تاریخ : جمعه 18 آبان 1403
کد 7972

در گردهمایی دبیران تشکل‌های اقتصادی در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

توسعه بازار برای اعضا از رسالت‌های مهم تشکل‌های اقتصادی است

در گردهمایی دبیران تشکل‌های اقتصادی که در اتاق بازرگانی اصفهان با هدف بررسی نقش تشکل‌های اقتصادی در بهبود محیط کسب‌وکار برگزار شد، راهکارها و توصیه‌هایی در جهت ارتقای توانمندی اعضا و تحقق مطالبات بنگاه‌های اقتصادی با رویکرد مسئله محوری توسط هادی حدادی، مشاور تشکل‌ها و اتاق‌های کشور مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، سیدرضا صفوی، مدیر واحد امور کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان در نشستی با دبیران تشکل‌ها، هدف از برگزاری این جلسه را بررسی نقش تشکل‌های اقتصادی در جهت حل مسائل و مشکلات اقتصادی بیان کرد و توضیح داد: این جلسه در ادامه سلسله جلساتی با دبیران تشکل‌ها و کمیسیون‌های اتاق اصفهان است که به منظور تبیین مسیر تشکل‌ها و اینکه تشکل‌ها چگونه می‌توانند در مقابل دولت برای پیشبرد اهداف و موفقیت اعضای خود چانه‌زنی کنند، برگزار شده است.
 او با اذعان به ضرورت تشکیل انجمن‌ها و تشکل‌های اقتصادی، گفت: متأسفانه هنوز در ایران آگاهی و دانش کافی نسبت به جایگاه تشکل‌ها وجود ندارد و این در حالی است که گاهی انجمن‌ها تشکیل شده‌اند؛ ولی حتی نقاط ضعفی نسبت به حقوق و موضوعات جاری اعضای خود دارند یا آنکه اعضا چندان اعتقادی به نقش تشکل‌ها ندارند و از پرداخت هزینه‌های حق عضویت اجتناب می‌کنند و در واقع، مهارت کافی در اجرای وظایف تشکل‌ها نداریم.
 صفوی با اشاره به اینکه قرار است یک استراتژی تهیه شود تا با هدف مشخصی پیش رویم و به الگوی واحد و جامعی برسیم، افزود: اگر انجمن‌ها قوی و منسجم باشند، می‌توانند برای منافع اعضای خود کار کنند.
 به گفته صفوی، فراهم نمودن شرایط توسعه بازار برای اعضا از رسالت‌های مهم تشکل‌های اقتصادی است که به توانمندسازی اعضا و همین‌طور بهبود فضای کسب‌وکار کمک می‌کند.
 مدیر واحد امور کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به نقش دبیران انجمن‌ها در تحقق اهداف اعضا و تأثیری که انجمن می‌تواند در پیگیری مصوبات، نتایج همایش‌ها و نقطه نظرات فعالان اقتصادی داشته باشد، برگزاری این جلسه با حضور هادی حدادی، مشاور کسب‌وکار با سابقه فعالیت آموزشی و مشاوره به اتاق‌ها و فعالان اقتصادی را، در جهت تقویت پتانسیل و نقش‌آفرینی تشکل‌ها عنوان کرد.
 
 در ادامه، هادی حدادی، مشاور تشکل‌ها و اتاق‌های کشور با اشاره به افت رتبه‌های کسب‌وکار در ۲۰ سال گذشته در کل کشور، بیان کرد: طبق شاخص‌های کسب‌وکار، اصفهان نیز از روند کاهشی رتبه کسب‌وکار مستثنی نبوده است و علی‌رغم نرخ بالای انگیزه در ایجاد شرکت و راه‌اندازی بنگاه اقتصادی در اصفهان، متأسفانه رتبه بیست و ششم اصفهان در کسب‌وکار، نگران‌کننده است.
 او ادامه داد: تمایل به بنگاه‌داری و استقلال از منابع دولتی از دیرباز در اصفهان جایگاه ویژه‌ای داشته؛ اما به نظر می‌رسد، دولت صدا و مطالبات بخش خصوصی در راستای تسهیل‌سازی را نمی‌شنود و در واقع، تصمیم‌گیری در زمینه توسعه فعالیت تشکل‌ها و تحقق اهداف فعالان اقتصادی اتفاق نمی‌افتد.
 حدادی در مقایسه آنچه در دولت‌های مختلف بر فعالان اقتصادی گذشته است، اعلام کرد: به نظر می‌رسد اکنون در ابتدای دوره‌ای هستیم که دولت رویکرد خود در مقابل بخش خصوصی را می‌خواهد تغییر دهد یا ادعا می‌کند گوش شنوایی برای مطالبات بخش خصوصی دارد.
 او به سابقه فعالیت و تحرکات بیشتر برای بهبود کسب‌وکار توسط اتاق‌های بازرگانی و نقش ویژه اتاق اصفهان در این زمینه پرداخت و افزود: جایگاه اتاق‌ها به لحاظ منابع و پشتوانه فعالان اقتصادی در پیشبرد اهداف تشکل‌ها قابل توجه است.
 حدادی از دوران پنجره فرصت نام برد و افزود: در این برهه به لحاظ جایگاه نظام سیاسی و روزنه‌هایی که ایجاد شده است، اتاق‌ها و تشکل‌ها باید هوشیارانه پیگیر مطالبات خود باشند. همچنین، در انتخاب مسئله و مطالبه، پیگیر موضوع با اهمیتی باشیم که قابل اجماع باشد، بتوان منابع مالی و انسانی را برای آن بسیج کرد، همه از حل آن نفع ببرند و تأثیر واضحی داشته باشد. 
در ادامه، دبیران تشکل‌ها به بیان نظرات خود پرداختند.