تاریخ : شنبه 5 آبان 1403
کد 7946

در کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد

استان اصفهان در شاخص فلاکت جایگاه خوبی ندارد

رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق بازرگانی اصفهان گفت: استان اصفهان در وضعیت مناسبی در شاخص‌های فلاکت قرار ندارد و نرخ تورم و بیکاری استان اصفهان از سایر استان‌های شاخص کشور بالاتر است.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، اصغر اخوان مقدم، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق بازرگانی اصفهان در هفتمین جلسه این کمیسیون با اشاره به اینکه هدف ما در کمیسیون بهبود، جلسات مشترک با دستگاه‌های اجرایی است، اظهار کرد: متأسفانه استان اصفهان در وضعیت مناسبی در شاخص‌های فلاکت قرار ندارد و نرخ تورم و بیکاری استان اصفهان از سایر استان‌های شاخص کشور بالاتر است.
 وی افزود: کمترین شاخص فلاکت معادل۳۹.۳ در تهران و بیشترین شاخص فلاکت معادل ۵۰.۹ در استان کرمانشاه است که استان اصفهان در این جایگاه رتبه ۳۰ و پس از استان کرمانشاه قرار دارد.
 رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: استان اصفهان در سال ۹۹ وضعیت بسیار خوبی در شاخص‌های کشوری فلاکت داشته است و این در حالی است که رتبه استان اصفهان در گزارش پایش محیط کسب‌وکار در بهار ۱۴۰۳ رتبه ۲۶ بوده است.
 وی ضمن تشریح مشکلات گمرکی استان اصفهان ادامه داد: یکی از مشکلات پیش روی صادرات غیرنفتی ارزش کم‌پایه گمرکی است.
 اخوان مقدم گفت: بر همین اساس از طریق این کمیسیون وضعیت موجود را به طور قوی از اتاق ایران پیگیری کرده‌ایم و این در حالی است که استان اصفهان زمینه صادرات بسیار خوبی دارد؛ اما با برندهای ایرانی و اصفهانی چندان نمی‌تواند صادرات داشته باشد.
 وی با تأکید به اینکه از ستاد تسهیل استان نیز چندین مرتبه پیگیر شدیم؛ اما به نتیجه مطلوب نرسیدیم، بیان داشت: معتقد هستم در حق استان اصفهان خیانت شده است و از استاندار جدید اصفهان انتظار داریم که نسبت به وضعیت بیکاری و نرخ تورم در استان اصفهان و جایگاه اصفهان در نرخ فلاکت ورود پیدا کنند؛ زیرا این دید منفی در استان موجب پیگیری ما از تهران شده است.
 
احسان شهیر، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری اصفهان در این نشست گفت: وزیر کشور تاکید زیادی بر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی در راستای بهبود کسب و کار دارند و در این زمینه نیز اختیاراتی به این شوراها داده شده است که نقش ویژه‌تری را ایفا کنند و اتاق بازرگانی نیاز به طرح موضوع، بهبود قوانین، معرفی رابطین دستگاه‌های مرتبط به شورای گفتگو دارد.
وی افزود: بهبود قوانین و مقرراتی که جلوی کسب و کار را می‌گیرد و نیز پیشنهاد قوانین و آیین‌نامه‌های لازم و معرفی رابطین بهبود کسب وکار از جمله اقدامات موثر در این زمینه است.
 
رسول کوهستانی، مدیرکل گمرکات استان اصفهان نیز در هفتمین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب و کار با اشاره به اینکه اداره کل گمرکات استان اصفهان در تمام زمینه‌ها و رویه‌ها از جمله صادرات قطعی، صادرات موقت، واردات قطعی، ورود موقت، ترانزیت و سایر امور گمرکی فعال است، اظهار کرد: ذوب‌آهن، فولاد مبارکه دارای گمرک اختصاصی هستند و در کنار آن نیز گمرک مسافران و تجاری فرودگاه اصفهان، گمرک کاشان، گمرک امانات پستی و دفتر گمرکی در ایست بازرسی شهید شرافت نایین فعال و ۴۶ باب انبار اختصاصی در استان اصفهان موجود است.
 وی با اشاره به اینکه در اقصی‌نقاط استان انبارهایی فعال هستند، افزود: فولاد مبارکه مجهزترین انبار اختصاصی در کشور را دارا است.
کوهستانی گفت: کل در آمد صادرات مبدأ تولیدکننده استان اصفهان در سال گذشته مبلغی معادل ۴ میلیارد دلار بوده است که ۳.۲ میلیارد دلار آن توسط ۱۱۰ شرکت برتر صادراتی صورت‌گرفته است.
 مدیرکل گمرکات استان اصفهان گفت: ۱۰ شرکت از جمله شرکت‌های آهن، فولاد و فرآورده‌های نفتی بیشترین صادرات را در استان داشته‌اند.
 وی اضافه کرد: در بخش واردات نیز ۱۴۱ شرکت برتر از کل شرکت‌های نام‌برده واردات داشته‌اند که مبلغ واردات آنها ۱.۶ میلیارد دلار بوده است.
 کوهستانی بیان داشت: استان اصفهان بعد از استان‌های بوشهر، هرمزگان، تهران و خوزستان پنجمین استان صادرکننده کشور است، در هفت ماه گذشته میزان صادرات استان اصفهان به نسبت مدت مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته است.
 وی یکی از معضلات بخش گمرک را صدور کارت بازرگانی یکبار مصرف عنوان کرد و گفت: برخی استان‌ها امکان صدور کارت بازرگانی یکبار مصرف دارند که این مسئله در افزایش صادرات آنها تأثیر داشته است، لازم است اتاق بازرگانی ایران به این مسئله ورود پیدا کند؛ زیرا این امکان برای همه استان‌ها فراهم نیست.