در هشتمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان که با حضور معاون حسابرسی مالیاتی اصفهان، رئیس هیئت مدیره سندیکای برق استان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نجفآباد برگزار شد، برخی قوانین مالیاتی تشریح و راهکارهایی در جهت مدیریت ناترازی برق، معرفی طرح صدرا برای صاحبان صنایع و مقالهای در زمینه ضایعات غذا ارائه شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازگانی اصفهان، علی سرشوقی، نایبرئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اهداف این جلسه و استناد به سخنان مقام معظم رهبری که نجات مملکت را در مسیر حمایت از تولید اعلام کردهاند، اظهار کرد: موضوعاتی که دغدغه صاحبان صنایع و تولیدکنندهها است را از طریق کمیسیونها دنبال میکنیم. امروز نیز به برخی موضوعات صنایع غذایی میپردازیم.
او ضرورت فرهنگسازی نسبت به مصرف مواد غذایی سالم، نحوه و میزان مصرف محصولاتی مانند سوسیس و کالباس، انواع پفک و امثالهم، آشنایی با گزینههای تولید و مصرف و الزام تولیدکننده به رعایت دستورالعملها را مطرح کرد.
سرشوقی با اشاره مشکلات تعطیلی پنجشنبهها و اضافه شدن ۲۰ درصد هزینه به تولیدکننده و قیمت تمام شده، گفت: با ایستادگی اتاق بازرگانی اصفهان، تعطیلی صرفاً به جمعه اختصاص یافته و در این برهه که وضعیت برای تولید مشکل است، بحث تعطیلی پنجشنبه یک مشکل مضاعف است.
نایبرئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق از پیگیری اتاقهای ایران و اصفهان و فدراسیون صنایع غذایی برای وارد نمودن پروانههای ساخت در سامانه صحبت کرد و از رفع مشکلات پروانه ساخت که همچون زنجیری به پای تولیدکننده بود، خبر داد. تشکیل تعاونی انجمن صنایع غذایی از دیگر مواردی است که توسط اتاق و پیگیری کمیسیون اجرا شده است، این تعاونی میتواند خدمات فراوانی به صنایع ارائه دهد.
محمدرضا دهقانی، معاون حسابرسی مالیاتی استان با اشاره به معافیت مالیاتی انجمنها طبق ماده ۱۳۹ قانون مالیاتی برای برگزاری همایشها و سمینارها توسط انجمنها، توضیح داد: چنانچه موضوع درآمد در همایشها مطرح باشد، باید ۱۰ روز قبل، از سازمان مالیاتی درخواست ناظر و دریافت تأییدیه انجام شود تا معافیت مالیاتی انجمنها قطعی شود.
او افزود: سازمان مالیاتی توجهی به خروجی هزینه یا پرداخت ندارد؛ اما ورودی هزینهها را درآمد در نظر میگیرد که مشمول مالیات میشود؛ بنابراین، لازم است درآمدها را در دفاتر وارد کنید و هنگامی که درآمد مشمول معافیت مالیاتی بشود، هزینه نیز مفهومی ندارد.
دهقانی با اذعان به برخی مشکلات سامانه، گفت: سازمان درصدد است تا این موارد را اصلاح کند که البته زمانبر است.
او به فعالان اقتصادی توصیه کرد: روزانه چند نوبت سامانه مودیان را ملاحظه نمایند و همینطور در فاکتور به ارزشافزوده، ارائه به هنگام اظهارنامه و موارد دیگر توجه داشته باشند. چون قرار نیست اجرای مالیات بر ارزشافزوده حذف شود. در واقع، اگر قانون پایانههای فروشگاهی و سامانههای مودیان مالیاتی کامل اجرا شود، عدالت به دنبال آن خواهد آمد.
در ادامه احمد صافی، رئیس هیئت مدیره سندیکای برق استان اصفهان، درباره اعلام بدهیهای قطعی برای ارزشافزوده، گفت: ما از طرف سندیکای برق پیگیر شدیم و اتاق اصفهان بهطورجدی پیگیر موضوع شد.
صافی افزود: در بخش عارضهیابی، لازم است هرگونه تشخیصی طبق مستندات باشد، درصورتیکه گاهی بدون مستندات لازم اعلام بدهی مینمایند و خطاهای زیادی در این زمینه وجود دارد؛ بنابراین، اگر سازمان مالیاتی قصور داشته، ما نباید مجازات شویم و امیدواریم این مسئله هر چه زودتر حل شود. زیرا این موارد موجب بیاعتمادی مردم نسبت به سازمان امور مالیاتی میشود.
او در صحبت از ناترازی انرژی بهویژه برق در تابستان امسال و خسارات سنگین به واحدهای تولیدی، یادآور شد: با این روند ناترازی، ما در تابستان و زمستان تشدید ناترازی در برق و گاز را تجربه خواهیم کرد که باتوجهبه ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق، ضرورت احداث و توسعه نیروگاههای خورشیدی را باید جدی بگیریم.
رئیس هیئت مدیره سندیکای برق استان اصفهان با اشاره به اینکه بیشترین توان نیروگاهی ما در تابستان به ۶۳ هزار مگاوات رسیده است، افزود: در تابستان با تقاضای بیش از ۸۰ هزار مگاوات مواجه بودیم و شهرکهای صنعتی ۳ روز قطعی برق را تجربه کردند؛ لذا طبق تصمیماتی که در شورای انرژی اتاق اصفهان اتخاذ شد، حدود ۱۸۰۰ مگاوات که شامل ۱۰ درصد ناترازی در استان است را میتوان با احداث نیروگاه خورشیدی تأمین کرد. چون ۷ هزار مگاوات مصرف و تولید ۵ هزار مگاوات است.
او از ناترازی در انرژی سخن راند و بهترین راهحل را، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی و تقویت فیدرهای شهرکهای صنعتی عنوان کرد که با نصب پنلهای خورشیدی در مسیر فیدرها و اتصال به شبکه برق، دیگر دلیلی برای قطعی برق صنایع وجود ندارد.
صافی به تشریح چگونگی جایگزینی انرژی خورشیدی و تأثیر آن در رفع ناترازی، فروش به وزارت نیرو، فروش برق در بورس سبز و درآمدزایی پرداخت و در ادامه افزود: پهنههایی برای استقرار انرژیهای خورشیدی شناسایی شده و مانند یک شهرک صنعتی میتواند به فعالیت تولید برق اختصاص یابد. ضمن آنکه صاحبان صنایع میتوانند از بام سولهها و محوطههای خود برای نصب پنل خورشیدی استفاده نمایند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
او با ابراز تأسف از اینکه ناترازی ما بیشتر در مدیریت کشور است، از تلاش باشگاه مدیران انرژی صنایع برای بررسی مشکلات صنایع و تولیدکنندگان خبر داد.
سید ایمان قاضی عسگر، دبیر کمیسیون صنایع غذایی اتاق اصفهان گفت: ۷۰ درصد صنایع غذایی کمتر از یک مگاوات مصرف برق دارند، برخی در شهرکهای صنعتی هستند و تعدادی به فیدرها متصل هستند و هزینههای پنل خورشیدی برای آنها مقرونبهصرفه نیست. از طرفی به دلیل تأمین امنیت غذایی، برق صنایع غذایی نباید قطع شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود، از طرحی نام برد که توسط اتاق اصفهان دنبال میشود که برایناساس، مصارف مالیاتی استان توسط اتاقها به سرمایهگذاری در زیرساختهای استان مربوطه اختصاص یابد.
در این جلسه، اعظم اعرابی، عضو هیئت علمی دانشگاه نجفآباد در معرفی طرح صدرا، گفت: رویداد صدرا، صنعت، دانشگاه و راه اشتغال است که برای پنجمین سال متوالی در روزهای ۱۵ و ۱۶ آبان برگزار میگردد.
وی با بیان آنکه این طرح با هدف تحکیم پیوند صنعت و دانشگاه و در قالب طرح پویش به منظور افزایش مهارت و توانمندی دانشجویان و تأمین نیروی کار ماهر برای صنایع است، توضیح داد: شرکتها و صاحبان صنایع میتوانند از دانشجویان بهعنوان نیروی پارهوقت و کارآموز در واحدهای خود استفاده کنند و فرصتی فراهم میگردد که هم دانشجو بتواند در دوران تحصیل کسب تجربه و مهارت داشته باشد و هم امکان استخدام او بعد از تحصیل فراهم میگردد.
او افزود: رویداد صدرا فرصتی برای صنایع است تا بتوانند نیروی کار خود را آموزش دهند.