دهمین جلسه کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان با هدف بررسی مشکلات و چالشهای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان با حضور محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنایع و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: انتخاب استاندار جدید اصفهان را تبریک میگوییم و امیدواریم با استقرار تیم جدید سرعت پیشرفت کارها در اصفهان افزایش یابد. باتوجهبه تخصصی که آقای جمالینژاد در حوزه برنامهریزی شهری دارند، انتظار داریم در سایر حوزههای عمرانی و اقتصادی استان نیز کارها با برنامهریزی پیش رود و شاهد رشد اقتصادی و رفع موانع تولید باشیم. باید همه با هم چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی تلاش کنیم اصفهان را به جایگاه واقعیاش بازگردانیم.
وی در ادامه افزود: مشکل ناترازی انرژی گریبانگیر صنایع شده است. بهعنوان نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بخش صنعتی و تولید، شرایط کشور را درک میکنیم؛ ولی انتظار داریم در برنامهریزیها برای جبران این ناترازی، نظر کارشناسان اقتصادی و بخش خصوصی نیز در نظر گرفته شود و در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشیم. تلاش میکنیم با برنامهریزی و رایزنی برای عبور از شرایط کمبود انرژی آماده شویم و حاضریم هم در بخش تولید و هم در بخش توزیع انرژی به دولت کمک کنیم. بههرحال باید خود را برای کمبود گاز در زمستان و کمبود برق سال آینده آماده کنیم.
برکتین همچنین اظهار داشت: در تمام مسائل دچار روزمرگی شدهایم. شاید یکی از دلایل آن وجود دلارهای پرقدرت نفتی در اقتصاد ایران باشد که دغدغه و نیاز به فکر و برنامهریزی را از مدیران و مسئولان ما گرفته است. به همین خاطر امروزه شاهد تصمیماتی هستیم که عواقب و پیامدهای آن برای بخش صنعت و تولید نادیده گرفته میشود. برای موفقیت و عبور از این چالشها نیاز به روشهای علمی و تحقیقات جامع داریم. اینگونه شیوهها و روشهای علمی باید در صنعت و اقتصاد ما فرهنگسازی شود. اگر حتی نتایج این تحقیقات در بخشهای بالادستی و حاکمیتی نادیده گرفته شود و گوش شنوایی برای آنها وجود نداشته باشد، باز هم میتواند راه را برای فعالان بخش خصوصی و صاحبان کسبوکار روشن کند و چشمانداز واضحتری از آینده اقتصاد کشور را در اختیار آنها قرار دهد.
نعمتالله اکبری، عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان، در ادامه به ارائه نتایج تحقیقی که به سفارش اتاق بازرگانی اصفهان بهمنظور بررسی چالشها و فرصتها در زنجیره ارزش و شناسایی پیشرانهای اقتصادی استان انجام شده بود پرداخت و گفت: اگر هر بخشی از زنجیره ارزش در هر کسبوکاری دچار اختلال شود کل زنجیره را تحتتأثیر قرار میدهد؛ بنابراین مدیران صنایع باید بتوانند مشکلات فرادست و فرودست زنجیره ارزش خود را شناسایی و برای حل آن اقدام کنند. اگرچه ممکن است برخی از این مشکلات در حوزه فرادستی و حاکمیتی زنجیره ارزش خارج از اختیار صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی باشد؛ اما میتوان با شناسایی این چالش برای کاهش پیامدها و خسارتها راهکارهایی اندیشید.
وی در ادامه افزود: بهعنوان نمونه بحث ناترازی با شرایط فعلی کل زنجیره ارزش فرایند تولید را با مشکل مواجه کرده است. هیچ بخش اقتصادی وجود ندارد که بتواند بهصورت مستقل و مجزا فعالیت کنند و نیازهای فرادستی و فرودستی نداشته باشند. شناخت کامل زنجیره ارزش و تعیین اولویتها و پیشران اقتصادی موجود در استان، یکی از نیازهای ضروری برای پیشرفت و رشد اقتصادی اصفهان است. در همین راستا تحقیق جامعی به سفارش اتاق بازرگانی اصفهان در دانشگاه اصفهان بر اساس روش داده ستانده برای بررسی چالشها و فرصتهای صنایع اصفهان انجام شده است. اگرچه دادههای آماری دقیق، جامع و به روزی در کشور ما وجود ندارد بااینحال برآوردهای این تحقیق علمی نشان میدهد که باورهای غلطی در زمینه مصرف آب و آلایندگی توسط صنایع در بین مسئولان و مردم شکل گرفته است واقعیت ندارد. منابع ما در کشور محدود است و این محدودیت روزبهروز بیشتر هم میشود؛ بنابراین چارهای نداریم جز اینکه پیشرانهای اقتصادی هر استانی را شناسایی کنیم و بر اساس اولویتبندی منابع موجود را در اختیار بخشهای مختلف قرار دهیم.