آئین رونمایی از کتابها و مدل رویداد «راه من، افسانه من» با حضور علاقهمندان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در این نشست، نوید ادریس، مدیر توسعه کسبوکار و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: در اینجا قصد داریم داستانی را روایت کنیم که به چالشهای موجود در مسیر صادرات پرداخته و مسائل مختلفی را مطرح میکند. این داستان مربوط به مکتب زمانه است و ما تصمیم گرفتیم آن را بهصورت مکتوب درآوریم. هدف ما بررسی و تحلیل راهکارهایی است که میتواند به افراد در مسیر صادرات کمک کند. در این مدت، تلاش کردیم تا راههایی برای تسهیل این فرایند پیدا کنیم و در این راستا به مدلهایی دست یافتیم که میتواند به کسبوکارهای متوسط کمک کند تا وارد عرصه صادرات شوند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مباحثی که به آن پرداختیم، شبکهسازی است. ایدهپردازی، بازار و ارزش محصول نیز از جمله مسائلی هستند که باید به آنها توجه شود. در این راستا، ما پروژهای را راهاندازی کردیم و بررسیهایی در کشورهای مختلف انجام دادیم. هدف این پروژه کمک به صادرات و توسعه کسبوکارها است. در این مدت، ما با کمک منتورها و مربیان، ابزارهایی را برای آموزش و مشاوره ایجاد کردیم.
ادریس اضافه کرد: ما همچنین به بررسی دادههای صادراتی و اطلاعات موجود در گمرک پرداختهایم و در حال کار بر روی یک دیتابیس هستیم که میتواند به شکل مؤثری شبکهسازی در حوزه صادرات را تسهیل کند. این ابزارها و اطلاعات به ما کمک میکند تا صادرکنندگان پیشتاز را شناسایی و ارتباطات لازم را برای رشد صادرات برقرار کنیم.
وی تأکید کرد: در این پروژه، هدف اصلی ما این است که صادرات پایدار ایجاد کنیم و ازآنجاییکه تجربه و یادگیری از این فرایند به اندازه دانش مهم است، ما تلاش داریم تا به افراد کمک کنیم در فضای کارآفرینی و صادرات با اعتمادبهنفس بیشتری حرکت کنند. امیدواریم که این پروژه به شما کمک کند تا به فضای صادرات نزدیکتر شوید و از تجربیات و ابزارهایی که در اختیار شما قرار میدهیم بهرهبرداری کنید.
حمیدرضا تیموری، روایتگر و ویراستار کتابهای رویداد «راه من، افسانه من» نیز گفت: از اتاق بازرگانی اصفهان و دوستان عزیزم در واحد توسعه کسبوکار که زحمت کشیدند و مدل را طراحی کردند، تشکر میکنم. اگر بخواهیم یک روش ایرانی موفقیت در صادرات ایجاد کنیم، باید از حکمت و فلسفهمان استفاده کنیم و آنها را در مسیر خود بگنجانیم. این نکات، مانند کسانی که در دنیای معاصر هستند و تلاش میکنند، باید دیده شوند. ما در سایه حضور این افراد زندگی میکنیم، چه آنها که در گذشته بودهاند و چه آنها که امروز در کنار ما هستند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم نگاهی فلسفی و حکمی به مسئله داشته باشیم، برخی از افراد جهان دیدهاند. افرادی هستند که با حضور در کشورهای مختلف و ارتباط با فرهنگها، جهانبینی گستردهای پیدا کردهاند. این جهانبینی در مسیر آنها به کار میآید و تبدیل به کاراکترهای خاص خودشان میشود.
تیموری گفت: اینکه وارد جهان دیگران بشویم جذاب است؛ چون باعث میشود شخصیت ما هم توسعه یابد. آن ساختارهای ذهنی که در ذهن ما هستند، ممکن است با دیدن و تجربه کردن این افراد تغییر کنند. همینطور که بعضی از دوستان تجربههایی از کشورهای مختلف دارند، این تجربیات به ما کمک میکند که نگاه خود را تغییر داده و ساختارهای جدیدی ایجاد کنیم. همچنین، افرادی که از فرزندان کارآفرینان هستند، موفق شدهاند از طریق دیدن، شنیدن و تجربه کردن، مسیر خود را بسازند. این تجربهها باعث میشود که مسیر موفقیت شکل بگیرد. موفقیت در سایه شکستها حاصل میشود. موفقیتهایی که در کنار شکستها شکل گرفتهاند، در نهایت باعث رشد میشوند. نکات کلی که در صحبتهای اساتید موفقیت بیان میشود، در واقع بخشی از یک روند طبیعی هستند که در کنار شکستها و تجربیات واقعی شکل میگیرند.
امیررضا ضیایی، صادرکننده حوزه کشاورزی و روایتگر کتاب «پای مرغ برای اژدها» نیز گفت: همیشه در ذهنم این مسئله بوده که به راه رفتن، به جای نشستن، باور داشته باشم. در دوران کاری و فعالیتهای حرفهای، همواره به این اعتقاد داشتم که فعالیت و تلاش مستمر در این حوزه میتواند خیلی مفید باشد. شکستها جزئی از مسیر هستند و مهمترین نکته این است که قدم برداریم و شروع کنیم. اگر بخواهیم درباره کتاب صحبت کنیم، ابتدا دوست دارم چند توضیح کوتاه بدهم و بعد به بحث اصلی بپردازم. به نظر من، ماحصل کتاب را میتوان در دو حوزه خلاصه کرد: اول در حوزه ارتباطات و دوم در تلاش و پشتکار.
وی گفت: میتوانیم با استفاده از مدلهای ریاضی، این تجربیات و مسیرهای پیشرفت را تحلیل کرده و به افراد کمک کنیم تا از آنها الهام بگیرند. در این باره، بیشتر داستانهایی که میخوانیم، مانند داستانهای دینی یا ادبیات عرفانی، همگی میخواهند به ما راه را نشان دهند. گاهی اوقات باید خودمان در مسیر تلاش و تجربه قرار بگیریم تا بتوانیم به درستی از تجربیات و دانش خود صحبت کنیم. به همین دلیل به جای اینکه بنشینیم و از انتهای راه سخن بگوییم، باید خودمان آن را بپیماییم.
محمد علی آبادی فراهانی، صادرکننده حوزه محصولات پلیمری و روایتگر کتاب «در مسیر جهانی شدن» نیز عنوان کرد: مدل خوبی که این کتاب دارد، این است که مسیر بلوغ را به تصویر میکشد، و اگر این این گسترش یابد، مسیری که انسانها میروند را مورد تأکید قرار میدهد، نه جایگاهی که هم اکنون دارند.