تاریخ : يکشنبه 29 مهر 1403
کد 7919

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در جمع مدیران استان در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد

بخش خصوصی کشور را از مشکلات تحریم نجات داد

معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفت: بخش خصوصی بسیار توانمندی در کشور داریم، در کشورهایی که با تحریم روبرو هستند وضعیت اقتصادی بسیار سخت است؛ اما در کشور ما به مدد توانایی بخش خصوصی شاهد این هستیم که مسائل بسیار کمتر از سایر کشورهای تحریم شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی و مدیران دستگاه‌های اجرائی با حضور معاون راهبردی رئیس‌جمهوری برگزار شد.
در این نشست، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور اظهار کرد: بسیار خوشحالم که امروز در جمع مدیران اصفهان هستم تا مسائل و مشکلات را بررسی کنیم و به راه‌حل برسیم، موارد شنیده شد و امیدواریم انعکاس آنها آغاز روند گفتگو برای حل مشکلات باشد.
وی ادامه داد: در خصوص برخی از مسائل مطرح شده حدود نیم قرن است که صحبت می‌شود؛ لذا باید پذیرفت که اشتباهاتی داشته‌ایم، مردم می‌توانند بهترین راهکارها را برای رفع مشکلات ارائه دهند فقط باید به آنها میدان داد تا نظرات خود را بیان کنند.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور افزود: دکتر پزشکیان نیز معتقد هستند که باید اختیار و آزادی عمل به استان‌ها داده شود تا بتوانند در راستای رفع مشکلات قدم بردارند. تصمیم گرفتیم اتاق‌های فکر استانی را که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم فعالیت داشتند مجدداً احیا کنیم تا در جهت تمرکززدایی و استفاده از نخبگان قدم برداریم.
وی با بیان اینکه نیاز است به مدیران استانی اختیارات کامل داده شود، عنوان کرد: یک پایه اتاق‌های فکر استانی، مدیران، ستون دوم نخبگان دانشگاهی، ستون سوم بخش خصوصی و ستون چهارم جامعه مدنی هستند. در مجموع باید مسائل را شناسایی کرد و سپس برای آنها راه‌حل ارائه داد.
ظریف اضافه کرد: بخش خصوصی بسیار توانمندی در کشور داریم، در کشورهایی که با تحریم روبرو هستند وضعیت اقتصادی بسیار سخت است؛ اما در کشور ما به مدد توانایی بخش خصوصی شاهد این هستیم که مسائل بسیار کمتر از سایر کشورهای تحریم شده است.
وی با بیان اینکه باید صدای تمامی افراد جامعه را شنید، گفت: هر چقدر بدنه دولت بزرگ‌تر شود منابع برای اموری استفاده می‌شود که بازدهی زیادی ندارند، لذا باید در جهت چابک‌سازی دولت قدم برداشت. باید تلاش کنیم بیشتر شنونده مسائل باشیم و برای رفع آنها تفکر کنیم. همه تلاش کنیم بذر امید جان بگیرد و با وفاق و همدلی جلو برویم.
 

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در طول تاریخ، طبیعت کویری اصفهان با زاینده‌رود به تعادل رسیده است. اما متأسفانه در چند دهه اخیر به دلیل عدم حکمرانی درست مدیریت منابع آبی، زاینده‌رود خشک شده است. به‌رغم آنچه که گفته می‌شود خشکسالی به خاطر تغییر اقلیم است، تحقیقات نشان می‌دهد که تغییر اقلیم تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد در کاهش ورودی آب نقش داشته است. در حال حاضر به شدت مصرف آب در بخش کشاورزی بالادست افزایش یافته است.
وی ادامه داد: بر اساس جدیدترین آمار رسمی ۲۴ مترمکعب بر ثانیه خروجی آب از سد زاینده‌رود است که حدود ۱۲.۵ مترمکعب بر ثانیه به اصفهان می‌رسد. این نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد آب اختصاص یافته در بالادست مصرف می‌شود. همین خشکسالی‌ها باعث فرونشست در اصفهان شده است. نکته جالب توجه این است که نرخ فرونشست ۴ میلی‌متر در سال را در دنیا بحرانی می‌دانند و این در حالی است که در برخی نقاط اصفهان این نرخ به چند سانتی‌متر هم می‌رسد.
 
علیرضا صلواتی، مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان نیز گفت: شرایط سیاسی کشور به‌گونه‌ای بوده که به خاطر حساسیت‌ها در مسیر اجرای برخی ابرپروژه‌ها مخالفت‌هایی رخ داده است. نمونه این مخالفت‌ها را در ابتدای انقلاب با پروژه متروی تهران را شاهد بودیم. در حال حاضر هم مخالفت‌هایی با پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان تهران می‌شود و با مغالطه‌های سیاسی بهانه آورده می‌شود.
وی افزود: این در حالی است که قطار سریع‌السیر یکی از پیشران‌های اقتصادی در کشورهای پیشرفته دنیا است. آنچه اهمیت دارد شروع پروژه قطار سریع‌السیر در کشور و انتقال فناوری آن است. پس از آن می‌توان فناوری را بومی‌سازی کرد و با هزینه بسیار کمتر در کشور برای سایر مسیرها اجرا کنیم. مشابه آنچه برای مترو اتفاق افتاد و امروز خوشبختانه در همه زمینه‌های تولید و مدیریت مترو به خودکفایی رسیده‌ایم.
 

حمیدرضا امیدان، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان هم گفت: در کشور دیدگاهی نسبت به اصفهان شکل گرفته که این استان برخوردار است. راهبرد پیشنهادی فرهنگ‌سازی برای تغییر نگرش نسبت به اصفهان است. نبود همگرایی در بین نخبگان کشور یکی دیگر از چالش‌های استان است. برای حل این چالش نیز ایجاد وفاق نظری بین عموم ذی‌نفعان است. کم فروغی تشکیل و تأثیر اتاق فکرها یکی دیگر از موانع در مسیر توسعه اصفهان است.

حبیب‌الله بهرامی، رئیس هیئت‌مدیره شرکت بین‌المللی لجستیک راه ابریشم نیز گفت: اصفهان به‌عنوان یکی از نقاط کشور برای راه‌اندازی دهکده لجستیک انتخاب شده است. اصفهان به خاطر قرار گرفتن در مرکز کشور به عنوان چهارراه ارتباطی شناخته می‌شود. راه‌اندازی دهکده لجستیک می‌تواند باعث رونق اقتصادی و اشتغال آفرینی شود و همچنین ظرفیت ریلی کشور به طور چشمگیری ارتقا می‌یابد. به خاطر وجود صنایع بزرگ و کارخانه‌های تولید فولاد و آهن در اصفهان هزینه تمام شده مواد اولیه کاهش می‌یابد. از دولت انتظار داریم که از این پروژه حمایت کند.
آلبوم تصاویر دیدار ظریف با فعالان اقتصادی