تاریخ : شنبه 12 شهريور 1401
کد 5635

با حضور رئیس سابق بنیاد علمی اکو در اتاق بازرگانی اصفهان بررسی شد؛

نوآوری، کلید حل مسئله جهانی تغییرات اقلیمی

همایش «رابطه غذا، انرژی، آب و نوآوری در مسیر تغییرات اقلیمی» از سوی اتاق بازرگانی اصفهان و با همکاری بنیاد علمی اکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمد صادقی رئیس کمیسیون کشاورزی، سلامت، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش تغییرات اقلیمی را یکی از دغدغه‌های مهم دولت‌ها و شهروندان به‌خصوص درغرب و جنوب غرب آسیا دانست و اظهار داشت: این تغییرات به‌طور مستقیم زندگی شهروندان را تحت‌تأثیر قرار داده و بحران کم‌آبی یکی از مهم‌ترین نتایج این تغییرات اقلیمی است؛ هرچند آثار تغییرات اقلیمی تنها محدود به بحران کم‌آبی نیست و این موضوع امنیت غذایی و سایر جنبه‌های اساسی زندگی انسان‌ها را نیز دربر می‌گیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه دولت‌ها، تشکل‌ها و بخش خصوصی باید در قالب مسئولیت اجتماعی به این حوزه ورود پیدا کنند، افزود: اتاق بازرگانی به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل بخش خصوصی کشور بر اساس قانون بهبود محیط کسب‌وکار موظف است، بر اساس بند «د» ماده 91 قانون اجرایی سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی در حیطه منابع آب و کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی را در اولویت خود قرار دهد و با اجرای برنامه سه ساله شامل ایجاد مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب در این حوزه فعالیت کند.
وی ادامه داد: به همین منظور مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب که نهادی عام‌المنفعه در راستای توسعه پایدار فضای کسب‌وکار است برای تأمین خواسته‌های فعالان بخش کشاورزی از سوی اتاق بازرگانی ایران تأسیس شد.
 صادقی تصریح کرد: در خردادماه سال جاری نیز مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد شد؛ هرچند پیش از تأسیس این مرکز، کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان طرح‌هایی مانند هوشمندسازی اطلاعات بهره‌برداران حوزه کشاورزی، ایجاد بورس اکولوژیک و توسعه شرق اصفهان را در دستور کار خود داشته است.
صادقی حل پایدار چالش تغییرات اقلیمی را نیازمند همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دانست .
رابطه غذا، انرژی، آب و نوآوری در مسیر تغییرات اقلیمی
در ادامه پروفسور منظور حسین سومرو موسس و رئیس سابق بنیاد علمی اکو و سردبیر نشریه بین‌المللی نماتولوژی، ترویج و تأمین مالی تحقیقات علمی، فناورانه و نوآورانه با مشارکت کشورهای عضو را یکی از اهداف این بنیاد دانست و گفت: کشورهای عضو اکو در سال 2015 بر سر 17 هدف کلی و 169 هدف جزئی در راستای توسعه پایدار توافق کردند که این اهداف تا سال 2030 پیگیری خواهد شد که شامل اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است.
وی با اشاره به چالش‌هایی که در مسیر توسعه جهان وجود دارد، افزود: 900 میلیون نفر در جهان با مشکل سوء تغذیه، 1.1 میلیارد نفر با مشکل عدم دسترسی به برق و سه میلیارد نفر با مشکل عدم دسترسی به سوخت پایدار مواجهند ، 900 میلیون نفر از آب آشامیدنی بهداشتی بی‌بهره بوده و 2.6 میلیارد نفر نیز به خدمات بهداشتی کافی دسترسی ندارند. بنابراین تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا، بهداشت و معضلات محیط زیستی مشکلاتی جهانی است و اجرای موثر اهداف توسعه جهانی برای تمام کشورهای عضو اکو امری حیاتی است.
سومرو تغییرات اقلیمی را تغییر بلندمدت در میانگین الگوهای هوایی دانست و تصریح کرد: این تغییرات موجب تغییر میانگین دما، رطوبت هوا و میزان بارش در فصول مختلف می‌شود و از سال 1880 تا سال 2020 میلادی دمای کره زمین یک درجه افزایش یافته است.
رئیس سابق بنیاد علمی اکو تأکید کرد پیوند غذا، انرژی، آب و نوآوری 13 دستاورد دارد که نبود فقر، بهبود بهداشت و سلامت و ارتقای زندگی در کره زمین از جمله آنها است.
وی با تقدیر از اتاق بازرگانی اصفهان برای پرداختن به چالش‌های حوزه آب و کشاورزی و همچنین انجام مطالعات در جهت کاهش اثرات تغییرات اقلیمی اضافه کرد: افزایش گازهای گلخانه‌ای، کمبود آب برای جمعیت فزاینده جهان، خشکسالی در برخی کشورها و در عین حال وقوع سیل در کشورهای دیگر از جمله این چالش‌ها است و به نظر می‌رسد نوآوری، کلید حل مسئله باشد و ارائه راهکارهایی فناورانه برای تولید غذا با استفاده از آب و انرژی کمتر و محصول بیشتر یکی از این اقدامات است.
در ادامه این همایش شرکت‌کنندگان نظرات و پرسش‌های خود پیرامون موضوع همایش را مطرح کردند.
همچنین مقرر شد در آینده و با حضور سید کمیل طیبی رئیس کنونی بنیاد علمی اکو در اصفهان، تفاهم‌نامه‌ای میان این بنیاد و مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اصفهان به امضا برسد.

 
آلبوم تصاویر همایش «رابطه غذا، انرژی، آب و نوآوری در مسیر تغییرات اقلیمی»