تاریخ : يکشنبه 21 بهمن 1403
کد 8228

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

برای خنثی‌سازی پروژه ایران هراسی، پذیرش گردشگران افزایش می‌یابد/ گردهمایی بین‌المللی ۱۰۰ تور اپراتور جهان یک اقدام ستودنی است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: برای خنثی‌سازی پروژه ایران هراسی دشمنان، با مسئولان کشورهای منطقه و کشورهای دنیا در حال گفتگو هستیم تا مسیر جذب گردشگر را به کشورمان هموار کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به وجود یک میلیون اثر تاریخی در کشورمان گفت: دولت به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی انبوهی از مسائل و چالش‌های حوزه میراث فرهنگی باشد؛ بنابراین میراث فرهنگی باید مردمی شود تا بتوان از ظرفیت مردمی برای ثبت، صیانت و مرمت بناهای تاریخی کشور استفاده کرد.
وی در جلسه با فعالان و رؤسای تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، افزود: ایران با داشتن ذخایر نفتی، پتروشیمی و فولاد و همه داشته‌های اقتصادی خود به مقصود نرسید.
 وی گفت: مزیت نسبی ایران، فرهنگ و تمدن است و ما این مزیت را با سایر موارد جایگزین کردیم، ریل توسعه از ابتدا به درستی جانمایی نشده است و همچنان در مسیر اشتباه پیش می‌رویم.
 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: دولت باور دارد که ظرفیت میراث فرهنگی کشورمان بیش از ارزش ذخایر بانک مرکزی است؛ اما برای تبدیل کردن این ظرفیت بالقوه به ظرفیت بالفعل نیازمند برنامه‌ریزی منسجم است.
 صالحی امیری با بیان این که کشورمان دچار پدیده ایران هراسی شده است، گفت: ابر رسانه‌های جهانی به طور دائم تلاش می‌کنند تا جهانیان را از ایران بترسانند و ما تا امروز توانایی و برنامه لازم برای خنثی کردن پروژه ایران هراسی نداشته‌ایم.
 وی افزود: باید واقعیت‌های کشورمان با استفاده از ظرفیت نخبگان، فرهیختگان، چهره‌ها، هنرمندان، اصحاب فکر و قلم و رسانه‌ها به جهانیان معرفی شود تا پروژه ایران هراسی دشمنان خنثی شود.
 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: برای خنثی‌سازی پروژه ایران هراسی دشمنان، با مسئولان کشورهای منطقه و کشورهای دنیا در حال گفتگو هستیم تا مسیر جذب گردشگر را به کشورمان هموار کنیم.
 صالحی امیری با بیان این که نخستین گردهمایی بین‌المللی ۱۰۰ تور اپراتور جهان که از یک تا پنجم اسفندماه در اصفهان برگزار می‌شود، این اقدام اتاق بازرگانی اصفهان را ستودنی دانست و گفت: باید متقابلاً اصحاب فرهنگ و هنر و قلم و آژانس‌های گردشگری و راهنمایان گردشگری و مدیران و در رأس آنها اتاق بازرگانی به عنوان نماد بخش خصوصی، اصفهان را به دنیا معرفی کنند تا جهانیان بدانند که اصفهان بدون هیچ محدودیتی آماده پذیرایی از گردشگران است.
 وی افزود: باید با همسایگان با زبان صلح و سازش، وفاق و همدلی صحبت کرد، ریاست‌جمهوری در همه گفتگوهای منطقه‌ای و بین‌المللی تلاش دارد تمام ذهنیت‌ها را اصلاح کند و این کار زمان‌بر است، در آینده‌ای نزدیک ایران در بین کشورهای منطقه تصویر جدیدی در بین همسایگان پیدا خواهد کرد.
 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر تمرکز به گردشگری کشورهای چین، روسیه و هند تأکید کرد و گفت: علی‌رغم این که کشورمان بالاترین سطح تجاری را با کشور چین دارد؛ ولی پایین‌ترین سطح گردشگری را با آن کشور دارد و این موضوع باید توسط دولت و اتاق بازرگانی اصلاح شود.
 صالحی امیری در ادامه با بیان این که ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی کشورمان ۴۵۵ هزار تخت است، افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ظرفیت مراکز اقامتی کشور باید به یک میلیون تخت افزایش یابد و متعهد شده‌ایم سالانه ۱۰۰ هتل افتتاح شود و هتل‌ها تا پایان برنامه توسعه، از ۱۴۳۵ هتل به ۱۹۰۰ هتل افزایش می‌یابد.
وی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور، دولت و مجلس شورای اسلامی متعهد شده‌اند تعداد گردشگر خارجی را از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۱۵ میلیون گردشگر افزایش دهند و دراین‌رابطه باید رویدادهای مشترک بین ایران و دیگر کشورها برگزار شود و نمایشگاه‌های گردشگری ظرفیت خوبی را برای شناخت مردم دنیا از کشورمان ایجاد می‌کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: باید در جشنواره‌های منطقه‌ای و جهانی حضور یابیم و از همه افرادی که قصد دارند در جشنواره‌های بین‌المللی حضور یابند حمایت خواهیم کرد.
 صالحی امیری از برپایی بزرگ‌ترین نمایشگاه گردشگری در تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن‌ماه با حضور مهمانان خارجی و داخلی خبر داد و گفت: در این نمایشگاه از همه استان‌ها حضور دارند تا ظرفیت‌های گردشگری استان خود را به ایرانیان و جهانیان نشان دهند.
 وی در ادامه با بیان این که از ۲۲ هزار اثر تاریخی در استان اصفهان، ۲۱۸۶ اثر آن ثبت ملی و یا به ثبت جهانی رسیده است، گفت: برای جذب گردشگر در اصفهان باید زیرساخت‌های آن همچون ترابری هوایی، زمینی و ریلی و همچنین ظرفیت اقامتگاه‌ها توسعه یابد.
 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، استان اصفهان را نماد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان دانست و افزود: اصفهان باید الگوی دیگر استان‌ها در خلق ایده‌های نو و جدید شود.
همچنین امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به استان اصفهان گفت: ۱۱ هیئت، وزیر میراث فرهنگی را همراهی کردند و حضور آنان در استان موجب شد تا مسائل و مشکلات شهرستان‌های آن در حوزه میراث فرهنگی بررسی شود.
*صدای مردم اصفهان به گوش مسئولان پایتخت‌نشین رسانده شود
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز به مقایسه آثار تاریخی پاریس با اصفهان پرداخت و گفت: اصفهان در حوزه میراث فرهنگی هیچ کمبودی از شهر پاریس ندارد به‌نحوی‌که اصفهان صاحب مکتب در حوزه‌های موسیقی و معماری است؛ ولی پاریس سالانه میزبان ۴۵ میلیون گردشگر بوده و این شهر نخستین مقصد گردشگری دنیا است.
وی از سکوت میراث فرهنگی به دلیل تأثیر مخرب خشکی زاینده‌رود بر آثار تاریخی اصفهان و تمدن ایران گلایه کرد و افزود: آثار تاریخی ارزشمند اصفهان در حال نابودی بوده؛ ولی متأسفانه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان طی یک سال گذشته بیانیه‌ای در رابطه با نابودی آثار تاریخی این شهر صادر نکرده است.
 وی گفت: آثار تاریخی اصفهان همچون میدان امام خمینی (ره) متعلق به مردم اصفهان نیست؛ بلکه به بشریت تعلق دارد؛ ولی متأسفانه صدای ترک خوردن آثار تاریخی این شهر شنیده می‌شود.
 رئیس اتاق بازرگانی اصفهان افزود: علی‌رغم این که دشمنان در حال ایجاد ناامیدی در مردم هستند؛ ولی صدای امیدواری این مردم به گوش می‌رسد به‌نحوی‌که ۴ هتل بزرگ در شهر اصفهان در حال ساخت است.
 کشانی گفت: اصفهانی‌ها فقط خواستار یک زندگی معمولی‌اند ولی متأسفانه صدای مردم این خطه و مطالبات آنها به پایتخت‌نشینان نمی‌رسد.
 همچنین مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در حوزه گردشگری استان اصفهان وفاق و هم‌افزایی خوبی بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد.
وی با بیان این که نخستین گردهمایی بین‌المللی ۱۰۰ تور اپراتور جهان از یک تا پنجم اسفندماه در اصفهان برگزار می‌شود تا اصفهان بهتر به جهانیان نشان داده شود، افزود: حضور این تور اپراتورها در اصفهان موجب می‌شود تا اصفهان از آن منتفع شود.
 وی گفت: تنها مشکل برای حضور این تور اپراتورها نبود خط پروازی به اصفهان بوده و این مسئله با مدیریت استان در حال پیگیری است.