نشست بررسی آینده تجارت خارجی کشور چین توسط کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد و وضعیت بازارهای چین و شرایط تجاری این کشور مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست، با مروری بر گزارش آخرین سفر هیئت تجاری اتاق بازرگانی اصفهان به چین، ضرورت تحقیق و مطالعه درباره بازار این کشور با توجه به الگوی متفاوت تجارت با چین مطرح شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، فرشته امینی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه با اشاره به پتانسیل بازار چین و اینکه میتواند یکی از نقاط مورد توجه برای صادرات باشد، گفت: با توجه به ضرورت برنامهریزی و تحقیقات درباره ادبیات تجارت با چین، بایدها و نبایدهایی که باید رعایت کنیم و تغییراتی که در رویههای تجاری ایجاد شده است، اعزام هیئتی از سوی کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان و بازدید از نمایشگاه واردات CIIE 2024 چین با هدف آشنایی با این بازار انجام شد.
وی این نشست را فرصتی برای گپ و گفت تخصصی و گزارش تجربیات آخرین سفر هیئت تجاری اعزامی از سوی اتاق اصفهان عنوان کرد و افزود: با حضور میهمانانی از فعالان اقتصادی ایرانی در چین، فرصتی برای پاسخگویی به پرسشهای اعضای کمیسیون فراهم نمودهایم تا بهصورت تخصصی به این موضوع بپردازند.
در ادامه، ابراهیم شهیر، نایبرئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق با اشاره به اعزام ۲۰ هیئت از طرف اتاق بازرگانی اصفهان در سفر به چین و بازدید از نمایشگاه CIIE 2024، توضیح داد: در آن نمایشگاه، ۱۸۱ کشور خارجی، ۱۲۶ شرکت خارجی، ۳۸۰۰ شرکت چینی، صنایع هوشمند، محصولات کشاورزی، تجهیزات پزشکی، خودرو، برندهای مختلف دنیا و هزاران کالای متنوع دیگر، پاویون کشورهای مختلف از جمله ایران حضور داشتند.
او در صحبت از جلسهای با سرکنسولگری ایران در شانگهای، مهمترین نکات مورد توجه در این دیدار را، توجه به تجارت الکترونیک، آشنایی با استانداردها بهویژه در زمینه بستهبندی و فرصت بازدید از کارخانههای ایزومی (تولیدکننده دستگاههای بزرگ تزریق) و جی سولار (در زمینه تولید تجهیزات خورشیدی) را بیان کرد و افزود: آنچه در این بازدید حائز اهمیت بود، اینکه صنایع دانشمحور و رباتیک جایگزین صنایع انسانمحور در چین شدهاند و سطح بلوغ چین در مدیریت، نوآوری و تولید ثروت محسوس بود.
شهیر ادامه داد: در این جلسه به تشریح فرصتهای صادراتی چین، تقویت روابط با چین، نحوه بازاریابی و برندسازی، اهمیت غرفهسازی و آشنایی با پلتفرمهای همکاری آنلاین به منظور تسهیل در برقراری ارتباطات میپردازیم.
ایرج کاظمی، فعال اقتصادی حاضر در بازار چین و عضو کمیسیون، درباره اثر بازار مصرف چین در اقتصاد و تجارت بینالملل، بیان کرد: با وجود ۲۰ درصد از جمعیت دنیا در چین با بیش از ۲۰ درصد حجم اقتصاد جهان، اثربخشی ۵۰ درصدی در اقتصاد جهانی، خرید و انتخاب کالاها توسط چینیها بسیار مهم است و صادرکنندگان کالا به چین باید قبل از هر اقدامی به نوع انتخاب و انتظارات چین از کالاها توجه داشته باشند.
او توصیه کرد که فعالان اقتصادی، یک نقشه از چین در محل کار خود به زبان انگلیسی داشته باشند تا مفهومی دقیقتر از تحلیل چین دریافت کنند.
فعال اقتصادی حاضر در بازار چین از اصطلاح «کارخانه جهان در اقتصاد بینالملل» که برای چین مطرح شده است، نام برد و افزود: اکنون چین به کشوری ثروتمند با رفتارهای اشرافی نسبت به سالهای گذشته تبدیل شده است. حجم بالای واردات به این کشور بهویژه در ۱۰ سال گذشته و سرعت تغییرات در آن کشور نشان میدهد که چین در بازار عرضه و تقاضای بینالملل بسیار اثرگذار است. در واقع، بازار بزرگ چین در صادرات و واردات حاکی از اثرگذاری بینالمللی است.
وی برابری نرخ یوان چین با دلار امریکا را بیانگر اهمیت بازار چین و از پارامترهای اثرگذار در اقتصاد جهانی دانست و یادآور شد: ارتباطات تجاری با چین بسیار فراتر از آنچه هست که میشنویم.
کاظمی با اشاره به این پرسش که "چگونه با چین تجارت کنیم؟" عنوان کرد: ازآنجاییکه الگوی تجارت با چین کاملاً متفاوت از روشهای تجاری با دیگر کشورهاست، لازم است بهصورت تخصصی به فراگیری روشهای ارتباط با چین بپردازیم.
او، اهمیت بستهبندی کالاهای صادراتی به چین و توجه به استانداردها را از نکاتی دانست که به دلیل بیتوجهی برخی صادرکنندگان ایرانی، باعث شده است تا در صادرات به این کشور عقب بمانیم.
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود، نمایشگاه CIIE چین را از نمایشگاههای منحصربهفرد در جهان و تخصصی کالاهای وارداتی عنوان کرد و افزود: اگر میخواهید از مسیر نمایشگاهی وارد بازار چین شوید، اولویت با شرکت در نمایشگاههای تخصصی است. البته نمایشگاه اکسپو واردات نیز برای کالاهای خاصی که برای ورود به چین مناسب است، میتواند مؤثر باشد. ضمن آنکه، نمایشگاه CIIE یک نمایشگاه کاملاً سیاسی است که مزیت حضور اشخاص مهم، کلیدی و دولتی در آن مطرح است و سالانه حدود ۴۵۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید میکنند.
این فعال اقتصادی تأکید کرد: بدون داشتن شبکه توزیع منظم، نماینده و انگیزه و برنامه چندساله طبق جایگاه کشور چین نمیتوان در تجارت با چین موفق بود.
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: چین دارای برنامه صدساله برای مدیریت بازار دنیا است؛ لذا کسانی که میخواهند در آینده صادرات به کشورهای جهان داشته باشند، باید در نمایشگاههای مختلف شرکت کنند، مطالعه و تحقیق، توجه به R&D و چالشهای احتمالی را در نظر بگیرند.
در ادامه، حسین بردبار، فعال اقتصادی ایرانی ساکن شانگهای، شروع فعالیت خود را بعد از شانگهای اکسپو چین با صادرات فرش و صنایعدستی عنوان کرد و گفت: در کنار نمایشگاه CIIE 2017 پاویون ایران و معرفی محصولات مختلف را شکل دادیم. همچنین، در طرح جاده ابریشم، فضاهای خوبی در اختیار کشورهای مختلف قرار گرفت و پاویون ایران نیز با محصولات صنایعدستی، فرش و مواد خوراکی از بزرگترین پاویون ها در آن نمایشگاه بود.
او، نحوه معرفی کالاها در چین را بسیار مهم اعلام کرد و گفت: تهیه کاتالوگ به زبان چینی، توجه به وبسایتهای نمایشگاهی، وسعت مناسب و چیدمان غرفه از مواردی است که باید مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گیرد. ضمن آنکه رسانه در چین بسیار قوی و فعال است.
بردبار با اشاره به فرصت صادراتی صنایعدستی اصفهان، نوآوری، تغییر و تحول در کالاها و توجه به قوانین و مقررات واردات و صادرات کالا، موارد بهداشتی، مسیر برگشت پول با توجه به تحریمها و موارد حملونقل در ارتباطات تجاری با چین را یادآور شد.
در این جلسه، کاظم خوشنواز، مدیر مجموعه چینستان با سابقه بیش از ۳۲ سال فعالیت اقتصادی متمرکز و تخصصی در چین، گفت: دیتابیس گستردهای از تجربیات و ارتباطات گردشگری و تجاری با چین در اختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین سازه نمایشگاهی دنیا در چین ساخته شده است که در واقع پلی برای ورود به بازارهای جهانی است، از برگزاری بزرگترین رویدادهای تجاری در چهار فصل نمایشگاهی خبر داد و آمادگی خود در ارائه اطلاعات و همکاری با فعالان اقتصادی برای موضوع صادرات و واردات به چین را اعلام کرد.
خوشنواز حضور در نمایشگاههای تخصصی، انجام بازاریابی بر اساس موضوع و حرفه کاری، ورود به شبکههای اجتماعی چین را برای افزایش فروش کالا توصیه کرد و در ادامه گفت: یکی از کالاهای صادراتی به چین که صرفه اقتصادی بالایی دارد، بیسکویت است که اگر موارد بستهبندی و استانداردها رعایت شود، بسیار مورد استقبال قرار خواهد گرفت.