تاریخ : پنجشنبه 13 دي 1403
کد 8131

در نشست فعالان عرصه تولیدات حلال در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

ضرورت تجاری‌سازی محصولات حلال با حمایت بخش خصوصی

در نشست نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با مدیرکل امور بین‌الملل سازمان استاندارد ایران، برخی فعالان اقتصادی و تولیدکننده‌های محصولات غذایی در اصفهان با هیئتی فعال در زمینه مواد غذایی حلال از کشور ترکیه، اهمیت فعالیت و پشتیبانی بخش خصوصی در استانداردسازی محصولات غذایی و دیگر تولیدات طبق شاخص‌های «حلال» و تلاش برای گسترش همکاری و برگزاری رویدادهای علمی بین کشورهای مسلمان با موضوع «مواد غذایی حلال» مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدجعفر فوده، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با استقبال از حضور هیئت ترکیه فعال در صنعت مواد غذایی حلال و رئیس شورای نشست جهانی حلال در اصفهان، این دیدار را فرصتی برای گسترش تعاملات ایران و سازمان‌های ترکیه و فعالان صنعت غذایی حلال عنوان کرد و گفت: برقراری ارتباط به ما در انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی به منظور برگزاری نمایشگاهی با همکاری نمایشگاه حلال ترکیه کمک می‌کند.
 نایب‌رئیس اتاق اصفهان با اشاره به انعقاد قرارداد دیگری با هدف برگزاری همایش و رویدادهای علمی در این زمینه، اظهار داشت: البته موضوع حلال صرفاً به غذا محدود نمی‌شود و شمولیت آن به تولید محصولات مختلف مربوط می‌گردد.
 او افزود: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، در تاریخ هفدهم ماه می ۲۰۲۵، همایشی با موضوع «استاندارد حلال در خوراک» به میزبانی اتاق بازرگانی و نمایشگاه اصفهان برگزار می‌گردد و این رویداد فرصت مطلوبی برای معرفی بیست استاندارد حلال و آگاهی بخشی به شرکت‌ها و اهمیت محصولات و غذای حلال در کشورهای اسلامی است.
به گفته فوده، تفاهم‌نامه‌ای که بین شرکت نمایشگاه‌های اصفهان به‌عنوان یکی از نمایشگاه‌های برتر، نماینده ترکیه و اتاق اصفهان به‌عنوان سهام‌دار نمایشگاه منعقد شده است، بسیار ارزشمند است و البته این موضوع با محوریت حضور چند اتاق دیگر ازجمله اتاق‌های بازرگانی ایران، تهران و البرز خواهد بود.
 نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در صحبت از ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از افرادی که دست‌اندرکار اجرای همایش هستند و همین‌طور نمایندگان اتاق‌ها، توضیح داد: برای تداوم این همکاری، لازم است به‌غیراز اتاق اصفهان در جایگاه یک اتاق پیشرو، اتاق ایران و دیگر اتاق‌ها یا تشکل‌هایی که در این زمینه نقش دارند، از هم‌اکنون مقدمات برگزاری همایش را فراهم نماییم.
در این جلسه، سید ابراهیم ابراهیمی، مدیرکل امور بین‌الملل و حلال سازمان ملی استاندارد ایران با ابراز قدردانی از استقبال اتاق اصفهان برای حضور و همکاری با احسان اووت فعال صنعت غذای حلال در کشور ترکیه و هیئت همراه، بیان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی با همکاری فعالان اقتصادی در این زمینه می‌تواند در ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان مؤثر باشد.
 او گفت: با بسترسازی برای نشان حلال در کشور، استقبال تقاضاکنندگان دریافت نشان حلال و صدور نشان حلال در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است و اکنون پیشنهاد می‌کنیم که دبیرخانه برگزاری همایش در اولین فرصت تشکیل گردد و از گروه اتاق‌های بازرگانی، نمایشگاه اصفهان و سازمان ملی استاندارد ایران به‌عنوان تنها مرجع رسمی کشور در صدور نشان حلال و همه تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات حلال از تولیدات پزشکی و دارویی تا مواد غذایی از مزرعه تا سفره، یا از تولید تا مصرف مصنوعات مختلف که دارای نشان حلال هستند، دعوت به عمل آید.
 مدیرکل امور بین‌الملل و حلال سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: یکی از موارد مهم در عصر ما، اصل حلال است و ما در جمهوری اسلامی علاوه بر پایبندی به اصول حلال و تعاون و همکاری، توصیه می‌کنیم که قراردادی برای برگزاری اکسپوی حلال ایران با نمایشگاه اصفهان امضا و اجرایی گردد.
احسان اووت IHSAN OVUT فعال اقتصادی در زمینه تولیدات حلال از کشور ترکیه در این نشست، از اهمیت و جایگاه بخش خصوصی در استانداردسازی تولید و شفافیت در مشخصات محصول صحبت کرد و افزود: فعالیت و همکاری تشکل‌های مختلف ازجمله اتاق‌های بازرگانی، OEC (پلتفرم تجسم و توزیع داده آنلاین برای داده‌های تجارت بین‌الملل) و اکسپو که هر کدام جنبه‌های مختلفی را تشریح کرده‌اند، برای تجاری‌سازی محصولات حلال و تولیدکنندگان بخش خصوصی که تحت نظارت سازمان‌ها و نهادهای دولتی فعالیت می‌کنند، حائز اهمیت است.
 او، حلال در تولید را یک استاندارد عنوان کرد که هنوز بسیاری از تولیدکننده‌ها اطلاعات دقیقی درباره آن ندارند. البته در کشورهای اسلامی این موضوع رو به پیشرفت است.
 احسان اووت با تأکید بر اینکه حلال باید مبتنی بر اصول علمی و بهداشت باشد، توضیح داد: علاوه بر رعایت موارد حلال در فرایند تولید، در هنگام پخت محصولات باید اصولی را در نظر داشت. زیرا نحوه پخت می‌تواند بر کیفیت محصول و استانداردها تأثیرگذار باشد و گاهی یک محصول دارای مشخصه‌های حلال را به حرام تبدیل کند.
 او با اشاره به آنکه در برگزاری نمایشگاه، نقش حمایتی خود را ایفا می‌کند، عنوان کرد: پتانسیل‌های خوبی در ایران وجود دارد و ما آماده همکاری‌های مشترک و توسعه صادرات هستیم. ضمن آنکه، بخش خصوصی نیز باید به دنبال تجاری‌سازی و افزایش سرمایه باشد.
در ادامه، یونس اته (YUNUS ETE) دبیرکل شورای جهانی حلال با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه حلال کار آسانی نیست، گفت: باید بسترهای لازم برای برگزاری رویدادهای نمایشگاهی فراهم شود و مخاطبان بدانند که یک رویداد تجاری در قالب صنعت حلال برگزار می‌شود.
 او با اشاره به برگزاری رویداد حلال از ۲۶ تا ۲۹ نوامبر در کشور ترکیه، از نمایندگان اتاق اصفهان و فعالان این عرصه برای حضور در نمایشگاه دعوت نمود.
 یونس اته ادامه داد: بخش حلال اکسپو بخش‌های مختلفی دارد و لازم است سطح آگاهی افراد درباره محصولات حلال افزایش یابد.