تاریخ : دوشنبه 19 آذر 1403
کد 8075

ساختمان جدید شتاب‌دهنده تجارت بردار اتاق بازرگانی افتتاح شد

تسهیلگری پارلمان بخش خصوصی برای توسعه صادرات از مبدأ اصفهان

ساختمان جدید شتاب‌دهنده تجارت بردار با حضور معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس و جمعی از هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی با هدف افزایش میزان صادرات از مبدأ استان به بهره‌برداری رسید.
 به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدعلی دهقان دهنوی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در این آیین اظهار داشت: آموزش و ترویج صادرات در کشور جزو وظایف بسیار مهم سازمان ماست و تمام تلاشمان را می‌کنیم تا از این کار شما حمایت کنیم. یکی از اقدامات ضروری که باید در سازمان توسعه تجارت انجام دهیم، تعریف مدارک حرفه‌ای برای افرادی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. به طور مثال، مدارک حرفه‌ای برای بازاریابان باید تعریف شود و این مدارک مبتنی بر آزمون‌هایی باشد که افراد بتوانند پس از گذراندن دوره‌های آموزشی در آن‌ها شرکت کنند.
 وی افزود: بعد از دریافت این مدرک، می‌توانیم با شرکت‌های مدیریت صادراتی همکاری کنیم و این شرکت‌ها را تقویت نماییم. به طور مثال، باید به شرکت‌های مدیریت صادراتی اعلام کنیم که حداقل دو نفر با مدرک حرفه‌ای بازاریابی بین‌المللی داشته باشند و یک نفر در زمینه قوانین و مقررات بین‌المللی، و نفرات دیگر در سایر حوزه‌های مرتبط. این گونه شرکت‌ها با داشتن مدارک حرفه‌ای و تخصصی، تقویت می‌شوند و در نتیجه، بازار کار جدیدی برای افرادی که این مدارک را دارند ایجاد می‌شود. هدف این است که یک پکیج کامل از مهارت‌های ضروری برای کسب‌وکارها طراحی کنیم.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: ما در کنار شما هستیم و این مدارک و فعالیت‌های شما را به طور کامل قبول داریم. با همکاری هم می‌توانیم آموزش‌ها را هم در تهران و هم در استان‌ها تقویت کنیم. در حال حاضر در مرحله طراحی ساختار این مدارک و دوره‌ها هستیم. این مدارک حرفه‌ای و دوره‌های تخصصی به‌ویژه در شرکت‌های مدیریت صادرات و حتی دیگر شرکت‌هایی که قصد صادرات دارند یا در حال حاضر صادرکننده هستند، می‌تواند مزیت‌های بسیاری داشته باشد. می‌توانیم مشوق‌های متعددی را به این افراد که در این دوره‌ها آموزش می‌بینند، متصل کنیم.
 وی تصریح کرد: با طراحی چنین مجموعه‌ای، می‌توانیم این کار را به شدت ارتقا دهیم و از آن بهره‌برداری کنیم، اگر فعالیت اقتصادی در کار نباشد، رشدی نخواهد بود و باید توجیه اقتصادی در این فعالیت‌ها وجود داشته باشد. در نهایت، هدف ما این است که این آموزش‌های تخصصی در کشور پایدار بماند. همان‌طور که گفتم، ما از این فرایند حمایت می‌کنیم و به آن نیاز داریم. در حال حاضر نیز در تلاش برای راه‌اندازی کار شما هستیم و نتایج آن باید بر اساس موفقیت در صادرات سنجیده شود. این موفقیت، شاخص‌های ارزشمندی را ارائه خواهد داد که نشان‌دهنده خروجی ملموس و موفقیت‌آمیز این طرح است.
 
 *عبور از مرز ۴۰ میلیون دلار صادرات توسط تیم‌های شتاب‌دهنده بردار
 احسان خیام باشی، مدیرعامل شتاب‌دهنده تجارت بردار، نیز در این مراسم اظهار کرد: «بردار» اولین شتاب‌دهنده مبتنی بر کسب‌وکار در کشور است که در راستای کمک به ارتقای و توسعه تجارت به‌ویژه در زمینه صادرات، فعالیت می‌کند. برخلاف بسیاری از شتاب‌دهنده‌ها که تمرکز خود را بر درآمدزایی قرار می‌دهند، بردار همواره تلاش کرده است تا با جذب حمایت‌های مختلف، از جمله کمک‌های اتاق بازرگانی و دیگر نهادها، به صاحبان کسب‌وکارها در مسیر توسعه صادرات کمک کند. هدف اصلی این شتاب‌دهنده، ایجاد بستری برای رشد کسب‌وکارها بدون نیاز به جذب سهام و سودآوری از طریق رقابت با بخش خصوصی است.
 وی افزود: در اکوسیستم شتاب‌دهنده‌های خاورمیانه، بیش از ۵۸ درصد از شتاب‌دهنده‌ها به این شیوه فعالیت می‌کنند. بردار نیز با هدف ایجاد بزرگ‌ترین مرجع توانمندسازی و توسعه تجارت کسب‌وکارها، در سطح استان و کشور، به صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به بازارهای بین‌المللی معرفی کنند. در این مسیر، بردار همکاری نزدیکی با سازمان‌های مختلف، به‌ویژه سازمان توسعه تجارت ایران، داشته است. این همکاری‌ها، همراه با نگاه توسعه محور به خدمات شتاب‌دهنده، به کسب‌وکارها کمک کرده است تا بتوانند در بازارهای جهانی حضور یابند. بردار در این راستا به‌هیچ‌عنوان وارد فعالیت‌های تجاری صادراتی نمی‌شود و فقط به عنوان یک حامی و تسهیل‌کننده در کنار تیم‌ها قرار دارد.
 خیام باشی اضافه کرد: بردار از مجوز شتاب‌دهنده و فضای کار اشتراکی برخوردار است و به عنوان عضو مرکز شتاب‌دهی و نوآوری پارک پردیس تهران و دارنده مجوز دانش‌بنیانی، در جهت توانمندسازی کسب‌وکارها گام بر می‌دارد. در طی همکاری با آی‌تی‌سی (برنامه توسعه صادرات بین‌المللی)، دوره‌های مختلفی برگزار کرده است که در آن‌ها تیم‌های مستعد کسب‌وکار را تحت فرایندهای آموزشی و مشاوره‌ای قرار می‌دهد. از سال ۱۳۹۸ تاکنون، بیش از ۸۸ کسب‌وکار تحت حمایت بردار قرار گرفته‌اند که تیم‌های آن‌ها بیش از ۱۸۳ نفر بوده‌اند. آمار نشان می‌دهد که در دوره‌های مختلف، از ۳۰۰ درخواست در دوره اول تا ۱۴۵ درخواست در دوره دوم، تیم‌های مختلف جذب و آموزش دیده‌اند. تاکنون ۵۳ درصد از فارغ‌التحصیلان این شتاب‌دهنده توانسته‌اند به صورت پایدار به صادرات ادامه دهند.
 وی بیان کرد: در زمینه صادرات، بردار توانسته است تا پایان سال گذشته بیش از ۲۵ میلیون دلار صادرات مستقیم توسط کسب‌وکارهای خود ایجاد کند و این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۴۰ میلیون دلار رسید. این موفقیت‌ها نشان‌دهنده توانمندی تیم‌های شتاب‌دهنده در ارتقای عملکرد تجاری و صادراتی خود هستند. در پایان هر دوره شتاب‌دهی، یک رویداد تحت عنوان "برآیند بردار" برگزار می‌شود که در آن، کسب‌وکارها موفق به دریافت اولین کارت صادرات خود می‌شوند. همچنین در دوره‌های آموزشی، موضوعاتی چون دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محور و ارتباطات تجاری به تیم‌ها آموزش داده می‌شود.
مدیرعامل شتاب‌دهنده تجارت بردار گفت: هدف نهایی بردار تبدیل شدن به یک پلتفرم قدرتمند برای توسعه تجارت بین‌المللی و صادرات در سطح استان و کشور است. با حمایت‌های مستمر از سوی نهادهای دولتی و خصوصی، بردار همچنان در مسیر تقویت اقتصاد صادراتی کشور قدم برمی‌دارد و به کسب‌وکارهای ایرانی در عرصه جهانی کمک می‌کند.