تاریخ : يکشنبه 22 مهر 1403
کد 7892

چهارمین نشست شورای رؤسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد

ارائه نظرات تخصصی کمیسیون‌های اتاق بازرگانی به نهادهای حاکمیتی

در چهارمین نشست شورای رؤسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان که با حضور رئیس اتاق، رؤسای کمیسیون‌ها و اعضای شورای انرژی برگزار شد، نقش اتاق بازرگانی در تعامل با استانداری و نهادهای مسئول به منظور مدیریت بهینه و کنترل مصرف برق مطرح شد و در جهت رفع ناترازی و دیگر موارد انرژی بحث و تبادل نظر گردید.
 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدجعفر فوده، عضو هیئت نمایندگان و نایب‌رئیس اتاق اصفهان با اشاره به نقش کمیسیون‌های تخصصی گفت: اتاق‌های بازرگانی به‌عنوان اتاق فکر بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و علاوه بر ورود به حوزه‌های تخصصی، در مسائل بین‌المللی، صادرات و واردات، منابع و مصارف فعالان اقتصادی و تحلیل داده‌ها فعالیت کرده و نظرات خود را در اختیار نهادهای حاکمیتی قرار می‌دهند.
 وی با اشاره به اینکه کمیسیون‌های تخصصی علاوه بر شناسایی موانع کسب‌وکار، سعی در ارائه بهترین راه‌حل و پیشنهادهایی با هدف بهبود کسب‌وکار دارند، به موضوع ناترازی برق پرداخت و گفت: براین‌اساس، شورای انرژی به پیشنهاد اتاق اصفهان تشکیل شد.
 
*افزایش نشست‌های تخصصی و عمومی اتاق بازرگانی اصفهان
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست گفت: ازاین‌پس نشست‌های تخصصی و عمومی اتاق بازرگانی اصفهان با موافقت شورای رؤسای کمیسیون‌ها افزایش پیدا می‌کند.
 وی افزود: ظرفیت اتاق اصفهان به‌عنوان پاتوق اقتصاد استان بسیار زیاد است و باید برای تمام موضوعات روز، جلسات و نشست‌های مختلفی برگزار کند و در این راستا حتی از پتانسیل سایر دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها کمک بگیرد.
 رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: اتاق اصفهان به‌زودی ظرفیت نشست‌های تخصصی و عمومی خود را افزایش خواهد داد؛ لذا در این راستا رؤسای کمیسیون‌ها از اکنون برای ۶ ماه دوم سال فهرستی از نشست‌های تخصصی و عمومی خود را تهیه و اعلام کنند.
 وی بیان داشت: اگر اتاق بازرگانی می‌خواهد نقش تأثیرگذاری بر اقتصاد جامعه داشته باشد باید جلسات و نشست‌های خود را افزایش و به موضوعات مختلف اقتصادی بپردازد و از این طریق تأثیرگذاری خود را جامعه داشته باشد.

 مژگان ایزدی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری، صنایع‌دستی و فرش اتاق بازرگانی نیز اظهار کرد: در برخی شهرستان‌ها رویدادها و جشنواره‌های محلی بسیار خوبی برگزار می‌شود که اتاق اصفهان و کمیسیون‌های تخصصی باید از آنها حمایت داشته باشند. این جشنواره‌های شهرستانی می‌توانند پتانسیلی برای کمیسیون‌های تخصصی اتاق و ایجاد ارتباط بیشتر باشند.
 فرشته امینی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات، تخصیص ارز برای واردات پنل خورشیدی و تسهیل در این زمینه را پیشنهاد داد.
در ادامه، احمدرضا صافی، دبیر شورای انرژی استان اصفهان و نایب‌رئیس کمیسیون انرژی و صنایع پتروپالایشی اتاق بازرگانی با بیان اهمیت جایگاه شورای انرژی، گفت: به نظر می‌رسد بعد از شورای گفتگو، شورای انرژی توانسته جایگاه خود را بر اساس موضوعات و پیشنهادهایی که در زمینه مصارف انرژی مطرح می‌کند، پیدا نماید که انتظار حمایت بیشتر از سوی اتاق نسبت به وظایف شورای انرژی مطرح می‌گردد.
وی از اتخاذ تصمیمات میان مدت و بلندمدت در مدیریت مصرف برق و سایر موارد انرژی سخن راند و افزود: در زمستان درگیر ناترازی گاز و در تابستان نیز با ناترازی و قطعی برق صنعت دست و پنجه نرم می‌کنیم. ضمن آنکه، اکنون به سمتی پیش می‌رویم که ناترازی برق و گاز در هر دو فصل تابستان و زمستان را تجربه می‌کنیم.
 دبیر شورای انرژی ادامه داد: در زمینه برق علی‌رغم وعده‌هایی که دراین‌خصوص داده شد، متأسفانه، تصمیمات متکی به اراده وزارت نیرو بود و برق تولیدی واحدها در استان طبق تصمیمات وزارت نیرو توزیع گردید که موجب بی‌اعتمادی به وزارت نیرو شد.
 وی با اذعان به کاهش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی، یکی از مصوبات شورای انرژی را تهیه گزارش انرژی توسط هر مجموعه و نهادی عنوان کرد و گفت: براین‌اساس، باید منابع و مصارف برق، روش‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و دیگر راهکارها یا برنامه‌ها در این زمینه در جهت کمک به رفع ناترازی برق را در گزارش خود اعلام کنند.
 صافی، از اقتصاد انرژی و اقتصاد برق به‌عنوان شرط لازم برای مدیریت ناترازی سخن راند و توضیح داد: در ۴ محور می‌توان به این راهکار پرداخت که شامل احداث نیروگاه، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، بهینه‌سازی مصرف برق و تبادل انرژی است.