جلسه آموزشی بررسی راهکارهای کاهش مصرف آنتیبیوتیک در صنعت دام با حضور عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از مدیران بهداشتی گاوداریهای بزرگ استان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، منصور کیمیایی، رئیس اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در ابتدای این جلسه گفت: هدف از برگزاری این جلسه آموزشی معرفی روشهای درمانی جدید بهمنظور کاهش مصرف آنتیبیوتیک در گاوداریها است. در حال حاضر ۹ گاوداری در استان استاندارد صادرات شیر را کسب کردهاند. سختگیریهایی که در کنترل کیفیت شیرهای صادراتی از لحاظ میزان آنتیبیوتیک وجود دارد، چالشهایی را برای گاوداران ایجاد کرده است. در این زمینه لازم است سطح دانش و آگاهی را افزایش دهیم. به دنبال ارتقای جایگاه دامپزشکان در گاوداریهای شیری بهعنوان مدیران بهداشتی است.
ناصر براتی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان نیز در ادامه این جلسه گفت: استان اصفهان از لحاظ صنعت دامپروری و دامپزشکی پیشرفتهای خوبی در سالهای اخیر داشته است. نزدیک به ۱۴ درصد فراوردههای خام دامی کشور در استان اصفهان تولید میشود. ۴۵۰ هزار رأس گاوشیری در اصفهان وجود دارد که روزانه شش هزار تن شیر تولید میکنند و از این لحاظ رتبه نخست کشور محسوب میشویم. در بحث صادرات با چالشهای بسیاری همچون کنترل میزان آنتیبیوتیکها مواجه هستیم و لازم است در این زمینه ورود کنیم.
مجید محمدصادق، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: خوشبختانه از لحاظ تخصص دامپزشکی در سطح بالایی قرار داریم و هم تراز با کشورهای پیشرفته در عرصه دامپروری شیر و لبنیات پیش می¬رویم.
وی در ادامه افزود: استفاده صحیح و بجا از داروهای آنتیبیوتیک میتواند باعث افزایش بهرهوری گاوداریها شود. البته باید در نظر داشت که برای درمان ورم پستان درجه یک و دو نیازی به استفاده از آنتیبیوتیک نیست و میتوان از درمان جایگزین استفاده کرد.