تاریخ : شنبه 5 آبان 1403
کد 7943

در چهارمین رویداد آموزشی صنعتیار مطرح شد

تحکیم پیوند دانشگاه و صنعت متأثر از عملکرد درست و آگاهانه صنعتیار

چهارمین رویداد آموزشی صنعتیار به همت سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه با حضور گروه صنعتیاران، حمید منتظرالقائم، دبیر سرای نوآوری اتاق بازرگانی و دانشگاه و محمد گوهریان، مدرس دانشگاه برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، حمید منتظرالقائم، دبیر سرای نوآوری اتاق بازرگانی و دانشگاه در بیان نقش صنعتیاران گفت: صنعتیاران، مشاوران مورد اعتماد و رابطان دانشگاه و صنعت هستند و می‌توانند عملیات لازم برای ایجاد و تحکیم این پیوند را از طریق تعامل با سایر نهادهای مرتبط، دسترسی به تسهیلات و فراهم نمودن شرایط مناسب مدیریت کنند.
 وی با اشاره به برنامه‌های مختلف سرای نوآوری اتاق اصفهان و دانشگاه، یادآور شد: با توجه به سه دوره گذشته صنعتیار و انتخاب منتورها بر اساس امتیازها، در زمینه تیم‌سازی نیز برنامه‌هایی داریم. از آنجایی که برخی پروژه‌ها نیاز به کار و زمان بیشتری دارند، در مقابل پروژه‌هایی در زمانی کوتاه‌تر اجرا می‌شوند و لازم است سبدی از محصولات مختلف داشته باشیم و انواع پروژه‌های کلان و کوچک در آن بگنجد.
 او افزود: باید ساختاری داشته باشیم تا طیفی از افراد مختلف را طبقه‌بندی کنیم و افراد متناسب با نوع پروژه، چگونگی فعالیت تیمی و همکاری تیم‌ها با یکدیگر را بررسی کنیم. همچنین، در تیم‌سازی تعادل و ارزیابی منطقی از نحوه فعالیت اعضا و کل تیم داشته باشیم.
 دبیر سرای نوآوری اتاق بازرگانی و دانشگاه از برگزاری همایش مالکیت معنوی و ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود توسط کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان اتاق اصفهان خبر داد و توصیه کرد: حضور صنعتیاران در این همایش فرصتی است که می‌توانید به شرکت‌ها پیشنهاد دهید و وارد گفتگو و قرارداد شوید.
 منتظرالقائم در ادامه گفت: هر ماه رویدادهای متنوع فناورانه در زمینه‌های مختلف با هدف بررسی چالش‌ها برگزار می‌کنیم.
 
 در ادامه، محمد گوهریان، مدرس چهارمین رویداد آموزشی صنعتیار با اشاره به موضوع کار شرافتمندانه، گفت: اهمیت کار شرافتمندانه در موفقیت افراد ثابت شده و در بسیاری از کشورها به‌ویژه کشورهای اروپایی وارد این موضوع شده‌اند.
 گوهریان با اشاره به آنچه در دوره‌های قبل ارائه شده، اظهار کرد: ۱۰ اصل مهم و جهانی در فعالیت یک صنعتیار باید در نظر گرفته شود که در عین سادگی و اینکه یک صنعتیار و واسطه بین صنعت و دانشگاه چه اصولی را باید رعایت کند، قابل بحث است.
 به گفته گوهریان، اصل اول، فرصت آفرینی برای کسب‌وکارهای محلی با سودآوری کم است که دلالت بر توجه به کسب‌وکارهای کوچک با سود اندک دارد. مثلاً، تلاش برای ارزان‌ترین قیمت و استفاده از روش‌های محلی و بومی با تنوع زیستی.
 او اصل دوم را، شفافیت حرفه‌ای، فنی، مالی و جوابگویی به جامعه دانست و افزود: اصول شفافیت حرفه‌ای و اخلاقی ربطی به شفافیت مالی ندارد و لازم است مشخصات و ترکیبات هر محصول شفاف باشد زیرا مشتری حق دارد تا فرایند و فرمول تولید را بداند.
 گوهریان افزود: اصل سوم، تمرین تجارت منصفانه و اصل چهارم، پرداخت‌های منصفانه است که باید تمرین کنیم و نسبت به تعهدات خود منصفانه عمل کنیم. هر چند در شرایط بازار رقابتی امروز، پرداخت کمتر ترغیب می‌شود؛ اما در این اصل، شرافت بالا بسیار مهم است. همچنین، اصل پنجم، اطمینان از عدم استفاده از نیروی کار کودک به معنای عرفی منطقه یا کار اجباری (محرومیت از حداقل‌های زندگی) است و کودک نباید از حداقل‌های زندگی محروم شود.
 او، اصل ششم را اطمینان از عدم تبعیض جنسیتی و انجام کار متناسب با مشخصات بیولوژیک فرد عنوان کرد و در ادامه افزود: اطمینان از شرایط کاری خوب به‌عنوان اصل هفتم است، اصل هشتم توجه به ظرفیت‌سازی سازمان، اصل نهم مربوط به ترویج اصول تجارت اخلاقی و اصل دهم، احترام به محیط‌زیست است.
 گوهریان به تشریح بایدها و نبایدها در فعالیت صنعتیار پرداخت و گفت: از آنجایی که صنعتیار واسط بین صنعت و دانشگاه است باید نگاه درست به مالک کسب‌وکار و متخصص دانشگاه داشته باشد و اگر نگاهی درست و منطقی به دو طرف نداشته باشد، با مشکل مواجه می‌شود. در واقع، کنشگران باید زبان دو طرف را بدانند.
 او، صنعتیار را محرم راز و امانت‌دار فراتر از منافع مادی و معنوی نامید که باید کمتر صحبت کند و بیشتر شنونده باشد و نگاهی فراتر از ابعاد مادی به قضیه داشته باشد.
 مدرس دانشگاه علمی کاربردی، فراگیری و تسلط بر مستندسازی، دست به قلم بودن و گزارش‌نویسی، تشکیل پرونده، بایگانی، ثبت صورت‌جلسه، پیگیری و رهگیری نظام‌مند با اجتناب از دروغگویی را توصیه کرد و گفت: مطالعه این موارد باید خوراک صنعتیاران باشد. همچنین، در تماس‌های مستقیم با رعایت اصول محرمانگی، آرام و موجز صحبت کند.
مدرس چهارمین رویداد سرای نوآوری اتاق اصفهان تأکید کرد: صنعتیار، هیچ قرارداد یا توافقنامه‌ای را بدون تأیید حقوق‌دان یا وکیل خود تنظیم و امضا نکند و در گفتگوها با رعایت اصول مهربانی و احترام‌آمیز، بی‌ادعا و فروتنانه رفتار نماید و سعی کند یادگیرنده، پذیرنده و فروتن باشد.