اتاق با مجلس و بخشی مربوط به شورای گفتوگو است که در این شورا، صحبتهای اعضای هر کمیسیون توسط رئیس آن کمیسیون مطرح میشود.
وی افزود: بخشی از موضوعات مطرح شده در شورای گفتوگو، درون استانی است و به دستور استاندار نیاز دارد که ابلاغ میشود. اما گاهی اوقات موضوعات ملی است که به شورای گفتوگوی ملی ابلاغ و برای وزیر مربوطه ارسال میشود.
کشانی بیان کرد: نمیتوانیم در موضوع هوش مصنوعی دست روی دست بگذاریم و باید در خصوص آمارهای درون استانی کار کرده و از دولت کمک بگیریم. در گذشته برای کشاورزی زمین و ابزارآلات نیاز بوده؛ اما اکنون هوش مصنوعی و تکنولوژی مورد نیاز است.
*ظرفیت اصفهان در کشاورزی و دامپروری زیاد است
حامد یزدیان، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، گفت: باید جلسات نمایندگان مجلس با کمیتههای مختلف اتاق بازرگانی برگزار شود تا به نقطه مطلوب و دلخواه خود دست یابیم.
وی افزود: پتانسیل استان اصفهان در حوزه کشاورزی و دامپروری بسیار زیاد است و تواناییها و خلاقیتهای خوبی صورت میگیرد. اما فاصله بسیاری تا نقطه مطلوب بهرهوری داریم و میتوانیم با همین شرایط بهرهوری بیشتری داشته باشیم.
یزدیان با اشاره به اقدامات مجلس، بیان کرد: اولویت مجلس در حوزه کشاورزی دام سبک است که در این موضوع نیز فاصله ما تا نقطه مطلوب زیاد شده، دراینخصوص جلسات بسیاری با رئیس مجلس و معاون رئیسجمهور داشتیم تا کارهای مهمی در زمینه دام سبک صورت گیرد.
*قوت قلب اتاق بازرگانی در بخش کشاورزی حاکمیت است
محمدجعفر فوده، نایبرئیس اتاق بازرگانی اصفهان هم در جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته، عنوان کرد: حال کشاورزی ایران خوب نیست و باید تمام تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات انجام دهیم. قوت قلب اتاق بازرگانی در بخش کشاورزی، افراد مسئول در حاکمیت هستند که از اتاق حمایت میکنند.
وی افزود: تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات کشاورزی انجام میدهیم و امیدواریم در این کار موفق شویم.
*کمیتههای کمیسیون کشاورزی فعال و عملگرا هستند
سید وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: کشاورزان با کمآبی و بیآبی تولید میکنند؛ اما کمترین اعتراض انجام میشود این در حالی است که با قطعی برق اعتراض زیادی صورت میگیرد. کمیتههای کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته فعال و عملگرا بودند و خروجیهای خوبی داشتهایم.
وی افزود: اردیبهشتماه، نمایشگاه گیاهان دارویی در اصفهان برگزار میشود. شب گذشته ۳۹ کانتینر فلفل دلمهای از آستارا و ۲۷ کانتینر از سراوان خارج شده که عمده آن مربوط به استان اصفهان است.
مجتبی مدرسهاشمی، عضو کمیته زراعت و باغبانی هم در چهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته، گفت: گیاهان دارویی به دلیل خواص درمانی، کمبود آب، بالا رفتن درآمد کشاورزان و تکمیل ارزش زنجیره برخی از گونهها، ارزش بالایی پیدا کرده است.
وی افزود: استان اصفهان بهخاطر وجود کشاورزان کاربلد، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی، شرکتهای تولیدکننده داروهای گیاهی، بخش خصوصی قوی در این بخش و انواع اقلیمها برای رشد این گیاهان، بستر خوبی برای کشت گیاهان دارویی است.
مدرسهاشمی در خصوص مشکلات کشت گیاهان دارویی، بیان کرد: تعدادی از گیاهان دارویی وحشی و خود رو هستند، از طرفی استاندارد خاصی در خصوص گیاهان دارویی و گواهی محدود برای لیبل دار کردن بذور گیاهان دارویی وجود ندارد. همچنین گیاهان دارویی در حد رقم وجود ندارند و عدم دسترسی آسان به بذور خارجی، تولید بذر مستقل و عدم تضمین خرید از تولیدکنندگان بذر از دیگر مشکلات این حوزه است.
عضو کمیته زراعت کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، گفت: امسال طرح زنجیره گیاهان دارویی تدوین و ابلاغ شد. برنامه سال ۱۴۰۴ نیز مطالعه و بررسی زنجیره ارزش چند گیاه دارویی، مطالعه در خصوص هاب گیاهان دارویی و برگزاری دوره تغذیه و کشت گیاهان دارویی است.
سید عباس حسینی، رئیس کمیته دام کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی هم در جلسه این کمیسیون، تصریح کرد: بیشترین چالش ما در زمینه محیطزیست، استانداردسازی کیفیت شیر و بخش اقتصادی است. تمام تلاش خود را برای ایجاد تصفیهخانه مناسب انجام میدهیم تا خروجی پساب واحدهای دامپروری مورد تأیید محیطزیست باشد.
وی افزود: بر اساسنامه سازمان محیطزیست، باید دامداریهای بالای ۵۰۰ رأس توسط سازمان محیطزیست تأیید شوند. طبق بودجه تعیین شده، قرار است ۲۲۰ میلیارد تومان در واحدهای دامپروری هزینه شود.
رئیس کمیته دام، گفت: محصولات دامی برای صادرات نیاز به کد آیآر دارند. اولین کد آی آر استان، ۹ ماه گذشته دریافت شد و قرار است تا اواخر سال ۱۴۰۴، ۵ واحد دیگر نیز کد آی آر دریافت کنند. همچنین در استان اصفهان کمبود گوشت قرمز داریم، قرار است ۵ واحد در استان، برای دام سبک، راهاندازی شود تا مشکلات استان حل شود.
محمد کشتکار، رئیس کمیته طیور کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی نیز در این جلسه، گفت: در کمیته طیور حمایت از زنجیرههای تولید، قیمت دستوری مرغ، ارزش افزودههای امعاء و احشا طیور و عدم صدور مجوزهای بیرویه در صنعت، مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: در کمیته آبزیان مشکل مجوز آب و برق و پروانه برای آبزی پروران، مجوز پرورش ماهی در اصفهان، سمینارهای آموزشی آبزیان و در کمیته زنبور عسل موضوع بازسازی و نوسازی واحدهای عسل توسط اتحادیه و مرکز تحقیقات، تأمین نهادههای عسل و تعیین سهم مشخص دستگاههای نظارتی مورد بررسی قرار میگیرد.
کشتکار در خصوص وظیفه کمیتههای دیگر، بیان کرد: در کمیته دانشبنیان و کارخانجات تأمین خوراک آماده برای واحدهای طیور، کمبود کارگر ایرانی در کارخانجات و وحدت رویه دستگاههای نظارتی در امر بازدیدها و رتبهبندی واحدها در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس کمیته طیور، گفت: ما همچنین تمام تلاش خود را برای رتبهبندی و ارتقا کیفیت محصولات بخش کشاورزی و دامی، رسیدن به استانداردهای بینالمللی با تسهیل و تشویق و ارائه الگوهای موفق، توجه به حل مشکلات صادرات محصولات کشاورزی و دامی، برگزاری جلسه مشترک با هیئتمدیره اتحادیه تولید و صادرکنندگان و تسهیل در امر صادرات و برگزاری جلسات تخصصی با مأموران پرورش و بهداشت به کار میگیریم.
در ادامه مجتبی براآنی، رئیس کمیته محصولات گلخانهای در جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته، اظهار کرد: اصفهان رتبههای اول، دوم و سوم را در برخی از محصولات گلخانهای کسب کرده و در حال راهاندازی پایانه صادراتی، برای این نوع محصولات هستیم.
وی افزود: جلسات متعددی در خصوص پایانه صادراتی تشکیل شد و با بزرگان این صنعت تفاهمنامه خوبی امضا کردیم. در حال حاضر، ضرورت این پایانه تأیید و در اتاق بازرگانی، اساسنامه بر روی کاغذ نوشته شده تا در سال آینده، این موضوع در کمیسیون مطرح شده اخذ مجوز و زمین پایانه تأمین شود.
براآنی بیان کرد: هفته گذشته، نمایشگاه آیفارم با همت اتاق بازرگانی برگزار شد. در حاشیه این نمایشگاه، جلسه شورای مدیران باغبانی تشکیل شد که ۵۰ هیئت تجاری از کشورهای همسایه و آفریقایی حضور داشتند.
رئیس کمیته محصولات گلخانهای، گفت: در تأمین انرژی مشکل داریم، برق گلخانه را نمیتوان قطع کرد، گیاه با ۵ ثانیه سرما میمیرد و سوخت مایع و خدمترسانی گاز دچار مشکل است.