در یکی دیگر از رویدادهای صنعتیار که توسط سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان با موضوع آشنایی با کارفرمایان صنعتی برگزار شد، مدلها و اصول علمی یک بروکر در تعامل با کارفرما و کارخانهداران مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، سید مسعود رجائی، مشاور امور بازاریابی و منتورینگ در بیان قواعد آشنایی با کارفرمایان صنعتی، ابتدا توجه به جایگاه کارفرما را مطرح نمود و گفت: کارفرما میتواند شخص حقیقی یا حقوقی، مالک یا مدیر باشد. اما نکته مهم این است که او یک طرف قرارداد است؛ بنابراین، آشنایی با شیوههای مختلف کنترل که برگرفته از نگرشهای کارفرمایان است، ضروری است.
او درباره انواع نگرش کارفرمایان، از نگرش گذشته نگر، حال نگر، آینده نگر و آیندهساز نام برد و توضیح داد: بهترین نگرش مدیریت، آیندهسازی است که بهعنوان چهارمین نگرش مبتنی بر موقعیت و اتفاقات گذشته، توجه به امکانات و توانمندی فعلی، توجه به اهداف و چگونگی برنامهریزی برای آینده است.
مشاور پارکهای فناوری کشور در بیان رویکردهای ارتباط با کارفرمایان خاطرنشان کرد: کارفرما و کارخانه داران از تجربه بالایی برخوردارند و در گفتگو با آنها باید از ارائه آمار و اطلاعات نادرست و غیرمطمئن از شرایط کار، رقبا و موارد دیگر خودداری کنید، حواسمان باشد که کارفرما از خبرگی لازم برخوردار است و اشتباه مشاور یا بروکر موجب از دست دادن جایگاه او میشود.
رجائی با اشاره به ادبیات و زبان خاص کارفرما در محیط بازاریابی صنعتی، گفت: تمام ارتباطات بر مبنای منافع است و افرادی که به دنبال منافع کارفرما هستند، بیشتر مورد قبول کارفرما قرار میگیرند.
مشاور و منتورینگ مرکز رشد دانشگاه اصفهان اظهار داشت: در شروع کار و گفتگوهای اولیه با کارفرمایان، از معضلات و مشکلات صحبت نکنید، بلکه از فرصتها استفاده کنید و پتانسیل و موفقیتهای کارفرما را مطرح نمایید و یادآوری کنید که چه راهکارهایی برای دستیابی به موفقیت بیشتر بهتر است. همچنین، باید انگیزههای شخصی فعالان بازار، درآمد و نتایج حاصل از تلاش کارفرما مطرح شود. ضمن آنکه از انحراف در گفتار اجتناب نموده و کوتاه سخن بگویید.
رجائی در بیان تفاوت محیط کسبوکار بازار با دانشگاه و با ارگانهای دولتی و خصولتی، گفت: در دانشگاه و مراکز علمی ما تئوری میآموزیم؛ اما در محیط کسبوکار با ابعاد عملی کار آشنا میشویم؛ بنابراین، یک منتور و بروکر باید علاوه بر مطالعه دقیق مباحث علمی و تئوری، درباره چگونگی محیط عملی کسبوکار تحقیق و تجربه کسب کند. دانش و اطلاعات خود را بهروز سازد و قبل از آنکه به فکر جیب خود باشد باید به فکر منافع کارفرما باشد و به موقع به انتقال دانش خود در این زمینه توجه نماید. زیرا، موفقیت مشاور و بروکر وابسته به میزان تلاش او در رسیدن به موقع منافع به کارفرما است.
او تأکید کرد: در تعاملات بازار، دوستیها و دشمنیها به مفهوم واقعی، دوستی و دشمنی نیستند؛ بلکه همه چیز بر مبنای منافع است.
رجائی، از تعهد بهعنوان شاخص دیگری نام برد که لازم است هر مشاور و منتور نسبت به آنچه انجام میدهد، تعهد داشته باشد. همیشه در دسترس و پاسخگو باشد. همچنین، از توانمندی لازم برخوردار باشد، چون همه صحبتها و رفتارها مورد ارزیابی قرار میگیرند و در ارتقای جایگاه منتور میتواند مؤثر باشد.
به گفته رجائی، عوامل مهم در اعتبارسازی، شامل صداقت، در دسترس بودن، تخصص و اصل شایستگی است که با تکرار اعتماد و موارد وابسته، ایمان ایجاد میشود.
مدرس کسبوکار در ادامه، توجه به رشد بازار، توانایی کارفرما در تولید و عرضه، مطالعه طول عمر سازمان و تبدیل فرایند رشد به رشد سریعتر و شناسایی جایگاه صنعت را توصیه کرد.
او در بیان فاکتورهای مؤثر در پذیرش مشاور، توجه به مدل خشنودی و ذهنیسازی را مطرح کرد و افزود: آرمانی صحبت نکنید، با دقت از مثالهای عینی استفاده نمایید و نکات فنی و آماری مستند ارائه دهید. همیشه احتمال اشتباه و برداشت متفاوت از صحبتهای خود را در نظر بگیرید. از اغراق، غلو و آرمانی صحبت کردن پرهیز کنید و در مذاکرات و گفتگوها از جنس خودشان صحبت کنید. شفافیت در شرح وظایف، محرم بودن و حدود اختیارات را مدنظر داشته باشید.
سید مسعود رجائی به این نکته اشاره کرد که نسخه مشترکی برای کارفرمایان حتی با فعالیت مشابه وجود ندارد؛ چون سقف نیازها، انتظارات و پذیرش و نگرشها متفاوت است. همچنین، کنترل هزینههای اضافی، تشریفات، نیروی مازاد، وضعیت انبار، ورودی و خروجی، ضایعات تولید را رصد کنید.