تاریخ : چهارشنبه 30 آبان 1403
کد 8018

در نشست شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان مطرح شد

آمادگی وزارت خارجه برای کمک به دانش‌بنیان‌ها جهت توسعه تعاملات بین‌المللی

نشست آبان ماهی انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان با حضور رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان و برخی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
 به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، فرید نجات‌بخش، رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به برگزاری گردهمایی ماهانه شرکت‌های عضو انجمن در ماه مربوط به تاریخ تأسیس آنها، گفت: در این جلسات، شرکت‌ها و فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی می‌توانند با توانمندی جدید و آخرین دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شوند و فرصت‌هایی در جهت همکاری‌های علمی، ارتقای واحدهای تحقیق و توسعه و تولید محصولات جدید کسب نمایند.
 نجات‌بخش با بیان آنکه از مجموعه این فعالیت‌ها، محتواسازی انجام و اطلاعات شرکت‌ها در فضای ارتباطی انجمن قرار داده می‌شود، افزود: این اقدام باعث می‌شود که فعالان اقتصادی بتوانند در جریان دستاوردها قرار گیرند. ضمن آنکه، اعضای انجمن فرصتی برای معرفی خود و ارائه ظرفیت و محصولات جدید در اختیار دارند که این نیز بر احساس تعلق خاطر به انجمن و همکاری‌های آینده آنها تأثیرگذار خواهد بود.
 رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: به نظر می‌رسد وجود انجمن‌ها و تشکل‌های بیشتر در کشور به معنای این است که افراد به فکر بقیه هستند و با حال خوب دیگران نیز حالشان خوب می‌شود. همچنین یکی از اهداف کلی انجمن، داشتن جامعه‌ای پویا و سالم‌تر است که در نتیجه تعامل و هم‌افزایی شرکت‌ها ایجاد می‌شود.
 
*معرفی محصولات دانش‌بنیان‌ها از طریق سفارتخانه‌ها و دفاتر کنسولگری
 در ادامه، مصطفی دولتیار، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان درباره بررسی نحوه همکاری وزارت امور خارجه و دفتر توسعه صادرات دانش‌بنیان‌ها گفت: دفتر ستاد مرکزی وزارتخانه در خارج از کشور می‌تواند از طریق سفارتخانه‌ها و دفاتر کنسولگری زمینه معرفی محصولات و فرصت‌های صادراتی را فراهم نماید.
 وی با تأکید بر نقش متمرکز انجمن‌های صنفی در معرفی، توسعه تعاملات بین‌المللی و حضور در نمایشگاه‌ها، اعلام کرد: این معرفی زبان خاص خود را می‌طلبد و در قالب یک دیپلماسی عمومی می‌گنجد؛ بنابراین لازم است به مقتضیات و نیازهای کشورهای هدف و انتظارات مخاطبان توجه داشته باشیم.
 دولتیار استفاده از هنرهای گرافیکی، امکانات و زیرساخت‌های سایبری و به روز را در افزایش جذابیت مؤثر دانست و توضیح داد: برندسازی بسیار مهم است و برای حضور در بازارهای داخلی و جهانی توجه به برندسازی با سرمایه‌گذاری مناسب، نحوه قیمت‌گذاری، دعوت و میزبانی از مخاطبان ضروری است.
 وی اعلام آمادگی وزارت امور خارجه در جهت صدور ویزا و تسهیلگری در برقراری ارتباطات را مطرح نمود و افزود: در دفتر وزارت امور خارجه در اصفهان به طور انفرادی نیز فرصت‌های همکاری با شرکت‌ها را فراهم نموده‌ایم.
 رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان توصیه کرد: لازم است شرکت‌ها به تقویت فرهنگ شفاهی و به‌ویژه فرهنگ مکتوب خود همت گمارند و در تعامل با سامانه بروکراسی کشور که شامل همه دستگاه‌ها است، نظرات و اطلاعات خود را به‌صورت مکتوب و کامل ارائه دهند.
 وی اظهار کرد: این موضوع که شرکت‌های دانش‌بنیان به این نتیجه رسیده‌اند که انجمن متمرکز صنفی تشکیل دهند مایه خشنودی است؛ چراکه به یقین این هم‌افزایی در قالب انجمن برای توسعه تعاملات بین‌المللی در آینده تأثیرگذار است.
 دولتیار افزود: در حقیقت برای حضور فعال، مفید و مؤثر در فضای بین‌المللی گام نخست این است که بتوانیم توانمندی، ظرفیت‌ها، نوآوری‌ها و قابلیت‌های خود را به درستی به مخاطبان خود در دنیا معرفی کنیم.
 وی گفت: در حقیقت شما شرکایی در حوزه R&D دارید که با آنها در تعامل هستید و همچنین مخاطبینی که مشتری تولیدات و خدمات شما هستند؛ بنابراین با دعوت از این افراد در قالب یک بازدید دو روزه می‌توانید ظرفیت‌های کار خود را به خوبی به آنها عرضه کنید؛ چراکه تأثیری که مشاهده محصولات، توانمندی‌ها و خدمات در افراد به عنوان مشتریان آینده یا کنونی شما خواهد داشت صدها برابر بیشتر از توضیح و شنیدن درباره خدمات شرکت از زبان شما خواهد بود.
 رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان با بیان اینکه نمایندگی وزارت امور خارجه نیز می‌تواند خدمات مختلفی در حوزه وظایف خود به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کند، ابراز کرد: این موضوع منحصر به انجمن نیست و اتاق بازرگانی و انجمن‌های صنفی نیز می‌توانند به این شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف کمک کنند. پیشنهاد می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیان، نظرات اصلاحی و دیدگاه‌های خود را به شکل مکتوب ارائه و از طریق انجمن به دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه دهند.