تاریخ : دوشنبه 1 اسفند 1401
کد 6255

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در گردهمایی بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان استان:

حرکت مغزافزار اقتصادی با نگاه دانش‌بنیان لازمه موفقیت در عصر حاضر است

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در گردهمایی بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان استان گفت: لازمه موفقیت در عصر حاضر حرکت مغزافزار اقتصادی کشور با نگاه دانش‌بنیان بوده، همان‌طور که کشورهای پیشرفته از تولید منبع‌محور به نظام تولید دانش‌بنیان گذر کرده‌اند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، این همایش با حضور دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان، نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاران، حامیان بخش خصوصی و دولتی اقتصاد دانش‌بنیان، مدیران استانی، کشوری و نمایندگان مجلس برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در پیامی به این همایش با اشاره به سال دانش‌بنیان، تولید و اشتغال‌آفرین گفت: توجه به بستر غنی دانش و دانش‌آموختگان، در موسسات آموزش عالی کشور، به شرط برقراری جریان دانش در بدنه تولید، تجارت و صنعت، نقطه قوت کشور در شرایط حاضر است.
مسعود گلشیرازی افزود: لازمه موفقیت در عصر حاضر، حرکت مغزافزار اقتصادی کشور با نگاه دانش‌بنیان بوده، همان‌طور که کشورهای پیشرفته از تولید منبع‌محور به نظام تولید دانش‌بنیان گذر کرده‌اند و هرچه پیچیدگی دانش بیشتری در محصولات وجود داشته باشد، موجب افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی کشور خواهد شد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان خواستار توجه جدی صاحبان اندیشه و دانش‌آموختگان عالی به نوع نگاه مردم جامعه به اندیشه، عمل و حرکت آنها به عنوان بدنه دانشی کشور شد.
وی تصریح کرد: علی‌رغم قابل‌تقدیر بودن اقدامات شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و انجمن‌های این حوزه، این اقدامات قانع‌کننده نبوده و نیازمند تلاش فزون‌تر در این راستا می‌باشد. تحقق برقراری جریان دانش در کلیه واحدهای اقتصادی منوط به داشتن نگاه خدمت‌گونه به این موضوع به دور از نگاه سوداگرایانه و درآمدگرایانه است.
گلشیرازی گفت: در کنار برگزاری گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان، هم‌عهدی تمام دست‌اندرکاران این حوزه برای چشاندن حلاوت برقراری جریان دانش به صنعتگران، فعالان اقتصادی، صاحبان سرمایه و بنگاه‌های اقتصادی همچنین ایجاد ساختار، سازمان و حمایت‌های لازم برای بازاریابی و صادرات محصولات دانش‌بنیان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی راه‌اندازی هلدینگ شرکت‌های دانش‌بنیان را اقدام مثبتی در راستای انسجام تیمی و اقدامی در راستای تکیه بر قوت شرکت‌های این حوزه دانست و ابراز امیدواری کرد قوام‌پذیری این حرکت به‌عنوان یک مدل موفق مورد اتکا برای توسعه دانش‌بنیان در کشور مورد توجه قرار گیرد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان افزود: حلاوت جوانی و دانش‌بنیان بودن، در صورت عجین شدن با نخبگی دوچندان خواهد شد.
گلشیرازی در پایان سخنان خود بر ضرورت قدردانی از تجارب و سخت‌کوشی خادمین، پیشکسوتان و علمداران اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرد.
رفع مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان
حسین سیستانی، فرماندار سابق اصفهان نیز با تمجید از تلاش‌های ابوالقاسم مرادی در عرصه اقتصاد و کارآفرینی در طول 50 سال گذشته گفت: ایشان تجلی اراده، تعهد و آزادمنشی بوده و وجود چنین شخصیت‌هایی لازمه جامعه امروز است.
وی در ادامه تأکید کرد راهکار رفع مشکلات کشور استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.
تعامل شهرداری اصفهان با مراکز نوآور و فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان
همچنین سعید ابراهیمی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به رویکرد مدیریت شهری برای برقراری ارتباط و تعامل با مراکز نوآور و فناور بیان کرد: می‌توان نیازها و مسائل شهری را از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان رفع کرد و در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور رفع نیازهای شهر و توسعه همکاری‌ها منعقد شد.
ضرورت الگوگیری مدیران جوان شرکت‌های دانش‌بنیان از مشی ابوالقاسم مرادی
فرید نجات‌بخش، رئیس هیئت‌مدیره انجمن‌های شرکت‌های دانش‌بنیان استان نیز ابوالقاسم مرادی را پدر معنوی شرکت‌‌های دانش‌بنیان دانست و تصریح کرد: مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان جوانانی هستند که باید اقتصاد کشور را از اقتصاد منبع‌محور مانند نفت به سوی دانش‌بنیان تغییر دهند؛ بنابراین باید به تأسی از افرادی مانند ابوالقاسم مرادی به امر آموزش اهتمام ورزند. همه ما باید از ابوالقاسم مرادی بیاموزیم و میان مالکیت و مدیریت شرکت‌های خود تفاوت قائل شویم.
بازشناسایی قهرمانان عرصه فناوری یک ضرورت است
سیدمهدی ابطحی، رئیس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با اشاره به مهاجرت نخبگان و جوانان، کاهش تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی و مهاجرت افراد دارای ایده‌های استارتاپی گفت: برخلاف گذشته که فردیت در برابر جامعه، ارزشمند نبود، امروزه به قهرمانانی به‌عنوان الگو نیازمندیم و جامعه بدون آنها رشد نمی‌کند؛ قهرمانانی که اسیر ساختارهای کم‌تحرک غیرخصوصی نشوند و خلاقیت و حرکت مداوم داشته باشند. افرادی که در عین تجربه سختی‌ها، قوی‌تر ادامه دهند و مبتکر، حساس و غیرتمند زندگی کنند. تأثیر این قهرمانان از انبوه جلسات، مصوبات و قوانین بیشتر است. هرچند وجود قوانین لازم است، اما کافی نیست و کفه ترازوی این قهرمانان از تمام قوانین سنگین‌تر است؛ بنابراین بازشناسایی قهرمانان عرصه فناوری یک ضرورت محسوب می‌شود.
اجرای مصوبه تقویت تولید و خدمات دانش‌بنیان در مدیریت شهری اصفهان
در ادامه علی صالحی، عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مصوبه 21 بندی تقویت تولید و خدمات دانش‌بنیان در مدیریت شهری اظهار داشت: تشکیل شوراهای عالی فناوری و تجمیع شوراهای موازی، حضور در نمایشگاه ایران ساخت و راه‌اندازی میز ایران ساخت، اولویت دادن به سرمایه‌گذاری و مشارکت دانش‌بنیان‌ها در پروژه‌های مشارکتی، راه‌اندازی کارخانه نوآوری، برگزاری نمایشگاه فن‌بازار مدیریت شهری، جلسات هماهنگی ارکان زیست‌بوم کارآفرینی و شرکت‌های دانش‌بنیان با شهرداری، استفاده از ظرفیت بین‌المللی و رسانه‌ای شهرداری و شناسایی پهنه‌ها برای استقرار کارخانه‌های نوآوری از جمله بندهای این مصوبه است.
لزوم تقویت و تداوم فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان
ابوالقاسم مرادی، چهره ماندگار زیست‌بوم فناوری استان نیز با تأکید بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در رفع مشکلات کشور، بر تقویت و تداوم فعالیت این شرکت‌ها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه نفت، گاز و معادن سرمایه اصلی کشورمان نیست افزود: سرمایه اصلی کشور جوانان هستند و باید از روند مهاجرت آنها جلوگیری کرد؛ بنابراین اتحاد شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌مندی جوانان و مدیران از این اتحاد باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این همایش از خدمات ابوالقاسم مرادی چهره ماندگار زیست‌بوم دانش‌بنیان استان اصفهان تجلیل شد.
همچنین تعدادی از همکاران وی به بیان خصوصیات و ویژگی‌های برجسته این چهره ماندگار زیست‌بوم دانش‌بنیان پرداختند.
آلبوم تصاویر گردهمایی بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان