تاریخ : شنبه 17 آذر 1403
کد 8061

در نشست هم‌اندیشی کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان و انجمن مدیران صنایع اصفهان مطرح شد

برنامه‌ریزی بلندمدت در سطح بین‌المللی برای فعالان اقتصادی دشوار است

در نشست هم‌اندیشی کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان و انجمن مدیران صنایع اصفهان که با حضور هیئت‌رئیسه کمیسیون و هیئت‌رئیسه انجمن صنایع و دیگر اعضا برگزار شد، اهداف این جلسه برای تقویت تعامل و ارتباطات به منظور بررسی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، اجرای رویدادها در جهت افزایش سطح آگاهی اعضا و تسهیل در فعالیت‌های صادرات و واردات برای صاحبان صنایع مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، فرشته امینی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان در نشست مشترک با رئیس انجمن صنایع استان اصفهان و برخی از فعالان اقتصادی، گفت: در گفتگوها و به درخواست انجمن‌های تخصصی قرار شد تا جلساتی با هدف پاسخگویی به پرسش‌ها، تبادل تجربیات و اطلاعات، شبکه‌سازی و آشنایی با مشاوران اتاق داشته باشیم.
وی با اشاره به‌سرعت تغییر قوانین و آیین‌نامه‌های جدید، گفت: اکنون در شرایطی از سیاست‌های داخلی و خارجی در دنیا قرار داریم که پیش‌بینی و برنامه‌ریزی بلندمدت در سطح بین‌المللی را برای ما مشکل کرده است.
 او با بیان آنکه در طول این سال‌ها شاهد تغییرات فراوانی در شرایط صادرات و تجارت خارجی بوده‌ایم، توضیح داد: قوانین پیچیده، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های متعدد داخلی به مثابه زنجیرهایی دست‌وپای ما را در قبال فعالیت‌های تولیدی و صادرات بسته‌اند و محدودیت‌هایی برای ما ایجاد کرده‌اند. ضمن آنکه هیچ‌کس نمی‌تواند مطمئن باشد که همه موارد را می‌داند؛ لذا برگزاری این نشست‌ها می‌تواند به شناسایی و افزایش سطح آگاهی نسبت به موارد فوق مؤثر باشد و ما نیز از این ارتباطات و شبکه‌سازی‌ها استقبال، و نقش خود را به‌عنوان تسهیلگر از طریق اتاق بازرگانی و انجمن‌ها ایفا می‌کنیم.
 امینی در صحبت از فعالیت کمیسیون و کمیته‌های ذیل توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی در جهت رفع موانع، برگزاری جلسات با نهادهای مرتبط و مسئول باهدف دریافت مصوبه‌ها برای حل مسائل بانکی، حمل‌ونقل، ارزی و گمرکی، بازاریابی و شناسایی کالاهای دارای ظرفیت صادراتی، رسیدگی به درخواست‌ها و پیشنهادات اعضا و...، از فعال‌سازی و شبکه‌سازی، استفاده از ظرفیت بنادر چابهار و انزلی، اعزام هیئت‌ها به نمایشگاه‌ها و برقراری تعاملات خارجی خبر داد.
 او درباره آشنایی فعالان اقتصادی با مباحث تجاری، گفت: یک سری از خدمات تجارت بین‌الملل به ما معرفی می‌شود که ما در جایگاه اتاق از لحاظ قانونی، امکان دیتا سازی آنها را نداریم. براین‌اساس، یک رویدادی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به همه فعالان اقتصادی فعال در زمینه خدمات تجارت بین‌الملل، یک کانتر در اختیار آنها برای معرفی قرار می‌گیرد و می‌توانند از داده‌ها و تجارب دیگر شرکت‌ها استفاده نمایند. در واقع، از طریق این رویداد، امکان تبادل اطلاعات بین اعضا و شبکه‌ها فراهم می‌گردد.
 امینی با بیان آنکه تمرکز خود را بر ارائه خدمات نوین گذاشته‌ایم که به نظر می‌رسد دیدگاه جدیدی در تجارت بین‌الملل وارد می‌کند، گفت: در رویداد هوش مصنوعی شاهد هستیم که یک کتابخانه الکترونیک از داده‌های تجارت بین‌الملل فراهم شده است و به‌صورت یک بسته اطلاعاتی می‌تواند در اختیار اعضا قرار گیرد.
 رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیرات منفی قیمت‌گذاری دستوری که ریشه در اقتصاد اشتباه دارد، اشاره کرد و گفت: موانعی در مقابل صادرکننده متأثر از قیمت‌گذاری دستوری وجود دارد و زمانی که محصول در معرض وضعیت خطر و احتمال فاسد شدن قرار می‌گیرد، همان نهادهای دولتی که برای کنترل بازار، محدودیت در صادرات را ایجاد می‌کنند، از بخش خصوصی تقاضا می‌کنند تا برای تسریع در صادرات تلاش نمایند.
امینی در پایان سخنان خود درباره ایجاد زیرساخت در کشورهای هدف به منظور توسعه صادرات توضیح داد: آنچه مسلم است یک شرکت یا بنگاه تولیدی زمانی می‌تواند به ادامه فعالیت خود در خارج از کشور بیندیشد که در داخل به بلوغ و موفقیت نسبی رسیده باشد. زیرا، گستردگی کار، متفاوت بودن جنس کار، تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و قوانین، نیازمند بلوغ و تسلط کافی به امور است. ضمن آنکه، نسخه هر صنعتی با صنعت دیگر متفاوت است؛ لذا، باید اهداف فعالیت، شناسایی شاخص‌ها، آشنایی با قوانین و موضوعات فرهنگی و جامعه‌شناختی کشور هدف مورد توجه قرار گیرد.
 
در ادامه، میترا عابدی، رئیس انجمن صنایع استان به تشریح تاریخ تأسیس انجمن صنایع، مأموریت‌ها و چشم‌اندازهای انجمن با هدف ارزش‌آفرینی در کسب‌وکار و شبکه‌سازی و ارتباطاتی با سایر تشکل‌های تأثیرگذار پرداخت و گفت: به رغم موانع، ارزش‌آفرینی انجمن‌های غیرهمگن در ارتباط با سایر تشکل‌های تأثیرگذار و قرارگرفتن در بین پنج رتبه برتر از موفقیت‌های انجمن صنایع استان است.
 او با اشاره به تحریم‌ها در زمینه فولاد و صادرات، مسائل رفع تعهدات ارزی و نرخ نیمایی، توضیح داد: مشکلات بسیاری برای صنایع در امر تولید و صادرات وجود دارد و متأسفانه هنوز بخشنامه‌ها به خوبی اجرایی نشده است.
 رئیس انجمن صنایع استان با بیان مشکلات صنایع از جمله تعطیلی بانک‌ها به دلیل آلودگی هوا و دردسرهایی که برای فعالان اقتصادی ایجاد می‌کرد، پیگیری انجمن در خصوص ادامه فعالیت بانک‌ها در این مواقع، رسیدگی به مسائل ارزش‌افزوده و نشست‌هایی با مدیران دارایی، جلساتی در خصوص تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در صنعت در نتیجه گفتگو با اتاق بازرگانی، برگزاری همایش صنایع پیشرو و تدوین سند استراتژی، رونمایی از نقشه استراتژیک، تسهیل در توسعه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی و دیگر اقدامات انجمن صنایع استان را برشمرد.
در ادامه نشست کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان و انجمن مدیران صنایع اصفهان، اعضای هیئت‌رئیسه انجمن صنایع و دیگر فعالان اقتصادی به بیان نقطه‌نظرات، پیشنهادات و فرصت‌هایی در جهت قابلیت به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربیات بین اعضای اتاق و انجمن پرداختند.