تاریخ : دوشنبه 22 بهمن 1403
کد 8233

برگزاری رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت کشت در محیط‌های بسته

تولید محصولات با کشت عمودی برای بازارهای خارجی جذاب است

رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت کشت در محیط‌های بسته همراه با جلسات B2B فناوران و متقاضیان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، سید وحید دزفولی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی اصفهان گفت: کشت عمودی یکی از روش‌های نوین کشاورزی است که در آن محصولات کشاورزی در طبقات مختلف و به‌صورت عمودی کشت می‌شوند. این روش به‌ویژه در مناطق شهری و یا مناطقی که زمین کشاورزی کمیاب است، بسیار کاربردی است. کشت عمودی، روشی نوین برای تولید محصولات کشاورزی در فضاهای محدود مانند ساختمان‌ها، با استفاده از دیوارهای عمودی است.
 وی ادامه داد: این روش، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، به طور قابل توجهی به افزایش بازدهی و کاهش مصرف آب و منابع طبیعی کمک می‌کند. هلند از جمله کشورهایی است که در زمینه کشاورزی پایدار و استفاده از روش‌های دوستدار محیط‌زیست، پیشگام بوده است. مردم و کشاورزان هلندی به اهمیت محیط‌زیست و کشاورزی پایدار پی برده‌اند و به همین دلیل به سمت کشت عمودی و دیگر روش‌های نوین کشاورزی سوق یافته‌اند.
دزفولی گفت: برای موفقیت در کشت عمودی، باید محصولات مناسبی انتخاب شوند که در فضای محدود به خوبی رشد کنند و هزینه‌های نگهداری کمتری داشته باشند. با توجه به محدودیت‌های زمین در ایران، کشت عمودی می‌تواند در فضاهای شهری و یا حتی در داخل ساختمان‌ها انجام شود. انتخاب مکان‌هایی با دسترسی به بازار فروش، مانند نزدیکی به بازارهای بزرگ یا مراکز تجاری، می‌تواند تأثیر زیادی بر سودآوری داشته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی اصفهان افزود: برای افزایش سود اقتصادی، توجه به بازارهای صادراتی بسیار مهم است. کشت عمودی می‌تواند به تولید محصولات باکیفیت بالا و بدون استفاده از سموم شیمیایی کمک کند که در بازارهای خارجی بسیار جذاب است.
حمید منتظرالقائم، دبیرسرای نوآوری اتاق بازرگانی و دانشگاه نیز گفت: بزرگ‌ترین امتیاز برگزاری این رویداد، شبکه‌سازی مجموعه‌های فناور و رفع مشکلات مختلف آنها است در بستری که اتاق بازرگانی برای کنار یکدیگر قرار دادن مجموعه‌ها فراهم کرده است.
وی در رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت کشت در محیط‌های بسته اظهار کرد: با هدف معرفی روش‌های نوین کشت با توجه به محدودیت‌های آب‌وخاک به گلخانه‌داران و فعالان این عرصه، تصمیم به برگزاری این رویداد گرفتیم.
منتظرالقائم با بیان اینکه افراد مختلف از اساتید هیئت علمی و شرکت‌های ایرانی و خارجی تجربیات خود را در این همایش به منصه ظهور گذاشتند، بیان کرد: رفع مشکلات و چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان اقتصادی در استفاده از روش‌های جدید با کمک اساتید دانشگاهی و شرکت‌های فناور در این عرصه از دیگر اهداف برگزاری این رویداد بود.
مدیر سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد: از حدود دو ماه پیش صنعت‌یارانی که در سرای نوآوری آموزش دیدند حدود ۲۱ مشکل و RFP را برای این رویداد تهیه کردند و طی این رویداد حدود ۲۹ جلسه B2B اتفاق افتاد.
 وی با بیان اینکه در جمع‌بندی نهایی نیز مجموعه‌های متقاضی که چالش‌های فناوری را عرضه کردند، از کل فرایند رضایت داشتند، گفت: همچنان پیگیری‌های ما در زمینه رفع مشکلات شرکت‌ها ادامه دارد تا بتوانیم عرضه و تقاضا در این بخش را هماهنگ کرده و گامی مؤثر در این زمینه برداریم.
 منتظرالقائم تأکید کرد: بزرگ‌ترین امتیاز برگزاری این رویداد، شبکه‌سازی مجموعه‌های فناور و رفع مشکلات مختلف آنها در بستری که اتاق بازرگانی برای کنار یکدیگر قرار دادن مجموعه‌ها فراهم کرده است.
در ادامه فرید نجات‌بخش، رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان اظهار کرد: دو واژه در دنیا هست که ایجاد آنها ناشی از فناوری است و اینکه انسان توانسته خود را با آنها تطبیق دهد نیز ناشی از فناوری، تغییر و موفقیت است.
وی با بیان اینکه هر چیزی در دنیا در حال تغییر است و برای موفقیت ما راهی نداریم جز اینکه خود را آماده تغییر کرده باشیم، افزود: همه ما می‌دانیم موفقیت مسیری است که باید با تغییر در خود ایجاد کنیم، این وظیفه شرکت‌های دانش‌بنیان است که به ما بگویند که چگونه تغییر کنیم تا موفقیت در پی داشته باشد.
رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان با بیان اینکه فناوری‌ها به ما کمک می‌کنند که مقهور این تغییرات نشویم و مسیر موفقیت را علی‌رغم تغییرات موجود طی کنیم، تأکید کرد:
نجات‌بخش گفت: باید بررسی کنیم که نهادهای حامی چگونه با تولیدکنندگان همراهی کرده‌اند، برندها چگونه شکل می‌گیرند، مراکز تحقیقاتی دنیا به چه فکر می‌کنند، بسیاری از مسائل فناورانه تجاری و وارد بازار شده اما مراکز تحقیقاتی دنیا هنوز دارند به رده‌های بالاتری فکر می‌کنند، ما نیز باید با همکاری مراکز تحقیقات با آنها ارتباط برقرار کنیم و از ظرفیت‌های آنها استفاده و برای این تغییرات آماده باشیم.
رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان با اشاره به اینکه موفقیت تعریف‌های زیادی دارد؛ اما یک تعریف ساده که می‌توان برای آن تعریف کرد این است که موفقیت یعنی با وجود ترس یا به عبارتی ریسک گامی به جلو برداریم و بر ترس‌ها غلبه کنیم، بیان کرد: در این مسیر باید دقت کنیم که روش‌های ما باید بومی‌سازی شده باشد، برای رسیدن به مسیر موفقیت شاید مجبور به حرکت گام‌به‌گام به دلیل امکانات اندک باشیم؛ اما همین تغییر و حرکت آهسته به سمت بهینه‌سازی می‌تواند کمک کند تا ما مسیر روشن‌تری را در پیشرو داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما در حقیقت زندگی با طبیعت را باید از خودمان شروع کنیم، اتاق بازرگانی اصفهان این اطمینان را به فناور و متقاضی فناوری می‌دهد که ما قرار نیست فقط یک معرفی‌کننده باشیم و افراد را در مسیر رها کنیم، اتاق موجب نوآوری در قراردادهای فعالان اقتصادی می‌شود و به عنوان جزو سوم قرارداد، حضور در انعقاد و پیشرفت قرارداد، دریافت مطالبات فناوران و دریافت خدمات متقاضی فناوری نظارت خواهد کرد.
در ادامه، سید یاسر معین‌الدینی، دبیر کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: فعالیت‌های اجرایی و هماهنگی به‌منظور برگزاری این رویداد مهم، از حدود سه ماه قبل آغاز شد، ۲۱ نیاز فناورانه توسط شرکت‌های متقاضی ارائه شد و مورد بررسی قرار گرفت.
 وی ادامه داد: این رویداد توسط کمیته تأمین فناوری و توسعه تقاضا ذیل کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان، کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته، و سرای نوآوری از سه ماه قبل برنامه‌ریزی و پیگیری شد و در جلسات B2B که برگزار می‌شود، موارد پیگیری می‌شود تا نتایج مناسب حاصل شود.