رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: بهمنظور کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد از دولتمردان تقاضا کردیم تا شوراهای سیاستگذاری در صنایع مختلف را راهاندازی کنند.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، بهرام شکوری، در جلسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی که در سالن مجتمع فولاد مبارکه اصفهان برگزار شد، گفت: امروزه برای رفع مشکلات صنایع اگر یک استراتژی توسعه توسط متخصصان حوزه اقتصاد نوشته شود؛ اتفاقات بسیار خوبی برای کشور رخ خواهد داد. از دولتمردان تقاضا کردیم برای کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد تا شوراهای سیاستگذاری در صنایع مختلف را راهاندازی کنند و اعضای تشکیلدهنده این شوراها از متخصصین و خبرگان هر صنعت انتخاب شود تا در آنجا تصمیمگیریهای صحیح اخذ شود.
وی در خصوص میزان تصدیگری دولت در اقتصاد گفت: فعالان اقتصادی بر این باورند تا زمانی که تصدیگری دولت از بین نرود مشکلات بخش خصوصی پابرجا خواهد بود. دولتمردان باید تصدیگری را به بخش خصوصی انتقال دهند؛ با این اتفاق هزینههای جاری دولت کاهش یافته و درآمدهای دولت در مسیر توسعه اقتصاد هزینه خواهد شد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: طی دیدار اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی کشور با رئیسجمهور مباحث خوبی در خصوص رفع مشکلات صنایع بیان شد. در این دیدار از رئیسجمهور درخواست شد تا به بخش خصوصی اعتماد شود و سیاستگذاریهای کلان کشوری توسط این بخش انجام شود.
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیتهایی که در حوزه معدن وجود دارد؛ این صنعت میتواند از لحاظ درآمدزایی جایگزین مناسبی بهجای منابع نفتی باشد؛ اما این صنعت همواره در طی سالهای گذشته همچون صنایع دیگر با مشکلاتی روبرو بوده است. یکی از مطالبات فعالان بخش خصوصی از رئیسجمهور آن بود که در برنامه هفتم توسعه، فعالان اقتصادی از پرداخت حقوق دولتی در بخش معادن معاف شوند؛ با این اتفاق کمک قابلتوجهی به فعالان حوزه معادن خواهد شد. در حال حاضر هفت هزار و ۷۰۰ معدن تعطیل در سطح کشور وجود دارد که با رفع این معضل بسیاری از آنها توان فعالیت دوباره را به دست خواهند آورد.
شکوری ادامه داد: یکی دیگر از مطالبههای مهم فعالان بخش معدن در این دیدار موضوع ناترازیهای برق و گاز بود. در حال حاضر ناترازیها مشکلات زیادی را برای فعالان بخش معدن ایجاد کرده است؛ بهطوریکه تعدادی از معادن تعطیل شدهاند. رئیسجمهور نیز با آگاهی بر میزان ناترازیها و تأثیر آن بر صنایع بهطورجدی پیگیر رفع این معضل است.
*لزوم تدوین برنامه بلندمدت توسط دولت برای رفع ناترازیها
سید یاسر طیبنیا، نایبرئیس اتاق بازرگانی و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه امروزه مبحث ناترازی به گفتمان شماره یک کشور تبدیل شده است، گفت: تمام مسئولان از جمله رهبری و مسئولان بلندپایه کشور بر این مسئله توجه دارند و بر آن تأکید کردهاند. در حال حاضر ناترازی در اقتصاد ایران یک مقوله زیربنایی است و تنها مربوط به مصرف گاز و برق نمیشود؛ بلکه در حوزههایی همچون نیروی انسانی، محصولات اولیه، محیطزیست و... نیز عدم توازن وجود دارد.
وی بیان کرد: مسئولان در طول سالهای گذشته برنامه جامع بلند مدتی در خصوص رفع ناترازی در نظر نگرفتهاند. امروزه برای رفع ناترازیها باید یک برنامه جامع و نگاه راهبردی برای ۱۰ سال آینده توسط دولتمردان ترسیم شود.
نایبرئیس اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه از سال ۱۴۰۰ برای رفع ناترازیهای برق و گاز و... خود یک برنامه جامع طراحی کرد و اکنون بعد از سه سال شاهد بازدهی مثبت آن است. افتتاح بزرگترین تصفیهخانه پساب کشور، انجام بزرگترین پروژه انتقال آب دریا در کشور، ایجاد فاز یک نیروگاه برق سیکل ترکیبی، ایجاد بزرگترین نیروگاه خورشیدی به میزان ۶۰۰ مگاوات و انعقاد قرارداد در حوزه گاز تنها گوشهای از اقدامات شرکت فولاد مبارکه در طول سالهای گذشته برای رفع ناترازی بوده است.
*تربیت نیروی انسانی متخصص صنایع از طریق آموزش سربازان
احمد خوروش، رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: دولت برای رفع ناترازی در حوزههای مختلف باید قدرت تصمیمگیری را به بخش خصوصی واگذار کند. امروزه اگر شرکتهای بزرگ اقتصادی همچون فولاد مبارکه تلاشهایی برای رفع ناترازی نمیکردند آمار مهاجرت در اصفهان بسیار افزایش پیدا میکرد.
وی بیان کرد: امروزه کمبود نیروی انسانی متخصص برای تمام صنایع و بهخصوص صنعت و معدن سبب شده تا مشکلات بسیار زیادی در این صنعت ایجاد شود. کمیسیون معدن اتاق بازرگانی اصفهان بهمنظور رفع این مشکل، تفاهمنامهای را با مراکز نظامی از جمله ارتش امضا کرده است که طی این تفاهمنامه، به سربازانی که درحالخدمت وظیفه عمومی هستند آموزشهای تخصصی در حوزه صنعت داده شود تا خلاء کمبود نیروی متخصص در صنایع جبران شود.
در ادامه؛ بهرام سبحانی؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره بر این موضوع که امروزه تصمیمگیری مسئولان بعضاً بر اساس برخی از گفتمانهای غیرتخصصی است؛ بیان کرد: ارائه برخی از اطلاعات اشتباه اقتصادی سبب شده تا دولتمردان سیاستهای نادرستی در حوزه اقتصاد اتخاذ کنند و مسیر توسعه اقتصاد کشور را دچار مشکل کنند.
وی در خصوص راهکار رفع ناترازیها گفت: اکنون باید به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنیم و با این هدف اقدام به ساخت نیروگاه کنیم. امروزه در کشورهای توسعهیافته از انرژیهای تجدیدپذیر به نحو احسن استفاده میشود و مشکل ناترازی در آن کشورها بهصورت کامل برطرف شده است.