رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: معادن سنگ، سهم بالایی در اشتغالزایی دارند. اگر این معادن از پرداخت حقوق دولتی معاف شوند توسعه مییابند، میتوانند مالیات بدهند و دولت به درآمدزایی از معادن میرسد. کمبود تعاملات با دنیا، باعث میشود نتوانیم از تجهیزات بهروز، برای فرآوری سنگ، استفاده کنیم.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، بهرام شکوری، رئیس انجمن سنگ ایران و رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، در دوازدهمین میز توسعه صادرات سنگ کشور و سیزدهمین کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق اصفهان در نمایشگاه بینالمللی سنگ، معادن، ماشینآلات و صنایع وابسته اصفهان، اظهار کرد: ماشینآلات قدیمی مشکلات عدیدهای به وجود آوردهاند، بهتر است ارز تکنرخی شود تا بتوانیم به واردات بپردازیم. با تکنرخی شدن ارز، تولیدکنندگانی که به دلیل رانت، تولیدکننده شدهاند هم از دور خارج میشوند و تولیدکنندگان واقعی میمانند تا قیمت ماشینآلات نیز، کاهش پیدا کند.
وی افزود: در بحث ارز گشایش ایجاد شده و در محدوده فلزات، صادرکنندگان میتوانند با استفاده از ارز، در بازار فلزات، بهصورت توافقی فروش داشته باشند و یا از ارز برای توسعه کار خود استفاده کنند. باید ارز را آزاد کنیم تا چند نرخی وجود نداشته باشد.
شکوری گفت: در دنیا ارز چند نرخی وجود ندارد. تنها در کشور آرژانتین این اتفاق افتاده بود که باعث تورم ۳۰۰ درصدی شد و پس از آمدن دولت جدید، ارز آرژانتین هم تکنرخی شد.
رئیس انجمن سنگ ایران عنوان کرد: افزایش و کاهش نرخ ارز، بهخودیخود خوب نیست و نشاندهنده این است که کشور، وضعیت اقتصادی نامناسبی دارد. اما میتوان از این اتفاق برای توسعه صادرات استفاده کرد. برای مثال تولید ناخالص داخلی ترکیه، ۱۱۰۰ میلیارد دلار است و کشور ما با ارز آزاد، تولید ناخالص داخلی زیر ۲۰۰ میلیارد دلار دارد. همچنین صادرات ترکیه از ۱۶۵ میلیارد دلار صادرات به ۲۵۵ میلیارد دلار رسیده است. تأثیر سیاستگذاری مناسب، به توسعه این کشور کمک کرده است.
وی در خصوص اوضاع فعلی کشور، خاطرنشان کرد: در کنار تمام این مسائل، ناترازیها در بخش برق و گاز نیز هست. یک زمانی، قطعی برق در ششماه دوم سال وجود نداشت؛ اما امسال، به قطعی برق نیز رسیدیم. گاز نیز از ماه دی به بعد قطع میشد؛ اما اکنون از ماه آذر دچار قطعی گاز شدیم. در این فضا انتظار رشد ۱۳ درصدی داشتن، بدون حمایت، ممکن نیست.
شکوری ادامه داد: با این اوضاع باید انتظار رشد منفی داشته باشیم و با قضیه تحریمها، انتظار صادرات نمیتوانیم داشته باشیم. کمبود تعاملات با دنیا، باعث میشود نتوانیم از تجهیزات بهروز، برای فرآوری سنگ، استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در گذشته ۶۰ درصد بودجه کشور مربوط به شرکتهای دولتی بود. بعد با بررسی آمار به این نتیجه رسیدیم که اکثر این بنگاهها زیانده هستند و آن تعداد کمی که سود میکنند نیز درصد سودشان پایین است. بخش خصوصی سود بیشتری برای کشور دارد.
بهرام شکوری گفت: امسال با اضافه شدن دو بخش به بودجه، سهم شرکتهای دولتی ۴۶ درصد شد. اگر تصدیگری و بنگاهداری دولت در حوزه اقتصاد کم شود، هزینهها کاهش پیدا میکند و حتی درآمدهای مالیاتی هم میتواند کفاف هزینههای کشور را بدهد.