تاریخ : سه شنبه 5 اسفند 1393
کد 180

همایش آشنایی با سرمایه گذاری در بورس ایران و بایدها و نبایدهای بازار در اتاق اصفهان برگزار شد

همایش آشنایی با سرمایه گذاری در بورس ایران و بایدها و نبایدهای بازار در سالن همایش های بین المللی اتاق اصفهان برگزار شد

همایش آشنایی با سرمایه گذاری در بورس ایران و بایدها و نبایدهای بازار  در سالن همایش های بین المللی اتاق اصفهان برگزار شد  

به گزارش روابط عومی اتاق اصفهان ،امیرحسین اسماعیل پور ( امیر کاویان ) ، رییس شورای سردبیری پایگاه اطلاع رسانی بورس نیوز در این همایش گفت: گرچه هر یک از متغییرهای بنیادی بازار سهام می تواند در جایگاه خود از اهمیت برخوردار باشد اما واقعیت امر نشان می دهد که اوضاع اقتصاد کشور در سطح کلان با نماگرهای امیدوار کننده ای به نمایش در نمی آیند .

کاویان با برشمردن برخی راهکارها برای درمان عاجل وضعیت کنونی بازار سرمایه و بازگشت دوباره رونق، اظهار داشت: در نخستین گام باید برای این پرسش که دلیل اصلی تغییر مدیریت سازمان بورس چه بوده و چرا این تغییر ایجاد شد؛ پاسخی روشن بیابیم. دلیل اصلی این موضوع چیزی نبود جزو لزوم حاکم شدن تفکر جدید بر بازار سرمایه .

وی اضافه کرد:در مسابقات فوتبال با وجود قهرمانی تیم‌ها اما تغییر مربیان برای ایجاد نگرش جدید در ساختارها همراه در دستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: در کوتاه مدت به نظر می رسد متولیان بازار سرمایه باید قبل از هر اقدامی هر چه سریع تر تغییر داده‌های شاخص کل بورس را در دستور کار خود قرار دهند. در حال حاضر به نظر می‌رسد شاخص کل بورس بر اساس قیمت سهام در محدود 45 هزار واحدی قرار دارد که رونمایی از این شاخص به دلیل افت 50 هزار واحدی آن در مدت زمان کوتاهی برای متولیان بازار سرمایه کمی گران به نظر می رسد در حالی که برای نشان دادن عمق فاجعه در بورس و واکنش دولت و مجلس و همچنین اعلام واقعیت‌ها به عموم مردم رونمایی از شاخص کل بورس براساس قیمت سهام گریز ناپذیر است. پایین نشان دادن تب بیمار به طبیب می‌تواند تا حد مرگ خطرناک باشد .

 کاویان، تعدیل دامنه نوسان قیمت سهام از 4 درصد فعلی به 10 درصد را دومین راهکار لازم برای درمان فوری بازار سهام اعلام کرد و افزود: بازار سهام ایران با وجود همه ظرفیت‌ها و توسعه‌هایی که در آن صورت گرفته اما به دلیل عمق کوچک آن هنوز بازاری پیرو( صف محور) و بدون تحلیل است که با یک اتفاق، معامله‌گران در صف‌های خرید و یا فروش قرار می گیرند. در این بازار چنانچه دامنه نوسان قیمت‌ها به 10 درصد افزایش یابد و در عین حال حجم مبنا برای سهام تمامی شرکت‌های بورسی حذف شود، می‌توان انتظار داشت که قیمت سهام در بازار به سرعت در تعادل قرار گیرد .

قیمت سهامی که طی 2 روز به صفر نزدیک شود، انگیزه فروش برای عرضه کننده را از بین خواهد برد. در حال حاضر قیمت سهام در بازه قیمتی مشخصی قادر به متعادل شدن نیست و این موضوع باعث شده تا مابقی سهم ها نیز به دنبال جریان نوسانی قیمت ها کشیده شوند. متاسفانه به جز یک یا دو نماد معاملاتی بزرگ و تاثیرگذار بر شاخص کل ، مابقی نمادهای معاملاتی با صف خرید یا فروش مواجه هستند که ناشی از همین اشکال بزرگ در بازار سرمایه است .

وی، ایجاد جذابیت برای حضور شرکت‌های بزرگ در بورس و افزایش سهام شناوری آنها را از دیگر نکاتی بر شمرد که می‌تواند اعتماد را در چشم انداز بلند مدت بازار سهام ترسیم کند .

وی معتقد است: در حال حاضر تنها حسن ورود به بورس برای شرکت خصوصی، برخورداری از معافیت مالیاتی 10 درصدی است در حالی که در ازای این تخفیف با هزاران دردسر جدید از جمله لزوم ارایه اطلاعات عملکردی در هر 3 ماه یکبار و یا مواجه با کمیته تخلفات و هیات داوری مواجه می‌شود .

کاویان تصریح کرد:راهکاری که در این زمینه به نظر می‌رسد، اینکه می بایست با بازبینی مجدد در قوانین و دستورالعمل‌های موجود، این شرط را برای فعالان اقتصادی گذاشت که چنانچه بنگاه اقتصادی و یا واحد صنعتی و خدماتی خواستار دریافت تسهیلات 5 میلیارد تومانی از بانک‌ها است، باید پیش تر سهام آن در بورس پذیرش و عرضه اولیه شده باشد. با این روش، علاوه بر شفافیت اقتصاد انگیزه برای ورود به بورس و افزایش اعتبار تابلوهای معاملاتی روز افزون می گردد. به طور مثال، شرکتی که در تابلوی دوم بورس حضور دارد، نمی تواند بیش از 100 درصد افزایش سرمایه را درخواست کند و یا اینکه تخفیف مالیاتی و اخذ تسهیلات بانکی براساس کیفیت حضور سهام شرکت در تابلوها و تالارهای معاملاتی بورس باشد .

تحلیلگر بازار سرمایه بر لزوم پیوند بازار سرمایه با بازار پول تاکید کرد و افزود: در دنیا وقتی موسسه های رتبه بندی با نزول رتبه و جایگاه مواجه می شوند بلافاصله مردم اقدام به پس گرفتن پول خود می کنند اما در ایران اوضاع رتبه بندی شرکت ها آنچنان بی سر و سامان است که شرکت های غیر بورسی همچون پدیده آنرا به سخره می گیرد .