تاریخ : چهارشنبه 6 آذر 1398
کد 2686

در جلسه کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد:

ارائه پیشنهاد اصلاح تبصره 7 ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم از سوی اتاق بازرگانی اصفهان

کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان به‌منظور پیشنهاد اصلاحیه تبصره 7 ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم، با حضور زهرا سعیدی نماینده شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای تشکیل داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان رئیس کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار گفت: بر طبق تبصره 7 ماده 105 قانون مالیات های مستقیم، به ازای هر10درصد افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا 5 واحد درصد از نرخ‌های مذکور کاسته می‌شود.
غلامرضا اخوان فرید افزود: شرط برخورداری از این تخفیف، تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ضمن انتقاد از شرط برخورداری از این تخفیف گفت: متاسفانه به دلیل لحاظ شرط تسویه بدهی مالیاتی برای برخورداری از این تبصره، فعالان اقتصادی عملا قادر به استفاده از این ظرفیت قانونی نیستند و لازم است در این تبصره مواردی چون اخذ چک به منزله تسویه حساب تلقی شود.
اخوان فرید نوشتن قوانین بصورت دو پهلو را در تفسیر متفاوت از قوانین و اعمال سختگیری‌های بیشتر توسط مسئولان اصفهان موثر دانست و گفت: لحاظ 70 درصد فروش صورت‌های مالی حسابرسی شده سال قبل، عامل محدودکننده‌ای در دریافت تسهیلات از بانک‌هاست.
وی افزود: نقدینگی بزرگ‌ترین مشکل صنعت داروسازی کشور بوده و درنظر گرفتن نوع صنایع در پرداخت تسهیلات بسیار مهم است.
زهرا سعیدی، نماینده شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی نیز ارائه دیدگاه‌ها به نمایندگان مجلس برای اصلاح و رفع ابهام قوانین مالیاتی را در افزایش قدرت چانه زنی در اصلاح قوانین موثر دانست و گفت: نمایندگان مجلس پیشنهاد معافیت انواع روغن و اقلام بهداشتی ضروری خانوار از مالیات بر ارزش افزوده را به مجلس ارائه کرده‌اند.
وی تعیین استراتژی مبنی بر تصمیم‌گیری درست را حتی اگر به انتخاب مجدد منجر نشود، کلید بسیاری از مشکلات دانست و افزود: لازم است این مقوله در اصفهان جدی گرفته شود.
محمدصادقی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز نظرخواهی از صاحبنظران و کارشناسان هر حوزه قبل از تصویب قوانین را در کاهش مشکلات احتمالی مهم ارزیابی کرد.
مجید رئوفی، مشاور مالیاتی اتاق بازرگانی اصفهان نیز با بیان اینکه بر اساس ماده 54 آیین‌نامه 218 کلیه کارکنان مالیاتی ملزم به اجرای بخشنامه‌ها و آراء شورای عالی مالیاتی هستند، گفت: در رای صادره شورا تسویه به‌منزله پرداخت قطعی بوده و برای تغییر این رویه و کمک به فعالان اقتصادی برای استفاده از ظرفیت لایحه مذکور، لازم است رای مذکور باطل شود.
عبدالرضا کاظمینی، عضو کمیسیون بهبود اتاق بازرگانی اصفهان  نیز در ادامه خواستار وحدت رویه برای اجرای قوانین در کل کشور شد و گفت: متاسفانه در اصفهان قوانین با سختگیری‌های زیادی نسبت به سایر استان‌ها اجرا شده و این امر فرار سرمایه در استان را در پی داشته است.
وی در ادامه خواستار توجه هرچه بیشتر به مبحث مالیات بر ارزش افزوده در حوزه سلامت شد و افزود: این امر به تشویق فعالان این حوزه در بحث‌های توسعه‌ای منجر می‌شود؛ ضمن اینکه لحاظ مالیات بر ارزش افزوده در حوزه دارو به منزله افزایش هزینه‌های سلامت جامعه است.  
در ادامه، اعضای جلسه خواستار اصلاح تبصره 7 ماده 105 شده و اعلام کردند در صورت اصلاح این تبصره و لحاظ «شرط برخورداری از این تخفیف، پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی موضوع این قانون به جای تسویه بدهی»، به استفاده فعالان اقتصادی از این ظرفیت قانونی منجر خواهد شد.
 
آلبوم تصاویر کمیسیون بهبود با خانم سعیدی