تاریخ : چهارشنبه 22 آبان 1398
کد 2668

-

برگزاری اولین نشست نقد و بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان در اتاق بازرگانی اصفهان / تشکیل میز اتاق بازرگانی در بانک مرکزی، ارزشمندترین دستاورد سفرهای مسئولان به اصفهان

در اولین جلسه از سلسله نشست های نقد و بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان که با همکاری اتاق بازرگانی و استانداری اصفهان برگزار شد، عملکرد شرکت شهرک های صنعتی استان نقد و بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در ابتدای این جلسه که با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و صنعتگران استان در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، سید حسن قاضی عسگر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه از تیرماه امسال تاکنون برای کمک به رفع مشکلات فعالان اقتصادی استان جلساتی با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و دارایی، مدیران عامل بانک‌های کشاورزی و رفاه و وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شده است، گفت: با پیگیری‌های مستمر و مطلوب اتاق بازرگانی اصفهان نتایج بسیار خوبی از این سفرها به دست آمد.
وی تشکیل میز اتاق بازرگانی اصفهان در بانک مرکزی برای پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی را از جمله نتایج ارزشمند این سفرها بیان کرد و با تشریح وظایف معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: بررسی و تجزیه و تحلیل برنامه‌های اقتصادی دستگاه‌های اجرایی به منظور هماهنگی و انطباق با برنامه‌ها و ضرورت‌های استان، شناسایی و پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی بخش‌های صنعت، معدن و شهرک‌های صنعتی سطح استان و همچنین هماهنگی و نظارت بر ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد، بخشی از وظایف این معاونت است.
وی افزود: بر این اساس مقرر شد تا جلسات نقد و بررسی هر دو هفته یک بار با حضور دستگاه‌های اجرایی استان و بسته به موضوعات طرح شده با حضور اتاق‌های بازرگانی، تعاون، اصناف و خانه صنعت، معدن و تجارت برگزار شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: احصا و حل مشکلات فعالان اقتصادی در کوتاه‌ترین زمان، تمرین پاسخگو کردن دستگاه‌های اجرایی، انعکاس محدودیت‌ها و الزامات قانونی دستگاه‌ها به فعالان اقتصادی برای رسیدن به درک مشترک و تعامل بهتر و همچنین، آشنایی بیشتر با مسایل فعالان اقتصادی و تکریم فعالان به عنوان پیشقراولان جنگ اقتصادی از جمله اهداف برگزاری این نشست‌ها است.
قاضی عسگر در پایان سخنان خود حضور فعالان اقتصادی در این جلسات را ارزشمند دانست و گفت: معاونت هماهنگی امور اقتصادی وظیفه دارد بُعد نظارت و ارزیابی عملکرد را از طریق این جلسات اجرایی کند؛ اما فعالان اقتصادی با ایجاد تشکل‌های تخصصی و احصای مشکلات می‌توانند مسایل خود را برای پیگیری به استانداری انتقال دهند.
در ادامه مسعود گلشیرازی، ضمن تبریک هفته وحدت و اشاره به فرازهایی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر گفت: امیر المومنین (ع) در این نامه تخصص و تعهد را دو ویژگی مهم کارگزاران حکومتی بیان و بر نظارت و بازبینی عملکرد حکام تاکید می‌کنند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان افزود: امام علی (ع) این بازبینی را موجب افزایش حس امانتداری و خدمت بهتر به خلق دانسته‌اند.
گلشیرازی ضمن تشکر از عملکرد استاندار و معاونان ایشان در دوران جنگ اقتصادی پیش رو گفت: در برهه کنونی برای بهبود شاخص‌های محیط کسب و کار لازم است گام به گام و با برنامه مدون در این مسیر حرکت کنیم.
وی هدف از این نشست را پایش عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان پس از ارایه بسته‌های حمایتی از صنایع بیان کرد و افزود: این سلسله نشست‌ها بر اساس خواسته استانداری اصفهان مبنی بر طرح مشکلات فعالان اقتصادی استان بهصورت عینی و واکاوی موضوعات در این جلسات برگزار می‌شود.
وی ابراز امیدواری کرد که این سلسله نشست‌ها منتج به بهبود شاخص‌های محیط کسب و کار و ایجاد حس امنیت اقتصادی و انگیزه بیشتر فعالان اقتصادی برای مجاهدت در برهه کنونی و کمک به رشد GDP استان شود.
وی در پایان سخنان خود خواستار ارایه راهکاری از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان مبنی بر تغییر قانون نرخ بازپس‌گیری زمین‌های خلع ید شده به منظور جلوگیری از تضییع حقوق فعالان اقتصادی و ارایه آن به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی شد.
همچنین سید عبدالوهاب سهل آبادی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، اصفهان ستیزی را مهم‌ترین مشکل کنونی استان ذکر کرد و گفت: در همین شرایط جنگ اقتصادی نیز بهره برداری‌450 واحد تولیدی گویای فعالیت جهادگونه تولیدکنندگان اصفهانی است.  
 وی داشتن دید برخورداری نسبت به اصفهان را برای استان نامطلوب دانست و افزود: لازم است تمامی توانمندی‌های استان برای حل مشکل اصفهان ستیزی به کار گرفته شود. 
 محمدجواد بگی، مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه استان اصفهان با دارا بودن 70 شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و 8 شهرک خصوصی و همچنین 8 شهرک و ناحیه صنعتی در دست احداث، رتبه نخست تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور را دارد، تصریح کرد: اصفهان از نظر مساحت و تعداد اشتغال ایجاد شده در شهرک ها و نواحی صنعتی نیز رتبه نخست کشور را داراست.
  مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان تعدد و مساحت بالغ بر 13 هزار هکتاری شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان را یکی از چالش‌های مدیریت مطلوب این شهرک‌ها دانست و تصریح کرد: تعدد شهرک‌ها، مشکلات ما را نیز در مدیریت مطلوب آنها دوچندان می‌کند.
  وی محدودیت بودجه‌ای این شرکت را یکی از مهم‌ترین موانع تکمیل زیرساخت های شهرک ها و نواحی صنعتی استان دانست و افزود: حدود 80 درصد از منابع درآمدی این شرکت صرف پروژه‌های شهرک سازی و ایجاد زیرساخت های لازم می‌شود که با توجه به محدودیت منابع درآمدی، اگر بخواهیم فقط یک پروژه در سال برای هر شهرک اجرا کنیم، تنها می‌توانیم 10 میلیارد ریال به هر شهرک اختصاص دهیم که این مبلغ با توجه به هزینه‌های بالای ایجاد زیرساخت ها مبلغ ناچیزی است و عملا تامین زیرساخت های شهرک ها و نواحی صنعتی استان را با مشکل مواجه می‌کند. 
  بگی با انتقاد از تخصیص کمترین میزان بودجه تملک دارایی به اصفهان با وجود بیشترین تعداد شهرک‌های صنعتی آن گفت: این امر ناشی از باور سیاستگذاران کشور مبنی بر این امر است که صنعت استان به اندازه کافی رشد پیدا کرده است که متاسفانه در صورت ادامه این روند، شاهد سرمایه‌‌گریزی از استان خواهیم بود.
 گفتنی است در ادامه این نشست فعالان اقتصادی، مشکلات و درخواست‌های خود از شرکت شهرک‌های صنعتی استان را مطرح کردند و مدیرعامل و معاونان این شهرک نیز به پاسخگویی موارد مطرح شده پرداختند.
 
آلبوم تصاویر شرکت شهرک هاا