تاریخ : چهارشنبه 7 آذر 1403
کد 8047

در نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

برای فاصله نگرفتن با دنیا باید هوش مصنوعی را جدی بگیریم

در نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان که با هدف اطلاع‌رسانی در زمینه کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت برگزار شد، موضوعات مربوط به سند چشم‌انداز، بودجه ۱۴۰۴ و چالش‌هایی که در خصوص ارز و صادرات نفت متأثر از تحریم‌ها متوجه کشور می‌شود، مطرح گردید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان در صحبت از چالش‌ها و مسائل فراوانی که از دیرباز متوجه بخش صنعت بوده است، گفت: این مسائل مرحله‌به‌مرحله سنگین‌تر شده و اکنون به چالش جدی تبدیل شده است.
 او به ناترازی انرژی به‌ویژه در بخش‌های برق و گاز اشاره کرد و افزود: متأسفانه ناترازی برق از تابستان به زمستان کشیده شده و به چالش جدی‌تری برای صنایع تبدیل گردیده است که ضرورت اندیشیدن تمهیداتی از سوی دولت برای کنترل و حل این موضوع را مطرح می‌سازد. البته بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده است تا مانند همیشه در این مسیر گام‌های خود را بردارد و کمک نماید.
 برکتین با اذعان به اینکه تداوم بحران ناترازی انرژی در کشور برای واحدهای با مصارف بالا می‌تواند به مثابه تهدیدی در مقابل فعالیت آنها باشد، عنوان کرد: واحدهای تولیدی و صنایعی که درگیر این چالش هستند در شرایط بین مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند.
 رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع چشم‌اندازی که برای کشور در سال‌های گذشته تعریف شده است، پرداخت و گفت: در تحلیل و بررسی اشکالات، در می‌یابیم که به نتیجه‌ای معکوس و مغایر با آنچه تعریف کرده بودیم، رسیده‌ایم؛ بنابراین، باید بدانیم چه مواردی نادیده گرفته شده است.
 او توضیح داد: طبق سند چشم‌انداز که تا ۱۴۰۴ تعریف شد، قرار بود امسال کشور به جایگاه برتر اقتصادی در سطح منطقه برسد؛ اما متأسفانه، آمارها گویای وضعیت معکوس و ناخوشایند و فاصله زیاد با اهداف تعیین شده است؛ لذا، با توجه به تأثیرگذاری سند چشم‌انداز بر سرنوشت ما و آینده کشور، نسبت به بررسی دلایل بی‌تفاوت نیستیم و بخش خصوصی نیز تلاش می‌کند تا با تحقیقات کارشناسی، نسبت به حل و رفع چالش‌ها کمک کند. همچنین برنامه هفتم سند توسعه کشور است که لازم است بخش خصوصی و دیگر نهادها نسبت به تحقق آن دغدغه‌مند باشند.
 برکتین در صحبت از بودجه ۱۴۰۴ به‌عنوان نزدیک‌ترین موضوع مورد توجه بخش خصوصی و اتاق‌ها، بیان کرد: لازم است در این زمینه با بررسی، پیشنهاد اصلاح و تغییرات را مطرح نماییم.
 او در ادامه به اهمیت هوش مصنوعی در دنیای امروز پرداخت و گفت: آنچه در بررسی هوش مصنوعی عنوان می‌گردد، شاید لحظه‌ای هم نتوان از آن غافل ماند و احتمالاً هزاران مزیت دارد و باید نسبت به آن حساس باشیم. زیرا، در این برهه نمی‌توانیم جدا از دنیا باشیم و براین‌اساس، کمیسیون صنایع اتاق، جلسه خود را با تمرکز بر موضوع هوش مصنوعی دنبال می‌کند.
 در این جلسه، محمد ابکا، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان در بیان نظرات خود درباره بودجه، گفت: طبق بررسی‌هایی که در اتاق‌های ایران و اصفهان به عمل آمده است، اکنون، عمده‌ترین مسئله ما بعد از انتخابات امریکا، بودجه کشور است.
 او با اشاره به چند نکته مهم در بودجه ۱۴۰۴، توضیح داد: کل بودجه ۱۴۰۴ نسبت به ۱۴۰۳ عدد بزرگی است که البته اقدام شایان توجه دولت، وارد کردن تبصره‌ها در بودجه ۱۴۰۴ و کمک به شفاف‌سازی است.
 نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق اصفهان اعلام کرد: بودجه عمومی بالغ بر ۶ هزار و ۴۰۷ همت است که حدود ۵ هزار و ۴۸۹ همت مربوط به شرکت‌ها و فعالان اقتصادی است و مابقی مربوط به بودجه عمومی است که عمدتاً هزینه‌های دولت را پوشش می‌دهد.
 او افزود: امسال فروش ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت پیش‌بینی شد که تقریباً خوب بود و در سال آینده پیش‌بینی ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه مطرح شد و اگر ترامپ با تشدید تحریم‌ها مانع فروش این میزان نفت شود، ضربه بزرگی برای کشور خواهد بود. ضمن آنکه، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین طرف قرارداد نفتی ما از هم اکنون اقدام به خرید نفت از آفریقا نموده که این هشداری برای فروش نفت ما است.
نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان گفت: استقراض دولت از صندوق توسعه ملی در هنگام کمبود بودجه مهم است و اکنون استقراض ۵۴۱ همت از صندوق توسعه ملی که وابسته به درآمد نفت است، چالش دیگری را برای ما در زمینه دارایی صندوق مطرح می‌سازد.
 او از افزایش 39درصدی مالیات و 85 درصدی درآمد گمرک (در نتیجه افزایش نرخ ارز) خبر داد و گفت: در محاسبه بودجه‌ها، متوجه فشارهایی که در مقابل فعالان اقتصادی وجود دارد، می‌شویم. از طرفی، ۱۸ میلیارد دلار بودجه واردات کالاهای اساسی (به‌غیراز دارو) به ۱۱ میلیارد دلار در بودجه جدید کاهش یافته است که تشدید تورم و فشار مضاعف به طبقه متوسط و پایین جامعه را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین، لازم است به این موضوعات در جهت آمادگی و حل چالش‌ها ورود کنیم.
 در ادامه، حامد ترکش، کارشناس هوش مصنوعی به موضوع کاربرد هوش مصنوعی با هدف افزایش بهره‌وری در کسب‌وکارها پرداخت.
 او از هوش مصنوعی مولد تا تولیدکننده به‌عنوان نسل جدیدی در دنیا نام برد و گفت: هوش مصنوعی عصر دانش را تمام می‌کند و برنده بازی کسی است که بتواند خلاقانه به محیط پیرامونی خود توجه نماید و بداند چگونه با هوش مصنوعی کار کند.
 ترکش، نقش هوش مصنوعی در فرایند تحقیق و توسعه و پشتیبانی، به‌حداقل‌رساندن خطاها، تغییر رابطه انسان و ماشین، کاهش هزینه‌ها، تولید محصولات با قابلیت جدید، تحقیقات بازار، خلاصه‌سازی متن، جذب نیرو، پیشنهاد استراتژیک و در واقع تبدیل ابزارها به هم تیمی، انعقاد قراردادها به‌ویژه در سطح بین‌المللی، تعریف ساختار سازمانی و آموزش، توانمندسازی در سرعت و کیفیت و... را برشمرد و توصیه کرد: نحوه کار با هوش مصنوعی را فرابگیرید چون می‌تواند بسیار کاربردی باشد.