در ادامه سلسلهنشستهای بررسی تخصصی بازارهای صادراتی هدف توسط شورای جوانان اتاق بازرگانی اصفهان، چهارمین جلسه بررسی بازار عراق با حضور رئیس و اعضای اتاق بازرگانی نجف و نمایندگان فعالان اقتصادی عراق برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدرضا گل احمد، رئیس شورای جوانان و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: طی بررسیهای انجام شده شش کشور که بیشترین تجارت را با آنها داریم شناسایی کردیم که یکی از مهمترین این کشورها، عراق است. به همین خاطر در سه جلسه گذشته فرصتهای تجاری و قوانین صادرات و واردات به کشور عراق را مورد بررسی قرار دادهایم.
وی در ادامه افزود: امروز میزبان هیئتی از اتاق بازرگانی نجف هستیم و این اولین گام برای آشنایی تجار عراق با ظرفیتها و پتانسیلهای اصفهان است. امیدواریم این جلسه نتایج خوبی برای فعالان اقتصادی دو شهر اصفهان و نجف داشته باشد و بتوانیم ظرفیتهای اصفهان را بهخوبی معرفی کنیم.
حیدر الحسینی، رئیس اتاق بازرگانی نجف نیز در این جلسه گفت: مردم ایران و عراق و بهویژه مردم اصفهان و نجف از گذشته مراودات و ارتباطات خوب و گستردهای با یکدیگر داشتهاند و روابط تجاری بین دو طرف سابقه طولانی دارد. یکی از مزیتهای نجف وجود حرم امیرالمؤمنین (ع) است که این شهر را به یکی از مراکز اصلی گردشگری تبدیل کرده است. همچنین از لحاظ کشاورزی، فعالیت صنایع متوسط و کوچک و وجود آثار باستانی، نجف یک مقصد جذاب برای سرمایهگذاری و تجارت بهحساب میآید.
وی در ادامه اظهار داشت: بر اساس همه این ظرفیتها، اتاق بازرگانی نجف در سال ۱۹۵۰ بهعنوان چهارمین اتاق بازرگانی عراق تأسیس شد. اتاق بازرگانی نجف اکنون ۴ هزار عضو فعال دارد. در حال حاضر روابط تجاری زیادی بین اتاق اصفهان و نجف وجود دارد. امیدواریم این شراکت به یک شراکت راهبردی تبدیل شود. شراکت راهبردی از طریق سرمایهگذاری مشترک به وجود میآید. زمینههای لازم برای این سرمایهگذاریها و راهاندازی صنایع و کارخانهها فراهم است. یکی از وظایف اتاقهای بازرگانی در شرایط کنونی این است که در بخش جوانان زمینه فعالیتهای اقتصادی، گردشگری و تجاری برای جوانان علاقهمند را فراهم کنند. در همین راستا از همه جوانان حاضر و سایر علاقهمندان دعوت میکنیم که به نجف تشریف بیاورند و از نزدیک با فرصتها آشنا شوند.
محمد مؤمن، رئیس مرکز مطالعات، کارآفرینی و رئیس شورای جوانان اتاق نجف نیز تصریح کرد: چهار زمینه خوب برای همکاری وجود دارد که عبارتاند از تحول دیجیتال، مسکن و ساختمان، کشاورزی و گردشگری. در حوزه تحول دیجیتال علاقهمند به گسترش همکاریها در حوزههای پرداخت الکترونیک، اتوماسیون اداری، فناوری اطلاعات و بازاریابی هستیم. در سال ۲۰۲۲ حجم بازار مسکن و ساختمان عراق معادل چند میلیارد دلار بوده است که رقم بالایی است و باتوجهبه رشد جمعیت این رقم تا سال ۲۰۲۴ حدود ۴ درصد نیز رشد داشته است. به همین خاطر در زمینه تأمین مصالح و تجهیزات ساختمانی و ارائه خدمات انبوهسازی فرصتهای همکاری زیادی وجود دارد.
منیر الجعیفری، مدیرعامل شرکت دارویی رودین و معاون سابق استاندار نجف هم گفت: بازار محصولات دارویی در عراق بسیار گسترده است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه مشارکتهای خوب و مؤثری داشته باشیم. تاکنون ۵۷ شرکت دارویی ایرانی وارد عراق شدهاند؛ ولی اکنون تنها ۱۲ شرکت باقیماندهاند. در اصفهان کارخانههای داروسازی بزرگی وجود دارد که شهرت خوبی دارند و میتوانند نقش مؤثری در بازار محصولات دارویی و بهداشتی عراق بازی کنند.
وی در ادامه افزود: بزرگترین کارخانه تولید دارو در نجف در حال ساخت است و در این جلسه تمایل داریم فرصتهای سرمایهگذاری و مشارکت برای ساخت و تکمیل این کارخانه را معرفی کنیم. اگرچه شرکتهای زیادی از سراسر دنیا ابراز علاقه کردهاند که در این پروژه مشارکت داشته باشند؛ اما علاقهمندیم با شرکتهای ایرانی همکاری کنیم.
سید حازم الحیدری، عضو هیئتمدیره شرکت مهندسی و پیمانکاری آلفا و عضو سابق شورای استانداری نجف از دیگر سخنرانان این جلسه بود که گفت: شهر نجف در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی داشته است که از جمله آن میتوان به فرودگاه نجف اشاره کرد. فرودگاه نجف میتواند مراودات تجاری بین اصفهان و نجف را گسترش دهد. ساختمان و بناهای فرسوده و قدیمی در نجف وجود دارند که نیاز به بازسازی و مرمت دارند. در زمینه آبشیرینکن و تصفیه آب هم نیازهای زیادی وجود دارد. در حوزه راهسازی و جادهسازی نیز زمینههای همکاری فراهم است. علاوه بر اینها میتوان در زمینه صنایع نفت و پالایشگاهی و همچنین صنایع فولادی نیز مشارکتهای گستردهای بین دو شهر انجام داد.