در شانزدهمین جلسه کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی که در اتاق بازرگانی اصفهان و با حضور اعضای کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، خدمات «میز پیشگیری» که با اهداف تشخیص مشکلات و عارضهیابی در بنگاههای اقتصادی استان اصفهان، کاهش خسارات احتمالی برای فعالان اقتصادی و کمتر شدن موارد ورود به ستاد تسهیل، در اتاق بازرگانی اصفهان راهاندازی شده است، تشریح شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، علی صفر نورالله، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازگانی اصفهان با استقبال از حضور فعالان اقتصادی و اعضای کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی، این دیدار را فرصتی برای تبادل ایدهها و راهکارها در جهت حل و رفع مشکلات بخش خصوصی و بهبود در شرایط کسبوکار عنوان کرد.
وی در صحبت از مشکلات و چالشهایی که فعالان اقتصادی را درگیر ساخته که گاهی متأثر از قوانین و دستورالعملهای نسنجیده و خلقالساعه، گاهی به دلیل عدم آگاهی صاحبان کسبوکار و نداشتن اطلاعات لازم که در سیستم آنها چه میگذرد و دیگر عوامل احتمالی است، گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی درکی از فقدان اطلاعات خود و اینکه «نمیدانند که نمیدانند» ندارند. آنچه که در ستاد تسهیل در رسیدگی به چالشهای فعالان اقتصادی میگذرد، غالباً گویای عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات لازم درباره محیط و شرایط کسبوکار است.
او افزود: در اتاق بازرگانی اصفهان با هدف تشخیص و عارضهیابی، «میز پیشگیری» را با بهرهگیری از هوش مصنوعی راهاندازی کردهایم و اکنون در مرحله پایلوت تلاش میکنیم تا در تعامل با ۲۰ شرکت و فعال اقتصادی وارد عمل شویم.
صفرنورالله با تأکید بر تقویت بخش خصوصی در نظام اقتصادی کشور، تصریح کرد: تصمیم بر گسترش 15درصدی فعالیت بخش خصوصی در سیستم اتخاذ شده و لذا ما دو راه در پیش داریم، میتوانیم کنار بکشیم و نگران باشیم یا اینکه وارد میدان شویم و جایگاه واقعی خود را در اقتصاد پیدا کنیم.
او با بیان گردش مالی مطلوب در نتیجه دریافت تسهیلات از بانکها در سالهای گذشته، اعلام کرد: اکنون مشکل فعالان اقتصادی این است که برخی خصولتیها و آنهایی که نمیدانیم، وامهای هنگفت بدون بازگشتی دریافت کردهاند و متأسفانه اقتصاد کشور و تأمین مالی را دچار چالشهایی کردهاند. اما آنچه حائز اهمیت است، ورود بخش خصوصی در تصمیمگیریها و مسائل اصلی کشور است تا به رشد فعالان اقتصادی، توسعه و نجات اقتصاد کشور هدایت شویم.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق اصفهان با اشاره به آنچه در ارتباط با بانکها برای فعالان اقتصادی اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: لازم نیست بانکها دست ما را بگیرند، بلکه بیایید تا با هم و در کنار هم برای تحقق منافع دو طرف و نجات اقتصاد کشور تلاش کنیم.
*راهاندازی «میز پیشگیری» با هدف عارضهیابی در بنگاههای اقتصادی
در ادامه، پویان رحیمی، نایبرئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی اصفهان در معرفی عملکرد «میز پیشگیری» برای فعالان اقتصادی توضیح داد: با توجه به چالشهای بنگاههای اقتصادی، در اتاق بازرگانی اصفهان با اهداف عارضهیابی و شناسایی مشکلات فعالان اقتصادی و بنگاهها قبل از آنکه به مرحله کلاف پیچیده و ستاد تسهیل برسند، میز پیشگیری را راهاندازی کردیم.
رحیمی گفت: در برنامه میز پیشگیری، جریان دانایی و آگاهی بخشی و ارائه هشدارهای لازم در خصوص چالشهای احتمالی که بنگاه اقتصادی را تهدید میکند، سودی است که به بنگاه میرسد. سعی بر این است تا با مشاوره و ارائه راهکارهای لازم در جهت آگاهی دادن به فعال اقتصادی و راهحلهای دیگری که از دورن آن بحران بیرون میآید، بنگاه را از ورود به آن چالش نجات دهیم. در واقع با این اقدام، علاوه بر نجات بنگاه اقتصادی، به کاهش ورودیهای ستاد تسهیل کمک میکنیم.
نایبرئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق اصفهان بیان کرد: زمانی که فعالان اقتصادی یا مدیریت ارشد بنگاه، کاربرگ ۱۰ صفحهای را اسکن و تکمیل نمایند، دادهها که بهصورت کلی است، مرحله تحلیل میز پیشگیری آغاز میشود و کاربرگ با پوشش چهار منظر مالی و اقتصادی، بازار و مشتریان، سرمایههای انسانی و مسئولیت اجتماعی مانیتورینگ و بررسی شاخصهای لازم بواسطه هوش مصنوعی از جمله تهدیدها، مزیتهای رقابتی و... را تا نتیجه نهایی بررسی میکند. در این پلتفرم، نیاز به حجم بالای داده نیست چون داده خلاصه و بهصورت کاملاً محرمانه حفظ میشود.
او یادآور شد: اکنون با ۲۰ بنگاه بهصورت پایلوت وارد گفتگو شدهایم، اطلاعات را دریافت و از طریق هوش مصنوعی و Big Data تحلیل داده و شاخصههای کاربران انجام میشود.
فرهاد صفار سحرخیز، رئیس کمیسیون تأمین مالی اتاق خراسان رضوی در ارتباط آنلاین به بیان اهداف استراتژیک، نقاط تمرکز عملیاتی بر فرهنگسازی در جهت سرمایهگذاری پرداخت و افزود: در تعامل با مدیران بانکی و بازار پول، نمایندگان مجلس و دیگر دستاندرکاران پیگیر حل مشکلات فعالان اقتصادی و رشد سرمایهگذاری هستیم.
او، ضرورت توسعه و معرفی نهادهای مالی به فعالان اقتصادی را بیان کرد و افزود: ارتباط اتاقها با نهادهای مالی در رشد سرمایهگذاری بسیار مهم است. همچنین، توجه به اندازه بنگاهها در ارتباط با نهادهای مالی مؤثر است. در خراسان رضوی ساختار بنگاههای اقتصادی با اصفهان متفاوت است، زیرا اکثریت در رده SME (بنگاههای متوسط و کوچک) هستند در حالیکه در استان اصفهان، بنگاهها در سطح بزرگتر و کلان هستند و بیشتر میتوانند از نهادهای مالی استفاده نمایند.
سحرخیز، رشد سرمایهگذاری خارجی در خراسان رضوی در ۶ماهه اول ۱۴۰۲ را ۷۳۵ میلیون دلار و در ۶ماهه ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۳۳ میلیون دلار اعلام کرد.
احسان شهیر، مدیرکل دفتر هماهنگی و امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری اصفهان نیز در صحبت از تلاش و پیگیریهای استاندار اصفهان برای ایجاد فرصت و جذب سرمایهگذاری، بیان کرد: ما باید نگاه تار و پودی به اصفهان داشته باشیم. گذشته و میراث اصفهان میتواند فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری مؤثر و مولدسازی باشد.
شهیر در صحبت از وظایف اتاقها برای تعریف بسترهایی در بخشهای مختلف اقتصادی جهت رشد سرمایهگذاری، اظهار کرد: دولت در برخورداری از اموال وضعیت بسیار خوبی دارد؛ ولی خودش نمیداند و علاوه بر نهادهای اجرایی که در سطح استان ملزم به معرفی این نقاط شدهاند، بخش خصوصی میتواند با شناسایی اموال دولت و ارائه ایدههای مولدسازی و حتی توسط نهادهای اجرایی، در ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری بیشتر، رشد اشتغال و حل و رفع مشکلات اقتصادی کمک نماید.
به گفته وی، تاکنون ۶۸۰ ظرفیت سرمایهگذاری در سطح استان شناسایی شده است. همچنین، حدود ۷۰۰ مدرسه داریم که یا غیرفعال شدهاند و یا نیاز به بازسازی دارند و این نیز میتواند فرصتی برای بهینهسازی در طرح مولدسازی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
علیرضا خرمیان، مدیر شعب بانک صنعت و معدن استان اصفهان به ارائه گزارشی از فعالیت این بانک از طریق سه شعبه در سطح استان پرداخت و خطاب به فعالان اقتصادی گفت: شما خانواده بزرگ بانک صنعت و معدن هستید.
وی گفت: زمانی که در اصفهان، شرکتهای بورسی، فرابورسی و تأمین مالی، صنایع کلان و... را داریم، باید زنجیره تأمین اوراق گام را راهاندازی کنیم.
خرمیان توصیه کرد: در این فضای انقباضی لازم است فعالان اقتصادی پروپوزال و طرحهایی داشته باشند که ارزش تأمین مالی و تخصیص تسهیلات را داشته باشد.