تاریخ : پنجشنبه 19 مهر 1403
کد 7882

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان:

اگر مسئله اقتصاد پخش حل نشود اقتصاد تولید نیز بهبود پیدا نمی‌کند

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دومین همایش شرکت‌های صنعت پخش استان گفت: تولید یک محصول کارخانه‌ای با صنعت پخش دیده می‌شود؛ لذا استان اصفهان به‌عنوان یک استان تولیدکننده بزرگ نیاز به تأسیس یک شهرک پخش دارد.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دومین همایش شرکت‌های صنعت پخش استان اصفهان اظهار کرد: صنعت پخش یکی از صنایع بسیار با اهمیت برای تولیدکنندگان محصولات است و اگر این صنعت نباشد تولیدات کارخانه‌ها ثمربخش نخواهد بود.
 وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد گردش مالی شرکت‌ها به پخش مربوط است، افزود: صنعت پخش یکی از صنایع مهم در زنجیره تولید است و اصفهان سال‌ها است که به یک شهرک پخش نیاز دارد؛ اما ظاهراً اراده‌ای برای ایجاد آن تاکنون نبوده است درصورتی‌که یکی از ضروریات است.
 رئیس اتاق بازرگانی اصفهان به طلب بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیاردی شرکت‌های تولیدکننده به شرکت‌های پخش اشاره کرد و گفت: اگر مسئله اقتصاد پخش حل نشود اقتصاد تولید نیز بهبود پیدا نمی‌کند.
 وی تأکید کرد: در این راستا حذف قیمت‌گذاری دستوری در صنعت پخش بسیار مهم است و محاسبه نادرست قیمت‌ها تاکنون نتوانسته به اقتصاد کمک کند.
 
 *خروج از قیمت‌گذاری دستوری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود

 محمود حقیقت‌سرشت، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان در دومین همایش شرکت‌های صنعت پخش استان اصفهان گفت: موضوع لجستیک و پخش یکی از حوزه‌های مهم است و همان‌طور که امروز نیاز به توسعه و پیشرفت در حوزه سخت‌افزاری داریم به همان میزان نیاز به زیرساخت نرم‌افزاری داریم؛ اما باید ارزیابی شود که این نرم‌افزارها چقدر در حداقل کردن هزینه‌ها و مسیریابی هوشمند نقش دارد.
 وی افزود: امیدواریم در راستای کاهش هزینه‌ها از قیمت‌گذاری دستوری خارج شویم و نحوه قیمت‌گذاری را به دست بازار روز بسپاریم.
 
 * ۴۰۰ کارت عضویت برای اعضای انجمن پخش صادر شد

 جمشید سلطانی، رئیس انجمن صنعت پخش استان اصفهان با اشاره به شعار رهبری در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: جهش تولید نیاز به سرمایه‌گذاری سخت و نرم دارد و سرمایه‌گذاری افزایش فروش جزو همین سرمایه‌گذاری نرم محسوب می‌شود که نیاز به تمرکز بیشتر دارد؛ زیرا تضمین آن به زنجیره توزیع و پخش برمی‌گردد.
 وی با اشاره به اینکه به این صنعت استراتژیک به اندازه کافی توجه نشده است، افزود: باید مطالبات این صنعت را دریابیم؛ زیرا اشراف نداشتن بر سامانه‌های موجود و نیز برخی از قوانین اداره دارایی و تأمین هزینه در گردش، آن را از مقرون‌به‌صرفه بودن خارج کرده است.
 رئیس انجمن صنعت پخش استان اصفهان با اشاره به کنترل و بازخورد در صنعت پخش تأکید کرد: کاهش سرمایه و قیمت‌گذاری دستوری نیز از مواردی است که باید اصلاح شود؛ زیرا شرکت‌های دارویی و دولتی بیش از یک همت در یک سال به صنعت توزیع دارویی استان طلب دارند که با این روند ادامه کار به سختی صورت می‌گیرد.
 سلطانی یکی از نیازهای استان را اختصاص یک شرکت پخش بزرگ عنوان کرد و گفت: تضمین جهش تولید به توزیع بستگی دارد.
 وی از دیگر نیازهای این صنعت را باز شدن فرصت فرا ملی توزیع عنوان کرد و افزود: ما می‌توانیم در خارج از کشور از این فرصت توزیع از سوی صادرکنندگان استفاده و روند توزیع آنها را رصد کنیم.
 رئیس انجمن صنعت پخش استان اصفهان گفت: کارت عضویت اعضای صنعت پخش تاکنون برای ۴۰۰ نفر توزیع شده است و هر شرکت یک پنل تخصصی برای این موضوع دارد؛ زیرا سایت انجمن به‌روزرسانی شده است.
 
 *سلامت و اصالت دو ملاک مهم تأیید واحدهای پخش

 محمود اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این معاونت مسئول سلامت انواع محصولات طبیعی، سنتی، گیاهی، آرایشی بهداشتی و تجهیزات پزشکی است و بر اساس قانون قاچاق کالا و ارز صنعت پخش، بخشی از تضمین سلامت و اصالت کالاها بر عهده این معاونت است بر همین اساس واحد پخش ارتباط مستقیمی با این موضوع داشته چنانچه مسئول فنی به عنوان نماینده مقیم وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای تأیید واحد پخش انتخاب شده‌اند.
 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: ما به دنبال کالای سلامت محور در صنعت پخش هستیم و کالاها باید مورد تأیید معاونت غذا و دارو باشد، چنانچه استانداردها رعایت نشود نمی‌توانیم آن را تضمین کنیم؛ زیرا انتقال فراورده نیاز به پایش و رعایت استاندارد دارد.
 وی ادامه داد: البته برخی زیرساخت‌ها همچون انبارها به لحاظ رطوبت مشکل دارند بر همین اساس ما برای شرکت‌های پخش مسئول فنی و نماینده مقیم وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مستقر کرده‌ایم.
 اعتباری گفت: متأسفانه برخی فرآورده‌ها، خارج زنجیره اصیل و ضوابط دولت هستند که باید نظارت بیشتری در راستای حقوق مصرف‌کننده بر آنها شود.
 وی ادامه داد: قیمت‌گذاری دستوری بر اساس تورم جامعه نیست و به ازا هر واحد خدمت سازمان غذا و دارو به بیماران ۱.۶ هزینه می‌کند و این هزینه‌ها ضررده است؛ اما خدمات قابل تعطیل شدن نیست.