عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: عدم بهرهگیری از هوش مصنوعی در تجارت فرصتسوزی غیرقابلجبران در پی دارد، حتی یک لحظه غفلت باعث عقب ماندن از دیگر کشورهای دنیا میشود.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، فرشته امینی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اصفهان، در همایش AI در تجارت بینالملل، اظهار داشت: ما از کودکی به دلیل نوع نظام آموزشی در ایران کمالگرا هستیم پس اگر چیزی را بلد نباشیم، به آن نزدیک نمیشویم و میترسیم که آن را یاد بگیریم.
وی افزود: هوش مصنوعی در بازرگانی اهمیت زیادی پیدا کرده و همایشهای بسیاری در این موضوع، در سراسر دنیا برگزار میشود. هوش مصنوعی اهمیت بالایی دارد و باید به آن بپردازیم.
امینی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: مدرسان اقتصادی، علوم انسانی، صنعت و... باید آموزشهای خود را به سمت تلفیق با هوش مصنوعی ببرند. اساتید مخاطبان خود را تشویق کنند که خروجی مدنظر را با هوش مصنوعی و با کیفیت و دقت بیشتری دریافت کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: این همایش اولین جایی است که با تمرکز بر تجارت بینالملل، هوش مصنوعی آموزش داده میشود. اما آخرین باری نیست که این آموزشها مطرح میشود. تمام تلاش خود را میکنیم تا در آموزشهای بعدی، مطالب بهروزتری گفته شود. تلفیق تجارت بینالملل و هوش مصنوعی همراستا با فعالیتهای اتاق بازرگانی به عنوان مبدع تجارتهای بینالملل در شتابدهنده تجارت بردار است. در تجارت بردار اتاق بازرگانی همواره اولین آموزشدهنده بوده و این موضوع مکمل ترویج هوش مصنوعی است.
وی تصریح کرد: عدم بهرهگیری از هوش مصنوعی در تجارت فرصتسوزی غیرقابلجبران در پی دارد، حتی یک لحظه غفلت باعث عقب ماندن از دیگر کشورهای دنیا میشود. اگر از هوش مصنوعی استفاده نکنیم رقبای بینالملل استفاده میکنند، این فاصلهها فرسنگها است و دیگر قابلجبران نخواهد بود.
امینی گفت: در حال حاضر تنها محتوا اهمیت ندارد، تلنگر برای استفاده از هوش مصنوعی در تجارت و شروع این کار، پراهمیتتر است.
محسن طاهری، عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان نیز گفت: آینده باید سبز و هوشمند باشد و دنیای آینده، دنیای انسانهای کاملاً معمولی است که بلد هستند چگونه در تیم کار کنند، برای همین است که باید کار تیمی را در ایران گسترش دهیم.
وی در همایش AI برای تجارت بینالملل اظهار داشت: باید از گذشته روند را مشاهده کنیم تا بتوانیم آینده را پیشبینی کنیم. اولین انقلاب صنعتی، ماشین چاپ بود، دومین انقلاب خط تولید، انقلاب سوم ماشین بخار، انقلاب چهارم وسایل هوشمند و انقلاب صنعتی پنجم هوش مصنوعی است. از اواسط قرن گذشته، اینترنت اختراع شد و آن زمان، مردم نمیدانستند که قرار است چه عجایبی بهوجود آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: برای جذب نوجوانان و جوانان به برنامههای فرهنگی، باید خودمان را با فضای مجازی عجین کنیم تا بتوانیم با نسل جدید ارتباط بگیریم، زیرا اکنون اکثر اتفاقات دنیا حول محور فنآوری میگردد.
وی با اشاره به فرهنگ سازمانی فنآوری، گفت: باید فرهنگ سازمانی استفاده از هوش مصنوعی در شرکتها آموزش داده شود و تعصبات ذهنی را دور بیندازیم تا به پیشرفت دست یابیم.
طاهری افزود: تمام مواهبی که چهار انقلاب صنعتی گذشته به بشر داد با منفعتهای هوش مصنوعی برابر است. چین در قرن ۱۴ تمام پیشزمینههای انقلاب صنعتی را داشت؛ اما چند قرن بعد، این انقلاب در انگلستان اتفاق افتاد؛ زیرا ارتباط با خارج از چین وجود نداشت و این مانع پیشرفت شد. ایران نیز باید ارتباطات خود را گسترده کند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: دنیای آینده، دنیای انسانهای معمولی است که بلد هستند چگونه در تیم کار کنند، برای همین است که باید کار تیمی را در ایران گسترش دهیم. هوش مصنوعی، شغل انسانها را از بین نخواهد برد، فنآوری شغلها را هوشمندانه تغییر خواهد داد. شغلهایی اختراع خواهد شد که ما از آن خبر نداریم و باید با آن شغلها آشنا شویم.
صادق خانی علی اکبری، رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی عامل تغییر فنآوری، فنآوری باعث تغییر اقتصاد و اقتصاد سبک زندگی مردم را تغییر میدهد.
وی اظهار داشت: هوش مصنوعی سبک زندگی مردم، آینده بشر و سبک کسبوکارها را تغییر داده است و ما وظیفه داریم در مقابل فنآوری جدیدی که با آن مواجه هستیم خود را آماده کنیم تا بدانیم چگونه آن را در کسبوکارهای خود ادغام کرده یا برای توسعه آن تلاش کنیم.
خانی علیاکبری خاطرنشان کرد: شورای تخصصی هوش مصنوعی، شبکهای حامی و تسهیلگر است و حاکمیت در بخشهای مختلف این شورا، نمایندههای رسمی و قدرتمند قرار داده تا به سمت پیشرفت در هوش مصنوعی قدم برداریم. در شورا مطالبات بخش اقتصادی، مردم و دانشگاهها در خصوص فنآوری را از دولت درخواست میکنیم.
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی در خصوص دیدگاه دولت، گفت: حکمران نگاه توسعهیافتهای به بخش فنآوری دارد. در سال ۹۷ رهبر انقلاب فرمود: باید میان ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی باشیم. این صحبت، تاریخ شروع هوش مصنوعی در ایران بود. تا آن زمان رشدمان در اندازه رشد دیگر کشورهای دنیا بود، اما به جای فراهم کردن زیرساخت، به رقابت پرداختیم. فنآوری و هوش مصنوعی در ایران در حال پیشرفت است. جهان در آستانه نظم نوین است و باید خود را برای آن آماده کنیم.
وی در خصوص تجارت بینالملل، گفت: برای ایفای نقش در تجارت بینالملل، باید بدانیم کجای جهان قرار داریم و چه عاملی باعث تغییر نظم نوین جهانی است. اکنون دنیا به سمت استفاده از فنآوری رفته و هوش مصنوعی تنها فنآوری است که اگر از آن دور بمانیم، از چرخه اقتصاد حذف خواهیم شد.
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی افزود: هوش مصنوعی عامل تغییر فنآوری، فنآوری باعث تغییر اقتصاد و اقتصاد سبک زندگی مردم را تغییر میدهد؛ باید فنآوری را به مردم آموزش بدهیم تا در کسبوکار خود به کار گیرند. ایران در حوزه علم هوش مصنوعی در رتبه ۱۷ ایستاده؛ اما در توسعه کاربرد، در جایگاهی ۷۰ تا ۹۰ جهان قرار داریم. دولت و حاکمیت وظیفه فراهم کردن زیرساخت را برعهده دارند.
علیاکبری در ادامه اظهار داشت: فنآوری قابل تغییر است و بهروزرسانی میشود باید به مبانی شناخت هوش مصنوعی بپردازیم و با توجه به فرهنگ خودمان آن را بومیسازی کنیم. اگر میخواهیم در تجارت بینالملل حضور داشته باشیم باید تکلیفمان را با نگاه انحصاری و امنیتی دولت در دیتا مشخص کنیم. باید زیرساخت آموزشی داشته باشیم و مسئولین آموزش ببیند. بازار دیتا، فردای اقتصاد دنیاست و برای همین باید موضوع فیلترینگ حل شود.
وی در خصوص فنآوری و هوش مصنوعی در اصفهان، ادامه داد: در شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران، مهمترین مأموریت، آموزش شبکهسازی و حمایت از فنآوران است. اصفهان با توجه به زیرساختهای مناسبی که دارد، اولین استانی است که در آن، کارگروه تخصصی هوش مصنوعی ایجاد میشود.
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی گفت: فرهنگ کارآمد مبتنی بر هوش مصنوعی را به فرزندانمان بیاموزیم. سرمایهگذاری و استعدادیابی در این بخش و در آموزشوپرورش از نکات ضروری است. جنس فنآوری هوش مصنوعی با بقیه فن آوریها متفاوت است، در فن آوریهای دیگر اگر دیر به فکر میافتادیم، عقب میماندیم، اما در اینجا حذف خواهیم شد.
آلبوم تصاویر همایش هوش مصنوعی