انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، نقره، جواهر و سنگهای قیمتی استان اصفهان در سال ۱۳۹۵ با استناد به ماده ۵ قانون تشکیل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و ماده ۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار با هدف حمایت از بهبود فضای کسبوکار، پاسخگویی به مشکلات و نارساییها در چارچوب قوانین کشور و دفاع از حقوق و منافع مشروع و قانونی اعضا تأسیس شد.
در حال حاضر انجمن با هشت کمیته تخصصی فعالیت میکند که هر یک پس از تصویب در هیئت مدیره، رسالت و مأموریت خود را دنبال میکنند.
از ابتدای تأسیس، حذف مالیات بر ارزشافزوده از اصل طلا را در دستور کار قرار دادیم و توانستیم نقش مؤثری در حذف این قانون غیر کارشناسی ایفا کنیم.
یکی از استراتژیهای مهم ما که در ادامه پروژه توسعه خوشه طلای اصفهان شکل گرفت، کمک به توسعه همه جانبه این هنر صنعت بود، با تشخیص به موقع اهمیت طراحی در این صنف برای نخستین بار در کشور کمیته طراحان را تأسیس کردیم امسال نیز توانستیم دستاوردهای این کمیته را برای نخستین بار در نمایشگاهی کاملاً تخصصی و حرفهای به نمایش بگذاریم که بازخورد بسیار مثبت و تأثیرگذاری در سطح کشور داشت.
به عنوان شبکه توسعه فراگیر خوشه طلای اصفهان و با حمایت سازمان صنایع کوچک ایران و شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان موفق به تأسیس نخستین کنسرسیوم صادراتی طلا و جواهر ایران شدیم. این کنسرسیوم فصل مشترکی بین اتحادیه و انجمن ایجاد کرد و با تعریف درست مسائل و نیازهای صنف، همافزایی قابلتوجهی در هنر صنعت طلا و جواهر اصفهان به وجود آورد که میتواند به عنوان الگویی موفق در سراسر کشور مطرح شود.
از مهمترین اقدامات انجمن، برگزاری نمایشگاه تخصصی و بینالمللی طلا، فلزات گرانبها، گوهرسنگها، ماشینآلات و صنایع وابسته است. هجدهمین دوره این نمایشگاه با استانداردهای بالا و در سطح کشورهای پیشرو منطقه در اردیبهشت و خرداد سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. تشکیل انجمن کمک شایانی به ارتقای استانداردهای این نمایشگاه کرد و به ویژه در سالهای اخیر با همکاری اتحادیه طلا و جواهر اصفهان نقطه عطفی در توسعه این هنر صنعت ایجاد نمود.
همواره آماده ارائه مشاورههای کارشناسی و تخصصی به نهادهای حاکمیتی و قانونگذار بودهایم و این تلاشها در دورههای مختلف کم یا زیاد مورد استقبال قرار گرفته است. پیگیری حذف یا اصلاح قوانین و دستورالعملهایی که بدون پشتوانه کارشناسی صادر و اجرا شدهاند از اولویتهای اصلی ما بوده است.
به عنوان نمونه میتوان به پیگیری اصلاح دستورالعمل سازمان توسعه تجارت مبنی بر تعلق حقوق ورودی گمرکی به شمش معوض طلای صادراتی که میزان صادرات مصنوعات طلا و جواهر را از حدود ۷۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۱ به صفر رساند اشاره کرد. با وجود شناسایی این دستورالعمل به عنوان مقررات مخل در شورای گفتوگو و هیئت مقرراتزدایی و دستورات چندین وزیر برای ابطال آن هنوز توسط نهادهای ذیربط لغو اجرای آن ابلاغ نشده است. این موضوع و عطف به ماسبق شدن برخی قوانین گمرکی از مهمترین دغدغههای کنسرسیوم صادراتی طلا و جواهر استان اصفهان نیز هست و اخیراً با همراهی معاون امور اقتصادی استانداری و مدیرکل اداره صمت استان مکاتباتی با وزیر صمت در این زمینه انجام شده است. امیدواریم این مسئله قدیمی هر چه سریعتر حل شود و راه برای از سرگیری صادرات باز شود.
از دیگر مسائلی که به صورت تخصصی و کارشناسی پیگیر آن هستیم اصلاح آییننامه اجرایی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. اجرای این آییننامه قطعاً منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای اقتصادی و فرار سرمایه خواهد شد.
از اتاق بازرگانی اصفهان که همواره حامی انجمن بوده است و همچنین اتاق بازرگانی ایران تقاضا دارم با تحلیل دقیق زنجیره ارزش طلا و درک شرایط متفاوت و پیچیده آن نسبت به اصلاح ساختار این انجمن کمک لازم را به عمل آورند به این ترتیب همانگونه که در قانون بهبود محیط کسبوکار پیشبینی شده است از ایجاد و تأسیس نهادهای موازی جلوگیری خواهد شد.
در پایان لازم میدانم از همکارانم در هیئت مدیره و بازرس انجمن که با همکاری و همراهی صمیمانه خود در پیشبرد اهداف انجمن نقش بسزایی داشتهاند صمیمانه تشکر و قدردانی کنم.
محسن طلامینایی
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، نقره، جواهر و سنگهای قیمتی استان اصفهان