تاریخ : شنبه 9 بهمن 1400
کد 4845

در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری تاکید شد:

تعدد و تغییرات زیاد قوانین و بخشنامه‌های گمرکی آفت توسعه صادرات

به مناسبت روز جهانی گمرک مجموعه برنامه‌های گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه اصفهان به بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه گمرک اختصاص یافت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان در این برنامه که با حضور مدیرکل گمرکات استان ، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان و رئیس انجمن صادرکنندگان استان برگزار شد، بهنام ابراهیمی، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان ضمن تبریک روزجهانی گمرک و قدردانی ازهمکاری بسیار مطلوب مدیرکل گمرکات استان با فعالان اقتصادی گفت: تعدد و تغییرات زیاد قوانین و مقررات مربوط به گمرک از جمله مشکلات فعالان اقتصادی  در پایش محیط کسب و کار بوده وقوانین مدت دار و بعضا غیر شفاف نیز مزید برعلت شده است.
 وی با بیان اینکه بنا براذعان یکی ازمسئولین وزارت اقتصاد در سال 98 به طور متوسط در هرروز کاری دو بخشنامه گمرکی صادر شده است، افزود:  با درنظر گرفتن بخشنامه‌های اجرایی اقتصادی در حدود 20 بخشنامه گمرکی برای فعالان اقتصادی صادر شده است. دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد مجوز استفاده از ارز صادراتی برای واردات را مهم‌ترین مطالبه صادرکنندگان واردکننده دانست.
 ابراهیمی همچنین با تاکید برضرورت بازنگری و منطقی سازی تعرفه‌های گمرکی تصریح کرد: علیرغم اینکه تعرفه‌های گمرکی به منظور حمایت از تولید داخل در نظرگرفته می‌شود، تعرفه‌های بالای گمرکی انگیزه برای ورود کالاهای قاچاق را در کشور افزایش داده است که این امر علاوه بر کاهش درآمدهای دولت موجب آثار سوء بر تولیدات داخلی می‌شود.
وی افزود: فلسفه تعرفه بالا باید در وهله اول حمایت از تولیدات داخل و افزایش سطح اشتغال و سپس ایجاد درآمد برای خزانه دولت باشد.
دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: تعرفه برای کالاهایی در نظرگرفته می‌شود که آن کالا تولید داخلی داشته که از توان رقابت با کالای مشابه خارجی برخوردار نبوده و یا در آستانه تولید داخل است و و در این صورت دولت با ایجاد تعرفه، از تولید داخلی آن کالا حمایت می‌کند .
ابراهیمی تاکید کرد وضع تعرفه نباید همیشگی و بلند مدت باشد  بلکه لازم است درزمان وضع تعرفه ، زمان دقیقی برای برداشتن تدریجی این تعرفه‌ها در نظر گرفته شود ، تا تولید کنندگان داخلی با اعمال مدیریت کارآمد بتوانند تولید آن کالا را در سطح جهانی و بین المللی به انجام برسانند .
رسول کوهستانی پزوه، مدیرکل گمرکات استان اصفهان نیز در این برنامه با بیان اینکه در گمرک با بیش از 30قانون و مقررات مرتبط با وظایف گمرک روبرو هستیم، افزود: این قوانین در حوزه‌های مختلفی چون محیط زیست، مالیات برارزش افزوده و.. می‌باشد.
وی همچنین تصریح کرد علاوه بر این ما به دلیل عضویت در سازمان جهانی گمرک با بیش از 40 موافقت‌نامه و کنوانسیون بین‌المللی گمرکی لازم الاجرا در ارتباط هستیم.
کوهستانی پزوه ارتباط با بیش از 45 وزارتخانه و دستگاه دولتی و یا وابسته به دولت دارای وظایف نظارتی، کنترلی، صدورمجوزو همکاری مستقیم در امر صادرات، واردات و ترانزیت کالا را نیز از دیگر ویژگی‌های گمرک ایران بیان کرد.
وی تاکید کرد بیش از 60 نهاد، شورا، کارگروه ، وزارتخانه  و سازمان در وضع قوانین و مقررات صدور و ترانزیت کالا به ایفای نقش می‌پردازند.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان تصریح کرد: گمرک مجری قوانین و مقررات 86 نهاد، شورا، کارگروه، سازمان و وزارتخانه است.
کوهستانی پزوه با تاکید بر اینکه بخش اعظمی از بخشنامه‌های صادرشده از سوی گمرک در راستای اصلاح فرایندها و کنترل و نظارت‌های داخلی سازمان ذیربط است افزود: تعداد این بخشنامه‌ها در طول سال کمتر از 10 مورد است.
وی تعداد بخشنامه‌‌های صادره شده از گمرک ایران تا بهمن سالجاری را 280 بخشنامه عنوان و تصریح کرد: این بخشنامه‌ها از سوی وزارت صمت به گمرک ابلاغ شده و گمرک موظف به ابلاغ آن به زیرمجموعه‌های این نهاد می‌باشد.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان همچنین گفت: در حال حاضر به دلیل صدور بخشنامه‌های متعدد محدود، کنترل کننده و مدت داربیش از 90 درصد اظهارنامه‌های صادراتی گمرک کل کشور به سمت مسیرقرمز رفته است این درحالی است که در گذشته 30 تا50 درصد اظهارنامه‌ها سبز، 30درصد قرمز و مابقی مسیر زرد را طی می‌کردند.
کوهستانی پزوه آمار صادرات استان با مبدأ تولید در استان در سال 99 را 2میلیارد و181 میلیون دلار و در 10 ماهه سال جاری را 2میلیارد و 439 میلیون دلار عنوان وتصریح کرد: در سال 1400نسبت به سال 1399 بیش از 100میلیون دلار صادرات داشته ایم.
وی با بیان اینکه بخشنامه‌های محدود کننده و مدت دارعمدتا صادرکنندگان کلان را هدف قرار داده است افزود: این در حالی است که این بخشنامه‌ها صادرکنندگان خرد را با مشکل مواجه می کند.
وی در جواب این سوال که وضعیت صادرات استان اصفهان نسبت به استان‌های هم تراز چگونه است نیز گفت: کل آمار صادراتی کشور در سال 99 ، 34 میلیارد و 861 میلیون دلار و بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته رکورد سالجاری صادرات کشور بیش از 45 میلیارد دلار خواهد بود.
کوهستانی افزود: استان اصفهان رتبه 5 کشوری صادرات را پس از استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تهران به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: فعالان اقتصادی با ارایه رتبه بندی خود می توانند از مشوق‌هایی برخوردار شوند.
تغییر مسیر عبورکالاهای صادراتی و وارداتی ومشکلات صادرکنندگان خرد
در ادامه محمدامینی، رئیس انجمن صادرکنندگان استان نیز تغییر مسیر عبورکالاهای صادراتی و وارداتی را موجب ایجاد مشکلات زیادی برای صادرکنندگان به ویژه صادرکنندگان خرد دانست و افزود: رویه جدید موجب صرفنظر بسیاری از صادرکنندگان کوچک برای صادرات به دلیل مقرون به صرفه نبودن انجام صادرات از مسیر قرمز شده است.
وی  ایجاد همت و عزم جدی استانی برای پیگیری این بخشنامه جدید که موجب ایجاد اختلال در صادرات کشور می‌شود و در نظرگرفتن مشوق‌های صادراتی برای صادرکنندگان ملی و برتر استانی را بسیار راهگشا دانست.

 
آلبوم تصاویر تعدد و تغییرات زیاد قوانین و بخشنامه‌های گمرکی آفت توسعه صادرات