تاریخ : پنجشنبه 17 آبان 1403
کد 7970

ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی قلم‌زنی اصفهان

وفاق ملی یاری‌رسان مردم اصفهان می‌شود

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گفت: امیدواریم آن چیزی که به نام وفاق، مرام دولت چهاردهم شده است در عمل نیز یاری‌رسان مردم اصفهان شود تا برند اصفهان نام خودش را حفظ کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی قلم‌زنی اصفهان اظهار داشت: از تمام کسانی که برای توسعه هنر و صنایع دستی قدم برداشتند سپاسگزارم و امیدوارم که دیگر آثار دستی این استان نیز به ثبت جهانی برسد.
وی افزود: ما موظف هستیم به جزئیات موجود در آثار هنری توجه کنیم. در فرش گره‌ها، در شعر آواها و در قلم‌زنی ضربه‌ها جزئیات خیره‌کننده هستند. این جزئیات که به چشم نمی‌آیند با یکدیگر هنر بزرگی را تشکیل می‌دهند.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: ما اجزایی هستیم که با یکدیگر به هم‌گرایی تبدیل می‌شویم. این هم‌گرایی عامل توسعه است که در نهایت وفاق ملی را تشکیل می‌دهد.
جلالی با اشاره به ثبت جهانی صنایع دستی گفت: ثبت‌های جهانی بیشتر از اینکه امتیاز باشد، مسئولیت است. قدرشناسی و سپاسگزاری در میان مردم، باید از مرز توصیف عبور کند. ما ملزم به توصیف خوبی‌ها و آسیب‌ها، برای پیشرفت هستیم.
وی ادامه داد: ایران در برهه‌های سخت‌تر از اکنون سربلند بوده، زیرا ما در این خاک ریشه داریم. کارها و قدم‌های کوچک و عزم‌های به هم پیوسته عامل توسعه اصفهان است.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، در خصوص سند ملی توسعه، عنوان کرد: روز گذشته سند ملی توسعه صنایع دستی، توسط رئیس‌جمهور امضا و به دستگاه‌ها ابلاغ شد. امیدواریم همان‌طور که در برنامه هفتم توسعه، تأمین زیست‌بوم صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت، شاهد توسعه صنایع دستی باشیم.
جلالی خاطرنشان کرد: با تلاش و انجام وظیفه مسئولان، اصفهان نمونه اقتدار فرهنگی کشور شناخته خواهد شد. ازآنجایی‌که گذشته ریشه آینده است، باید در پناه آینده، گذشته را احیاء و معاصرسازی کرد. در ایران علاوه بر شناسنامه، مرامنامه نیز داریم، مرام‌نامه ما قلم‌زنی، آواز و ادبیات اصفهان است.
 
*تبدیل کارخانه ریسباف به مرکز هم‌گرایی

امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان
نیز گفت: طبق رایزنی‌های انجام شده در آینده نزدیک ساختمان کارخانه ریسباف به مرکز هم‌گرایی صنایع دستی زیر نظر یونسکو تبدیل می‌شود.
وی در نشست ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی قلم‌زنی اصفهان اظهار داشت: در استان اصفهان ۶۴ هزار هنرمند وجود دارند و از ۶۰۰ رشته هنری دنیا ۱۹۶ رشته یا یک سوم آن، در اصفهان کار می‌شود. اصفهان رتبه نخست در صنایع دستی کشور را دارد.
وی افزود: سال گذشته تمام اعتبار گردشگری و صنایع دستی اصفهان ۲۳ میلیارد تومان بود که این مقدار زیبنده استان اصفهان نیست. ما حداقل باید بتوانیم مساجد که نماد معماری اصفهان هستند را مرمت کنیم.
کرم‌زاده در ادامه تصریح کرد: در صنایع دستی اصفهان ۱۳۲ مهر اصالت از یونسکو دریافت شده، دو شهر کاشان و اصفهان شهر جهانی صنایع دستی شدند و همچنین گلپایگان در حوزه منبت، شهرضا در سفال و مهرگرد سمیرم در صنایع بافتی در جهان مشهور هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان گفت: میراث فرهنگی برنامه‌های مدون برای نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری دارد.
وی ادامه داد: در موضوع آموزش نیازمند اعتبار هستیم تا جوان‌ها به جامعه هنرمندان معرفی شوند. همچنین تورهای کارگاه گردی را هم در پیش داریم. دوره‌های آموزشی در حوزه بسته‌بندی، درجه‌بندی و کیفیت حق هنرمندان و خریداران است.
 کرم‌زاده خاطرنشان کرد: در دولت قبلی ۱۰۰۰ نفر به جمعیت هنرمندان اضافه شدند و امیدواریم که این ماجرا ادامه‌دار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، در خصوص نمایشگاه‌های پیش رو گفت: هفته آینده نمایشگاه ملی صنایع دستی و ماه آینده نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی در اصفهان برگزار می‌شود.
وی افزود: اکنون ساعات کاری کاخ چهلستون و عالی‌قاپو زیاد شده و تا ۸ـ۹ شب میزبان گردشگران هستیم.
امیر کرم‌زاده گفت: امروز آیین رونمایی از ثبت جهانی هنر قلم‌زنی برگزار می‌شود. در گذشته، میناکاری، کاشی هفت رنگ و قلمکاری ثبت جهانی شده بود و امروز هنر قلم‌زنی نیز به این لیست اضافه شد.
 
آلبوم تصاویر همایش ثبت نشان جهانی قلم‌زنی